MACbook-memorie pana la 2 GB sau 4GB?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.11.07

Salut all smile...am si eu un macbook si vreau sa ii fac un upgrade la memorie. Cand mi-am luat macbook-ul, pe site-ul celor de la apple Romania store.apple.ro scria ca acesta poate fi configurat cu memorie pana la 2 GB. Acum citesc pe site ca rezista pana la 4 GB. Macbook-ul meu face parte din cea de a 2-a generatie, cea cu procesoare core 2 duo . Astept sugestii.

[ Modificat: 08 Februarie 2008 03:47 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu mai astepta
citeste pe forum, sau suna-i pe cei de la care l-ai luiat

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Parca Santa Rosa sunt cu 4gb numai…mai bine suni pe cei avizati—->Noumax recomand

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Sau decat sa dai telefoane, mai bine te uiti aici

http://en.wikipedia.org/wiki/Macbook

iti identifici MacBook-ul si vezi ca scrie “Expandable up to ... GB” la captiolul Memory.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Alexz - 07 Februarie 2008 09:00 PM

Salut all smile...am si eu un macbook si vreau sa ii fac un upgrade la memorie. Cand mi-am luat macbook-ul, pe site-ul celor de la apple Romania store.apple.ro scria ca acesta poate fi configurat cu memorie pana la 2 GB. Acum citesc pe site ca rezista pana la 4 GB. Macbook-ul meu face parte din cea de a 2-a generatie, cea cu procesoare core 2 duo . Astept sugestii.

Dacă e a doua sau a treia generație, suportă, zice Apple, 2 GB, dar, zic experții, suportă real 3 GB, ceea ce înseamnă că poți pune 2 x 2 = 4, dar vede 3 GB reali și efectivi. Ultima generație, 2007, suportă 4 GB și teoretici și reali, deci 2 x 2 = 4 pe bune.
Au fost patru generații MB: cu core duo, cu c2d late 2006-early 2007, c2d mid 2007 și c2d late 2007, din care, din punctul de vedere al memoriilor, a doua și a treia îs la fel, teoretic 2 GB, practic 3 GB.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Cattus Thraex - 08 Februarie 2008 12:19 AM

Dacă e a doua sau a treia generație, suportă, zice Apple, 2 GB, dar, zic experții, suportă real 3 GB, ceea ce înseamnă că poți pune 2 x 2 = 4, dar vede 3 GB reali și efectivi. Ultima generație, 2007, suportă 4 GB și teoretici și reali, deci 2 x 2 = 4 pe bune.
Au fost patru generații MB: cu core duo, cu c2d late 2006-early 2007, c2d mid 2007 și c2d late 2007, din care, din punctul de vedere al memoriilor, a doua și a treia îs la fel, teoretic 2 GB, practic 3 GB.

pai coconut battery imi zice “age of your mac:9 months”. Deci macul a fost facut prin martie-aprilie…asta insemnand ca se incadreaza in early 2007 sau mid 2007. In concluzie o sa imi vada doar 3 Gb. Nu are cumva cineva o configuratie de genul? Vreau sa fiu sigur ca nu o sa am probleme daca imi pun 4 GB in sensul instabilitatzii sistemului.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Alexz - 08 Februarie 2008 01:23 AM

pai coconut battery imi zice “age of your mac:9 months”. Deci macul a fost facut prin martie-aprilie…asta insemnand ca se incadreaza in early 2007 sau mid 2007. In concluzie o sa imi vada doar 3 Gb. Nu are cumva cineva o configuratie de genul? Vreau sa fiu sigur ca nu o sa am probleme daca imi pun 4 GB in sensul instabilitatzii sistemului.

Nu, nu vei avea nicio instabilitate, e chiar recomandabil să pui 2 x 2 nu 2 + 1, pt simetrie, chiar dacă sistemul va accesa doar 3 GB reali. Asta dacă într-adevăr ai nevoie de atîta memorie, în mod uzual 1 GB ajunge, 2 GB pt cei care trag mai greu, 4 GB pt cei care trag foarte din greu. Ce tragi așa de greu?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Cattus Thraex - 08 Februarie 2008 01:30 AM
Alexz - 08 Februarie 2008 01:23 AM

Nu, nu vei avea nicio instabilitate, e chiar recomandabil să pui 2 x 2 nu 2 + 1, pt simetrie, chiar dacă sistemul va accesa doar 3 GB reali. Asta dacă într-adevăr ai nevoie de atîta memorie, în mod uzual 1 GB ajunge, 2 GB pt cei care trag mai greu, 4 GB pt cei care trag foarte din greu. Ce tragi așa de greu?

music production and live performace :D…Ms de ajutor. Ma bucur ca sunt un mac user si ca exista un forum dedicat mac userilor in Romania . Mult succes in continuare wink

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

Eu am o configurație de genul: 2x2 Corsair
Merge perfect. Așa cum zice și Cattus, este recomandabil 2x2 in loc de 1+2, mai ales din cauza memoriei video GMA950.
De altfel poți citi aici despre teste de memorie pe macbook.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
robihas - 08 Februarie 2008 05:50 AM

Eu am o configurație de genul: 2x2 Corsair
Merge perfect. Așa cum zice și Cattus, este recomandabil 2x2 in loc de 1+2, mai ales din cauza memoriei video GMA950.
De altfel poți citi aici despre teste de memorie pe macbook.

Mersi mult de ajutor smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Pe Leo unii zic ca ar accessa 4G chiar daca zice la manual 3. Dar f doar or Leo.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

Pe Leo unii zic ca ar accessa 4G

În leo “activity monitor” arată totalul de 4 giga sub “tortul feliat și colorat” , dar adunate pe procese dau numai 3. Deci tot 3 este max.
În schimb tiger arată 3 giga și adunate tot 3 sunt.
Toate astea pe un macbook “Mid 2007”

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

deci, am aflat altceva decit in celelalte topicuri?...
cum ar fi asta?: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9514/
smile

[ Modificat: 08 Februarie 2008 03:46 PM de dacuBurebista ]