Problema transfer filme de pe MacBook Pro pe hard extern WD 320 GB
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 07.02.08

Salve,

am tot cautat un raspuns la problema mea si din pacate inca nu am gasit :(

Utilizez un MacBook Pro 2.2 Ghz Intel Core 2 Duo cu 2 GB SDRAM si Hard de 120 GB cu mac os 10.5 si un Hard extern WD de 320 GB.

Toate buna si frumoase pana cand incerc sa transfer un film (.mkv peste 4 GB) de pe MacBook pe WD cand imi apare eroare: “sorry, the operation could not be completed because an unexpected error ocurred. (Error code 0).

Pot sa transfer fara probleme alte fisiere ... fie ele .mkv, .avi, .mp3, .dts, .etc insa la aceste filme nu vrea si pace.

Puteti sa ma ajutati cu ceva info??

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

Vezi si tu pe aici, poate chiar primul link! Poate, intre timp, are altcineva o idee mai buna

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Bănuiala mea e că HDD-ul e formatat FAT32 (de obicei HDD-urile externe vin formatate FAT32). Formatează-l pentru Mac sau NTFS (Win, dar îți va trebui un soft pentru ca macul să poată scrie pe el) și se rezolvă.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

yap ... este formatat FAT32 si se pare ca nu exista nici o solutie pentru a scre fisiere mai mari de 4 GB pe acesta.

acum exista 2 probleme smile

1. ce fac cu ce am pe hard-ul extern? in cazul in care il formatez NTFS o sa pierd totul de pe el ... adica 100+ GB de date
2. care este softul de Mac care sa fata sa scrie pe un hard formatat NTFS (parca nu as investi bani in el ... so ar trebui sa fie moka raspberry) ..

Oricum ... 10x pentru info ... mai sap ... si daca gasesc ceva va spun

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Cel mai simplu: Formatează-l Mac OS Extended (joournaled) și ai scăpat de probleme și costuri smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

foarte adevarat ... dar atunci nu voi mai putea sa utilizez hard-ul cu PC-ul smile si inca nu sunt dispus sa investesc in inca un Mac care sa inlocuiasca desktop-ul (il tin pentru sistemul de sunet)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

http://www.osnews.com/story/16930/MacFUSE:_Full_Read-Write_NTFS_for_Mac_OS_X_Among_Others

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

10x ...

acum gasisem si eu pe http://www.lifehack.org/articles/lifehack/how-to-read-and-write-ntfs-windows-partition-on-mac-os-x.html chiar si cu tutorial smile

il incerc si va povestesc cum e treaba ...

multumesc tuturor

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Dac pui un softache, pe numele lui MacDrive, pe Windows, vei putea citi si scrie pe discul formatat Mac si din Windows. Insa nu e prea free…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sau daca pui Paragon pe mac, poti citi si scrie pe NTFS. http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
eldebra - 07 Februarie 2008 07:14 PM

Salve,

am tot cautat un raspuns la problema mea si din pacate inca nu am gasit :(

Utilizez un MacBook Pro 2.2 Ghz Intel Core 2 Duo cu 2 GB SDRAM si Hard de 120 GB cu mac os 10.5 si un Hard extern WD de 320 GB.

Toate buna si frumoase pana cand incerc sa transfer un film (.mkv peste 4 GB) de pe MacBook pe WD cand imi apare eroare: “sorry, the operation could not be completed because an unexpected error ocurred. (Error code 0).

Pot sa transfer fara probleme alte fisiere ... fie ele .mkv, .avi, .mp3, .dts, .etc insa la aceste filme nu vrea si pace.

Puteti sa ma ajutati cu ceva info??

Multumesc

Ai dat date irelevante, problema e de la formatarea DOS.
Ia și citește și te dumirește:

http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Tips_and_Tricks-Despre-formatarea-hard-discurilor/

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

daca te-ai fi obosit sa citesti totul ai fi vazut ca ne-am dat si noi seama ...

iar informatiile au fost mai mult decat relevante ... ca daca nu spuneam ca peste 4 GB (limita FAT32 - 10x CANARIS) nu ajungeam si la solutii ...

multumesc tuturor celor m-au ajutat ... adevarat ...

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
eldebra - 08 Februarie 2008 06:44 AM

daca te-ai fi obosit sa citesti totul ai fi vazut ca ne-am dat si noi seama ...

iar informatiile au fost mai mult decat relevante ... ca daca nu spuneam ca peste 4 GB (limita FAT32 - 10x CANARIS) nu ajungeam si la solutii ...

multumesc tuturor celor m-au ajutat ... adevarat ...

Eu mă obosii, șefu, să scriu la wiki cum se face, cu ajutorul lui altero. Dacă tu crezi că e puțin lucru, voi șterge de acolo textul, pt ca mușterii ca tine să descopere singuri cum se face.
Iar dacă ai fi început cu ce trebuie, cu wiki, nici nu ai mai fi pus întrebările, aveau răspuns de la bun început.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ei, toata lumea vede pragul abia in urma tocului…