camera canon hv20 ntsc in europa
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am si eu o intrebare.
vreau sa imi cumpar o camera video canon hv20 din state,e mult mai ieftina si stiu ca acele modele sunt ntsc.
daca voi face captura video prin firewire pe macbook-ul meu voi avea probleme din cauza formatului?
eu vreau sa cumpar camera pt a edita pe macbook nu vreau sa inregistrez si sa tin casetele pt ca in acest fel stiu sigur ca sunt probleme din cauza formatului diferit pal/ntsc.
are cineva vreo camera ntsc si a facut captura video prin firewire pe mac?este ok?
multumesc,

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia informeaza-te http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-HV20-Camcorder-Review.htm
vezi si la FORMAT ce scrie wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu am inteles prea bine de acolo,am inteles ca inregistreaza la 25 mbps pana la 30,asta e frame per seconds? 25 stiu ca e pal si 30 asta daca am inteles bine smile
m-am mai informat si pe alte site-uri sunt fel si fel de pareri.
cineva si suedia a zis ca daca editezi pe calculator nu mai e problema dar nu stiu sigur pentru ca formatul pal e 25 fps si ntsc 30 fps.
eu dupa ce editez pe mac daca imi fac un dvd format pal sa il vad la tv nu va iesi prost?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uite ca nu mai tin minte exact care e treaba, dar camerele care inregistreaza HDV, cum e Canon HV20, sunt mai bune pe PAL decat pe NTSC. E o chestie cu modul in care sunt scrise frame-urile si cum le citeste softul de pe Mac (sau PC).
Eu nu m-as complica cu luatul din State, mai bine cauti prin Europa.

Parca ti-am mai dat linkul asta, vezi poate te mai lamuresti: http://www.hv20.com/

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sunt mai scumpe in europa dar totusi stau si ma gandesc sa nu am probleme dupa,am citit pe unele forum-uri ca se poate face conversie din format ntsc in format pal dar s-ar vedea foarte prost ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mersi altero,am citit mai multe pareri pe site-ul care mi l-ai dat si cred ca mai bine e sa cumpar din europa chiar daca e mai scumpa decat sa am probleme.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Evident, poti sa faci transformare din orice in orice altceva, dar iti iei camera HD pentru calitatea imaginii, nu?

Si mai da-i incolo de americani, au destui bani smile.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai tocmai asta ma gandeam si eu,am un canon dc40 care vreau sa il vand ca nu are firewire si vreau sa imi iau pe hd hv20-ul….si sa stric aiurea imaginea chiar nu merita smile

Semnătură