Pt cei care mai folosesc OS 9 - ziceți aici vă rog ce software folosiți ca să vă faceți viața mai ușoară:
Em am găsit așa:
ADock - http://jerome.foucher.free.fr/ADock/ADock.html - Dock pentru OS9, perfect pentru cei prea obisnuiti cu OSX
Default Folder - http://www.stclairsoft.com/DefaultFolder/ - Toate ferestrele de Open/Save să deschidă anumite directoare, nu desktop-ul întotdeauna - Mi-a șoptit o viorea că versiunea 3.1.4 chiar mai bună decât ultima versiune.
iCab 3.0.3 ca browser
Ce caut și încă nu am găsit:
- echivalent penru SideTrack - să pot face scroll cu trackpad-ul
- un progrămete să conving FInder-ul de OS9 să fie ca cel de OSX - navigare în aceiași fereastră cu back-forward.
iCab 3.x e, de departe, cel mai bun browser și pt mac os clasic și, cu un mic efort, va fi iar cel mai bun și pt MAC OS X
Ca procesor de text, ai de ales între două capodopere, Corel WordPerfect 3.x și Nisus 5-6, sau ambele, să nu se supere nici unul
Ca să faci tastaturi suplimentare, KED (Keyboard Editor), era făcut de niște ruși, discontinued.
...
Am 1 dvd plin cu aplicații pt mac os 7-9 + alte cd-uri
Vreau și eu…
Sînt tînărul posesor, după o lungă pauză, al unui „nou” PB 3400 de la digital_me, iubitor de bebeluși bătrîni. După ani, am repus Word Perfect 3.5 în MAC OS 9.1, super-procesor de text. Chiar nu pricep de ce nici Corel, nici altul nu reia interfața aia, absolut genială.
Apropo, dacă pun un disc de 60 GB pe ATA, aflat undeva prin zonă, îl vede la capacitatea asta? Are doar 3 GB și parcă i-aș pune un pic mai mult, chiar dacă 60 GB ar fi exagerat de mult pt generația aia.
Ma poate ajuta cineva cu un driver pentru MacOS9, pt un smart modem 3 G de la Vodafone, iBook-ul nu il recunoaste si astia de la Vodafone numai pt sistemul X au driver.Este Huawei E 220. Multam
Ma poate ajuta cineva cu un driver pentru MacOS9, pt un smart modem 3 G de la Vodafone, iBook-ul nu il recunoaste si astia de la Vodafone numai pt sistemul X au driver.Este Huawei E 220. Multam
Ju - slabe șanse. Haxorează diverse drivere de USB-Serial cu ID-ul huawei-ului și vezi dacă-l vede ca un modem. Nu știu cum se face asta sub OS9.
ce iBook ai tu de nu merge măcar un 10.3 pe el ?
Cattus - s-ar putea că dacă pui un HDD mai mare de 8Gb să trebuiască să faci o partiție de <8Gb la început de pe care să poată boota. Asta era buba la OpenFirmware-urile vechi.
Ju - slabe șanse. Haxorează diverse drivere de USB-Serial cu ID-ul huawei-ului și vezi dacă-l vede ca un modem. Nu știu cum se face asta sub OS9.
ce iBook ai tu de nu merge măcar un 10.3 pe el ?
Cattus - s-ar putea că dacă pui un HDD mai mare de 8Gb să trebuiască să faci o partiție de <8Gb la început de pe care să poată boota. Asta era buba la OpenFirmware-urile vechi.
Da, asta cu prima partiție de maxim 8 GB o știu și nu e capăt de lume, mă întreb dacă vede efectiv restul. Am avut un iMac 333 cu această mică problemă, i-am pus disc de 20 GB și aveam 7,8 + 10,5 GB (cam așa avea efectiv).
iCab 3.x e, de departe, cel mai bun browser și pt mac os clasic și, cu un mic efort, va fi iar cel mai bun și pt MAC OS X
Ca procesor de text, ai de ales între două capodopere, Corel WordPerfect 3.x și Nisus 5-6, sau ambele, să nu se supere nici unul
Ca să faci tastaturi suplimentare, KED (Keyboard Editor), era făcut de niște ruși, discontinued.
...
Am 1 dvd plin cu aplicații pt mac os 7-9 + alte cd-uri