Regulament Macuser.ro
Administrator
Trimis: 25 Februarie 2007 08:28 AM  
Administrator
Avatar
RankRankRankRank
Numar total mesaje:  1695
Înscris  2007-02-13

Regulament de funcționare

Înregistrându-vă pe forumul MACUSER.RO, sunteți implicit de acord cu următoarele:

1. Să nu vă înregistrați folosind drept nickname (sau în avatar) denumiri (imagini) vulgare, denumirea paginii web personale sau a firmei dumneavoastră. 
De asemenea, semnătura nu poate conține linkuri sau adrese de e-mail, sau orice alt text care să trimită către sau să sugereze un site, reclame sau comerț (anunțuri de vânzări-cumpărări);

2. Să nu jigniți membrii forumului (think different!);

3. Să încercați să ajutați colegii de forum, nu să îi puneți în situații jenante pe cei care nu sunt atât de priceputi. Lumea vine aici și pentru ca să afle ceva nou. Dacă un user primește glume în loc de răspunsuri atunci când întreabă ceva “simplu”, cu siguranță nu va învăța ce înseamnă spiritul apple…

4. Prostul gust și “miștoul” nu sunt interzise sau înlăturate de pe acest forum. Atacurile personale sunt!

5. Să căutați cu atenție (folosind funcția SEARCH), înainte de a deschide un subiect nou;

6. Postările se fac cât mai mult la subiectul thread-ului;

7. Să nu postați informații ce ar putea încălca legile copyright-ului. (FISIERE TORRENT, WAREZ, SERIALS, CRACKS, MP3 etc); 
Orice astfel de încălcare va atrage suspendarea imediată a contului și ștergerea topicului. 
Cererea de soft piratat, cracks, seriale sau alte materiale aflate sub incidența copyright-ului va atrage suspendarea temporară a contului sau suspendarea definitivă în caz de recidivă.

8. Sunt interzise postările care conțin informații false, vulgare, defăimătoare, discriminatorii din orice punct de vedere sau orice alt conținut considerat ilegal pe teritoriul României;

9. Pe forumul MACUSER.RO nu sunt acceptate discuțiile despre instalarea Mac OS X pe alte calculatoare, altele decât cele specificate în licența de utilizare decât în sub-forumurile “Platforma Hackintoș”. 
De aceea, discuțiile despre ”hackintosh”, ”OSX86”, “Mac OS X pe PC” și alte subiecte similare în alte forumuri decât “Platforma Hackintoș” vor fi șterse sau închise, iar userii care încalcă în mod repetat această regulă vor avea contul suspendat;

10. Utilizatorii răspund personal pentru conținutul mesajelor publicate. Datele dumneavoastră de identificare pot fi puse la dispoziția autorităților în condițiile prevăzute de lege.

11. Să completați corect câmpurile din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. (aceasta este doar o recomandare). 
Aceste date îi pot ajuta pe ceilalți useri și pot reduce la minimum discuțiile de genul “Tu de unde ești”…

12. Să scrieți cât mai corect gramatical și ortografic și să nu folosiți TZ, SH etc sau prescurtări tip sms. 
Să nu abuzați de formatarea textului. e.g. bold, marimi exagerate, culori, etc.  
Dacă doriți să fiți bine înțeleși, puteți folosi diacritice. Pentru a afla cum se folosesc acestea, vizitați secțiunea .RO a acestui forum!

13. La creerea unui New Topic, încercați să alegeți o denumire clară și scurtă;

14. Să respectați deciziile moderatorilor - dacă vă simțiți nedreptățiți, plângerile se adresează în secțiunea „Condica de sugestii şi reclamaţii”, sau se trimit pe PM către Administrator sau pentru utilizatorii banați la adresa de email admin punct macuser la gmail punct com;

15. Odată înregistrat un membru, proprietatea asupra tuturor posturilor create revine Administratorului forumului! Userul nu are dreptul să ceară ștergerea contului creat și a posturilor aferente, aceasta decizie fiind doar prerogativa Administratorului forumului!

