1 din 4
1
cum sa-ti cureti macbook-ul
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 12.01.08

dupa cateva luni de uz intens, macbook-ul meu a ajuns sa se murdareasca (au aparut pete din cauza transpiratiei mainilor). din cate am citit, problema cica ar fi fost rezolvata la mb-urile noi, dar vad ca eu tot am patit-o. in consecinta mb-ul arata foarte urat (ma deranjau la culme petele, chiar daca nu erau chiar asa vizibile).

am citit din intamplare pe net un post referitor la curatarea mb-ului cu ... pasta de dinti. nedormit + aiurit fiind, chiar am incercat: am pus putina pasta de dinti pe suprafata si am sters cu un prosop de baie (cu grija, sa nu se zgarie). apoi am indepartat pasta care s-a intarit cu un servetel umed (d-ala de sters ochelarii).
si mb-ul arata ca nou. nu numai ca s-au dus petele, dar au disparut si micile zgarieturi cauzate de bratara pe care o port la mana.

suprafata a ramas la fel de neteda. singurul minus e ca miroase a menta smile

ps: eu am folosit pe suprafata mata a mb-ului. nu recomand sa folositi pe partea glossy.
si daca aveti bani .. cumparati chestii pro pentru curatat.

sper ca va e de folos post-ul smile

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 09.09.07

...asa ca aveti grija cind cumparat mb second hand care pare nou - daca miroase a pasta de dinti inseamna ca ascunde efectele utilizarii intense raspberry

Semnătură 

save a tree. eat a beaver!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile)
cred ca era suficient un servetel umed?...

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 09.09.07

nu merge cu servetelul. crezi ca daca era asa simplu se mai chinuiau oamenii cu nisip, cu pasta de dinti, cu smirghel, cu ulei de masline etc… ?  raspberry

Semnătură 

save a tree. eat a beaver!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 13 Februarie 2008 12:21 AM

smile)
cred ca era suficient un servetel umed?...

nu merge cu servetel umed. intr-adevar poti curata praful cu el, dar petele alea tot raman. eu am frecat cu servetelul de m-or trecut toate transpiratiile.
ia incearca tu cu pasta de dinti, sa vezi cum prinzi drag din nou de macbook.

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

pune o poza sa ne convingi

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

ok. o singura precizare: nu am poze cu mb-ul dinainte de a fi curatat.
pentru a confirma cele spuse in primul post, va dau si un link, ca sa va convingeti ca nu-i minciuna: http://www.tuaw.com/2008/02/08/clean-your-macbook-with-toothpaste/

si pozele:

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

nu se distinge nimic.
la mine cel mai murdar e plasticul de pe marginea ecranului, ala care nu-l atingi prea des cu mana. in rest se autocurata de la mana, ci nu se murdareste. nush cum e invers la voi.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai tu te speli inainte?...
raspberry

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

depinde. macbook-ul meu se “afumase” (precum carnatii) fix pe unde iese aerul. sub sigla “Mac Book”. unde tineam mainile, era curat. dar ma spal des pe maini, nu am bratari si alte podoabe si probabil depinde si de halul in care transpiram. am un amic ale carui maini par mereu ude.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.07.06

Stiti cat de bine se curata cu acetona…  cheese  Agresiv, ce-i drept dar.. eficient!

Semnătură 

Ana are .

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Ana - 13 Februarie 2008 06:01 AM

Stiti cat de bine se curata cu acetona…  cheese  Agresiv, ce-i drept dar.. eficient!

si nu exista efecte secundare?

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.07.06

Eu am sters zona unde ma sprijin cu mana, in dreapta trackpadului.. initial mi s-a parut un pic mai lucioasa decat restul, dar dupa vreo doua zile de utilizare nu mai vad nici o diferenta.. n-as repeta figura prea des insa..

Semnătură 

Ana are .

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 30.11.07

La al meu aparusera semne de.. mizerie acolo unde tin incheieturile mainilor, cat si putin pe marginea ecranului. Cand ma plictiseam la un curs, am scos niste servetele umede pentru curatat ochelarii si.. viola` - s-a rezolvat (initial vroiam sa sterg o stropitura de pe ecran, dar dupa ce am terminat, servetelul inca se preta la curatenie, asa ca mi-am zis.. hai sa incerc).

Asa ca merge si cu servetele umede pentru ochelari (si nici nu lasa mirosuri ca cele pentru maini).

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
dacuBurebista - 13 Februarie 2008 03:49 AM

pai tu te speli inainte?...
raspberry

E o regulă înainte de utilizarea calculatorului,se murdărește prea ușor.Niciodată cu mâncare lângă el,mi l-a stropit odată consoarta cu rodie…

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 30.11.07

Stropitura de pe ecranul meu era pomelo - tot consoarta ! raspberry

PS: acum am vazut poza din articolul citat (cu pasta de dinti) - in cazul meu era doar foarte discret ingalbenit (de la transpiratia mainilor), doar pe marginile stanga / dreapta de sub touchpad.

Si da, si eu ma spal pe maini si-mi scot ceasul cand lucrez la calculator smile

1 din 4
1