da,din pacate pt mine la valcea inca nu e ppoe(fibra optica) cu user si parola…e inca cable link nu fiber link.
oricum mersi mult,eu nu stiam sigur daca trebuie setari facute pt airport,ma gandeam ca mi s-a stricat pana nu l-am probat si pe clicknet.
acum e totul ok,sper sa bage iber link cat mai repede si aici…
Salutare oameni buni.
E primul meu post aici, si sper sa fie multe de aici incolo.
Sunt un utilizator proaspat de mac, si anume mac osx leopard.
Nu am intimpinat probleme majore cu sistemul pana acum, desi e destul de diferit de windows(de asteptat).
E totusi o problema care nu imi da pace….
Nu reusesc sa ma conectez la internet prin ppoe.
Am internet de la RDS - fiberlink cu ppoe, user, parola.
Am incercat cam tot(cred), de la setari manuale, pana la assistant, si nu merge neam.
Tin sa mentionez ca am ping inclusiv la IP-uri externe, si pot sa vad in retea calculatoarele vecinilor de bloc, fara nici un fel de probleme.
De asemenea, va scriu de pe acelasi calculator, doar ca din windows Xp, deci conexiunea ppoe merge excelent.
Poate reusiti voi sa ma lamuriti.
Va multumesc anticipat.
buuun!! daca ai fiberlink de la rds, cauta-ti actele, contractul….foaia cu user+pass primite de la rds si inlocuiestele cu prostiile scrise acolo. daca nu le gasesti, suna in callcenter si cere sa-ti comunice userul si parola pt contul pppoe!
poate nu am fost clar: nu exista la rds user pppoe de forma nume.prenume
Vreau sa iti reamintesc(am scris si mai sus) ca pe aceeasi unitate am instalate si windows XP si windows Vista(pe asta trebuie sa-l sterg cat de curand - e o mare mizerie din punctul meu de vedere) - si pe ambele merge foarte bine ppoe, cu setarile de mai sus.
Nu sunt novice in ale computerului, pot sa spun ca ma pricep, dar pe partea de windows. Pe mac e prima experienta, si avand in vedere ca nici pe Linux nu prea am lucrat, va dati seama ca nu prea am idee despre ce si cum misca treburile pe mac.
M-am descurcat pana acum fara probleme, doar ppoe-ul nu vrea sa mearga.
Mai mentionez ca mac os-ul instalat este leopard 10.5.1 - cu licenta de peste ocean.
Computerul este un PC cu configuratia: Core 2 Quad 6600(2,4 Ghz), 4 Gb Ram Corsair, Geforce 8800GTS 640 Mb, placa de baza Gigabyte P35-DS4, DVD writer LG, HDD 500 GB Seagate+ HDD 80 GB Maxtor(pe acesta este instalat Leopard-ul).
Pana acum am instalat pe mac drivere pentru placa de sunet si placa video, ambele merg excelent, sistemul se misca foarte bine. E adevarat ca greul de abia acum urmeaza, o sa instalez Adobe Creative Suite 3 si abia atunci o sa-mi dau seama de diferentele reale dintre mac si PC. Am mai instalat pe mac si microsoft office 2008(dar nu prea are legatura cu cel de pe PC).
Fac tot acest pas pentru a renunta definitiv la windows(sper), daca totul merge bine.
Astept in continuare o eventuala rezolvare de la cineva. Sunt convins ca e o setare aiurea, un click de dat undeva.
am o intrebare: daca lasi la ethernet pe DHCP, iti aloca vreo adresa? Daca da, atunci numele de utilizator si/sau parola introduse de tine nu sunt corecte. Daca nu, atunci ai o problema cu portul ethernet
L.E.: acum am vazut ca de fapt tu ai instalat Mac Os X pe un hardware non-Apple. Esti sigur ca ai driverele bune pentru placa de retea?
L.E.2: ca sa vezi daca-ti aloca ip poti da urmatoarea comanda in terminal: ifconfig si sa vezi ce-ti intoarce. in principiu, pe rds, daca nu ai setata o conexiune pppoe dar ai pus cablul in mufa ethernet, si ai setat sa-si ia ip prin DHCP, ar trebui sa ai alocat un ip gen 192.168.X.X. Daca gresesc, mediaconvertor ma poate corecta aici.
Vezi asa ceva la tine?
[ Modificat: 28 Februarie 2008 06:56 PM de Alex Toderascu ]
e corect alex. e posibil ca el sa aiba net de la o retea de cartier preluata de rds dar care a fost trecuta la rds in ograda, doar dpdv financiar/economic. nu si tehnic. nu si dpdv al infrastructurii. functioneaza, probabil, pe sistmul XANA sau FX-Net de la tine, din Iasi. userul pppoe nu are nici o legatura cu nume.prenume, primele 2 caractere din user sunt litere si au legatura cu orasul in care se afla. restul sunt cifre. userul se genereaza automat in functie de oarece date din contract/contabilitate/procesare ...blabla. nu sta nimeni sa bage add-labam, la mii de clienti, date aiurea.
E posibil sa fie vreo rețea de cartier preluată de rds doar pe hârtie și căreia i s-a impus să folosească conexiuni de tip pppoe. Într-adevăr în Iași la rds numele de utilizator începe cu inițialele orașului, la fel și în Bacău. Bănuiesc că au aceeași politică în toată țara. Nume de utilizator de tip nume.prenume am văzut la un amic abonat la M-bit prin Fălticeni. Însă asta e altă firmă.
Eu bănuiesc totuși o problemă de drivere dat fiind faptul că omul are instalat Mac Os X pe un PC.
@Jakall: ce chipset are placa ta de rețea?
[ Modificat: 28 Februarie 2008 08:26 PM de Alex Toderascu ]