16. Accesul folosind proxy-uri anonime este interzis!

17. Reclamele electorale sau către produse sau servicii comerciale sunt interzise în mesajele postate în acest forum. 
Excepție o face secțiunea “RECLAME” unde este permisă postarea de threaduri cu conținut comercial. 
Sub incidența acestei reguli nu intră recomandările personale ale userilor, ca urmare a unor întrebări ale altor useri;

18. Orice act de vandalism în secțiunile editabile ale forumului (e.g. secțiunea wiki) va atrage excluderea utilizatorului responsabil și banarea IP-ului acestuia;

19. - mesajele postate în anumite secțiuni ale forumului vor putea fi editabile maxim 15 minute de la trimiterea lor, dacă și condițiile tehnice o permit. În caz contrar,  mesajele vor fi read only de la postarea lor. Recitiți și corectați mesajul și folosiți funcția de Preview Post înainte de a posta!

20. Anumite secțiuni ale forumului pot avea restricții la postarea de răspunsuri în threaduri.

21. Necunoașterea regulamentului forumului nu vă absolvă de încălcarea regulilor!


Sancțiuni imediate:

22. Va fi șters imediat și fără explicații suplimentare orice fel de post/topic în care sunt postate informații private de tipul: PM (Personal Message), log-uri provenite din discuții private, imagini sau alte informații ce ar putea aduce atingeri imaginii userilor vizați, implicați direct sau indirect; 
Persoana vinovată de publicarea acestor tipuri de informații va fi avertizată prin warn, urmat în caz de recidivă prin warn plus o perioadă de suspendare de 30 de zile.

23. Cedarea contului personal de pe forum către un alt user va determina suspendarea pe o perioadă nedefinită a acelui cont;

24. Crearea de conturi multiple (clone) este interzisă. Descoperirea de către moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitivă a conturilor clonelor și suspendarea pe o perioada de 30 de zile a contului principal.

25. Atașarea de fișiere ce conțin virusi, troieni, spyware (Ok stim, folosim toti Macuri deci de unde astea?), softuri comerciale fără licență, crack-uri sau orice fel de atașament ilegal sau potențial periculos va determina suspendarea pe o perioadă nedefinită a autorului.

26. Ascunderea link-urilor cu referrer în posturi concepute special pentru a induce în eroare sau postarea directă a acestor tip de link-uri, va determina suspendarea pe o perioadă nedefinită a autorului.


Ce trebuie să facă moderatorii:

- să nu se certe cu userii (… nu mai mult decât ceilalți useri); 


- să aibă o atitudine tolerantă față de useri și să-i ajute să-și rezolve problemele; 


- să șteargă orice post OFF TOPIC (cu avertizarea userului pe PM) și lăsarea mesajului Post Off Topic = șters; 


- să șteargă posturile care conțin reclame de orice fel (reclamă = postarea de link-uri care nu sunt utile și ontopic, postarea de denumiri de firme care nu au legătură cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate către o anumită pagina/firmă etc.); 


- să copieze în secțiunea specială (Area51*) posturile șterse și să le însoțească de o scurtă explicație. 


- să atenționeze pe PM userul care nu respectă regulamentul și să propună banarea acestuia în cazul în care recidivează; 


- să propună banarea userilor ce au un limbaj violent, trivial (pot fi banați direct dacă există acest privilegiu); 


- să închidă/șteargă thread-urile doar când acestea încalcă flagrant regulamentul, nu înainte de a anunța în Area51* această intenție (în cazul în care nu este vorba de warez, injurii repetate…etc); 


- să explice clar motivul pentru care a fost închis un thread, la închiderea acestuia; 


- să explice atunci când este necesar (pe PM) de ce a șters posturile unui user; 


- să nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (stikies / lipicios).


