vreau sa deschid acest topic in special celor pasionati de calitatea HD.. discutii, intrebari si sper cu atat mai mult si raspunsuri..
o prima intrebare ar fii: se poate vedea un HD nu conteaza 720, 1080 in format .mkv in QT? cu ajutorul lui Perian am vazut ca imaginea video apare, dar sunetul nu.. desemenea dureaza foarte mult sa incarce filmu’ in bara…
VLC playerul nu suporta iesire 5.1 din cate am vazut ci numai Stereo, chiar daca filmul este redat. in al doilea rand, da gramezi de multe erori, laguri si pur si simplu este prost!
acestea fiind spuse, sper ca cei cunoscatori sa se implice
sal,
eu VLC folosesc, legat prin optic la un receiver Yamaha, functioneza 5.1 pe el, as zice ca merge bine daca nu ar da crash VLC des cind incerc sa dau inainte /inapoi la filme, si in unele cazuri nu trasmite bine sunetul DTS. Din pacate al program “bun” nu am gasit pt. MAC cu care ma pot uita la filme HD (.mkv) :(
io folosesc un amplificator Techincs si am sistem 5.1 dar cu toate astea, chiar daca filmele au DTS sau Dolby Digital pe ele, VLCu’ nu le suporta.. are doar Stereo… si e cam aiurea sa urmaresti asa..
combinatia perfecta la combina mea este modul Theater cu reglarea manuala a volumului boxelor si a delay-ului la fiecare.. altfel apare ecoul sau alte porcarii… desemenea iti recomand sa te duci la Audio in VLC si sa dai Reverse Stereo, nu de alta dar sunetul apare invers conform cu imaginea, daca ma intelegi ce vreau sa spun
QT vede mkv-uri, cu Perian, dar ce rost are, cand VLC este tatic?
VLC vede foarte bine mkv-uri, dar ii trebuie o scula putiincioasa. Mai da el erori pe la scroll, e adevarat.
io folosesc un amplificator Techincs si am sistem 5.1 dar cu toate astea, chiar daca filmele au DTS sau Dolby Digital pe ele, VLCu’ nu le suporta.. are doar Stereo… si e cam aiurea sa urmaresti asa..
combinatia perfecta la combina mea este modul Theater cu reglarea manuala a volumului boxelor si a delay-ului la fiecare.. altfel apare ecoul sau alte porcarii… desemenea iti recomand sa te duci la Audio in VLC si sa dai Reverse Stereo, nu de alta dar sunetul apare invers conform cu imaginea, daca ma intelegi ce vreau sa spun
ma gindesc ca printr-un cablu e conectat ampliful de la mac, si atunci la Preference > Audio > sa fie bifat Use S/PDIF when available si o sa ai dolby, dts.
sal,
eu VLC folosesc, legat prin optic la un receiver Yamaha, functioneza 5.1 pe el, as zice ca merge bine daca nu ar da crash VLC des cind incerc sa dau inainte /inapoi la filme, si in unele cazuri nu trasmite bine sunetul DTS. Din pacate al program “bun” nu am gasit pt. MAC cu care ma pot uita la filme HD (.mkv) :(
ca cablu optic ai mosh, eu am luat cablu si nu intra in mufa. sunt mai multe tipuri?
io folosesc un amplificator Techincs si am sistem 5.1 dar cu toate astea, chiar daca filmele au DTS sau Dolby Digital pe ele, VLCu’
ma gindesc ca printr-un cablu e conectat ampliful de la mac, si atunci la Preference > Audio > sa fie bifat Use S/PDIF when available si o sa ai dolby, dts.
am incercat asta, dar totusi nu vad diferenta, adik am bifat optiunea, dar cand setez combina pe Suround, respectiv Dolby PRO Logic, nema… boxele din spate sunt surde.. pe Theatre continua sa simuleze totusi sunetul destul de bine…
@oroy - am incercat asta, dar totusi nu vad diferenta, adik am bifat optiunea, dar cand setez combina pe Suround, respectiv Dolby PRO Logic, nema… boxele din spate sunt surde.. pe Theater continua sa simuleze totusi sunetul destul de bine pe toate cele 5 boxe…
@dracia - cablu optic e bun, doar ca ai nevoie de o mufa adaptoare micuta care se cupleaza pe capu lui si apoi il infigi in mac pe-al meu l-am luat tot de la istyle si ma costat 20 de lei..
VLC scoate sunet 5.1 fără probleme. Chiar acum m-am uitat la Lost 720p, MKV, cu sunet AC3, 5.1. Și în general, trecând peste unele crash-uri care se mai întâmplă, este cel mai bun video player pe Mac. Perian + QuickTime este L E N T… la mine se văd sacadat chiar și unele Xvid-uri ordinare dacă le dau full screen în QuickTime.
Și fiindcă vorbim despre HD, iată un sfat pentru cei care au computere mai slăbuțe. Dacă filmele codate H264 (cum ar fi MKV-urile HD) se văd sacadat în VLC, mergeți în Preferences, bifați “Advanced”, apoi: Input / Codecs -> Other codecs -> FFmpeg, iar la “Skip the loop filter for H264 decoding” puneți “All”. Face minuni. Dezavantaj: scade calitatea imaginii.
Puteți încerca și cu celelalte setări de la “loop filter”, de exemplu la mine “Bidir” mă scapă de sacadări dar calitatea este mai bună decât la “All”.
[ Modificat: 12 Februarie 2008 05:28 AM de Tudor ]
@oroy - am incercat asta, dar totusi nu vad diferenta, adik am bifat optiunea, dar cand setez combina pe Suround, respectiv Dolby PRO Logic, nema… boxele din spate sunt surde.. pe Theater continua sa simuleze totusi sunetul destul de bine pe toate cele 5 boxe…
@dracia - cablu optic e bun, doar ca ai nevoie de o mufa adaptoare micuta care se cupleaza pe capu lui si apoi il infigi in mac pe-al meu l-am luat tot de la istyle si ma costat 20 de lei..
care e ala ma rog? eu nu am vazut de mai multe feluri
am atasat aici cum arata mufa respectiva.. sper sa-ti fie de folos.. scuza claritatea, dar n-am scos digitala, am facut cu telefonu, oricum e irelevant… asa arata, mititica de ea intra in mac si in ea opticul… probabil ca o gasesti si-n alte locuri nu neaparat la istyle :D
am atasat aici cum arata mufa respectiva.. sper sa-ti fie de folos.. scuza claritatea, dar n-am scos digitala, am facut cu telefonu, oricum e irelevant… asa arata, mititica de ea intra in mac si in ea opticul… probabil ca o gasesti si-n alte locuri nu neaparat la istyle :D
ahaaaa. mustiucul e mai lung, am inteles…ma miram eu (ca am incercat) de ce nu intra cablul normal..mersi de info
MPlayer OSX 1.0 RC2 cu optiunea ” -afm hwac3 ” adaugat in preferences merge frumos cu sunet DTS si AC3, subtitrare nu am reusit sa pun la el, dar daca nu e important e ok.
Iar daca va uitati pe TV la filme, trebuie incercat XBMC.