Ce face Adminul:

- atenționează pe PM userii ce au semnătura/avatar/limbaj care nu respectă regulamentul forumului; 


- banează fără avertizare userii ce înjură, postează WAREZ, SERIALS, CRACKS etc; 


- numește moderatori pe ariile deficitare și elimină moderatorii care nu își duc la îndeplinire sarcinile; 


- șterge fără avertizare thread-urile spam (de genul “Câștigă 1 milion etc) și banează autorii acestora; 


- se asigură de buna funcționare a forumului.

*Area51 = aria rezervată pentru Administrator și moderatori


ALTE PRECIZĂRI

Toți userii (indiferent de rang, vechime…etc) sunt rugați să facă modificările necesare în propriul profil pentru a respecta regulile!

- Prezența pe acest forum implică acceptarea regulamentului! Nerespectarea acestuia sau afișarea unui comportament necivilizat poate duce la banarea userului în cauză.

- Faptul că sunteți user de X ani sau că aveți X000 de posturi nu ne impresionează și nu vă salvează în cazul în care încălcați regulamentul în mod repetat!

- Nu ne anunțați dacă nu mai doriți să postați/vizitați acest forum. Este o alegere care vă aparține și nu ținem neapărat să o cunoaștem. Este o problema strict personală și nu este nevoie să deschideți un thread în care să ne explicați de ce veți “pleca” de pe forum.

- Moderatorii nu fac decât să muncească mai mult ca userii, să preia sarcinile negative, așa că gândiți-vă bine dacă doriți să moderați ceva.

- Pentru promovarea site-ului și a forumului, Administratorul poate decide includerea de bannere într-un program de “banner exchange”. Dimensiunea acestora nu o va depăși pe cea corespondentă pe site-urile exchange și vor fi plasate astfel încât să nu afecteze buna funcționare a site-ului. Includerea de bannere cu scop comercial și pentru atragerea de foloase sau beneficii este strict interzisă.

- anunțurile persoanelor juridice trebuie să aibă acordul Administratorului. Aceste anunțuri vor fi postate într-o modalitate vizibilă pentru a promova un eveniment sau informații de interes general.

- orice membru care va trimite Administrator-ului un PM cu subiectul “Cadou” și conținând o adresă poștală va primi un colet conținând un cadou. Nu este o glumă. Vrem să vedem cine citește regulamentul. Membrii ce nu locuiesc în EU sunt responsabili de plata eventualelor taxe vamale. În limita a 5 cadouri, Administratorii și Moderatorii nu sunt eligibili. Vă rugăm nu faceți această informație publică - să descopere userii singuri. Paragraful ăsta a stat aici între 1 Apr 2011 și 15 Apr 2011.

- Anumite secțiuni ale forumului vor fi rezervate Administratorului și moderatorilor (Area51). Moderatorii vor fi aleși de Administrator la propunerea și cu votul membrilor forumului, numai în ariile lor de expertiză.

Pentru buna funcționare a forumului, o serie de reguli sunt impuse în secțiuni specializate ale forumului:
- Reguli de postare în forumul de Vânzări, Cumpărări și Schimburi
- Reguli de postare în secțiunile de RECLAME
  - Reguli de postare în secțiunea de reclame deschisă
  - Reguli de postare în secțiunea de reclame pentru comercianți înregistrați

Macuserii înregistrați după data de 23 noiembrie 2009 vor avea, fără excepție, în primele 30 de zile de la crearea contului, restricții în a posta mesaje în secțiunile: Vânzări, Cumpărări, Schimburi, Reclame pentru afacerea mea, Reclame pentru afaceri înregistrate.

Acest regulament intră în vigoare de astăzi, 28 Februarie 2007, și poate fi modificat atunci când situațiile noi o impun.
E bine să mai verificați această pagină din când în când…

Modificarea anterioară: 17 februarie 2013.
Cea mai recentă modificare: 24 martie 2017.

Profil
PM