Azi am descoperit un nou uninstaller pt MAC OS X, compatibil Tiger-Leo ppc-intel: AppTrap. Deși nu am apucat s-o testez la greu, într-adevăr, cînd arunci la coș o aplicație, te întreabă dacă să arunce și fișierele asociate din Library/Preferences sau unde or mai fi. Mi se pare OK. http://konstochvanligasaker.se/apptrap/
Cel mai bun e CleanApp (http://www.synium.de/products/index.html). Asta are un daemon care urmareste tot ce se instaleaza. In cazul aplicatiilor smechere, sint o puzderie de fisiere vizibile si invizibile, ascunse in gaura de sarpe. Niciodata nu a dat gres, de cind il folosesc.
Ar fi o singura observatie: costa 10 dolari. Dar merita fiecare cent!
Exemplu concret: am avut niște probleme cu Firefox (despre care am discutat în topicul “Probleme de afișare”) și am încercat s-o rezolv cu dezinstalarea & reinstalarea Firefox. Zis și făcut: am tras Firefox din Applications în trash. Apoi l-am instalat din nou. Se comporta la fel. Ei bine, am folosit apoi AppZapper - și a funcționat: Firefox și-a revenit ca prin minune și acu mă bucur din nou să-l folosesc ca browser default.
Cred că ăsta ar trebui să fie comportamentul STANDARD al oricărei dezinstalări: îndepărtarea COMPLETĂ a acelei aplicații. Altfel, e ca și cum ai șterge de exemplu doar fișierul executabil .exe în Win și restul aplicației ar rămâne în Program Files. Oricum, ce voiam eu să zic e că, până acum, AppZapper și-a meritat banii.
Nu, ceea ce a facut AppZapper a fost ceea ce putei face si tu, la fel de bine, fara datul la cos al programului. Aruncarea preferintelor.
Eu asa fac: Ma duc in Users/numele meu/library/preferences si arunc plistul aplicatiei. In clipa aia, aplicatia e ca noua. Mai greu e cind isi baga prin Application support chestii invizibile, sau, cum e Quarkul, in Frameworks. Acolo Appzapper poate?
Nu, ceea ce a facut AppZapper a fost ceea ce putei face si tu, la fel de bine, fara datul la cos al programului. Aruncarea preferintelor.
Eu asa fac: Ma duc in Users/numele meu/library/preferences si arunc plistul aplicatiei. In clipa aia, aplicatia e ca noua. Mai greu e cind isi baga prin Application support chestii invizibile, sau, cum e Quarkul, in Frameworks. Acolo Appzapper poate?
Sincer, nu știu, n-am dat cu nasul de așa ceva deocamdată. La trecerea pe mac, studiind ceva tutoriale ca să mă familiarizez cu OS X, am crezut că e destul să tragi aplicația în Trash, cum spun cei de la Apple, ca să dispară toată moștenirea ei - cam ca un Uninstall din Control Panel/Win. Nu-s chiar omul potrivit să mă întrebi de capabilitățile unei aplicații de Mac (decât dacă există și varianta de Win, ca să le pot compara), sunt încă învățăcel.
He he he! M-a pus dracu’ să instalez Speed Download și după ce mi-a făcut un zilion de nervi, m-am decis să-l dezinstalez. Așa că, fără a sta prea mult pe gînduri -din obișnuință- l-am tras în Trash. Atunci a început necazul, că a trebuit să îl instalez din nou și să rulez uninstallerul cu care vine softul. Așa că...... eu folosesc CleanApp care e superb, cum zice Iaru. O să încerc și AppTrap.
He he he! M-a pus dracu’ să instalez Speed Download și după ce mi-a făcut un zilion de nervi, m-am decis să-l dezinstalez. Așa că, fără a sta prea mult pe gînduri -din obișnuință- l-am tras în Trash. Atunci a început necazul, că a trebuit să îl instalez din nou și să rulez uninstallerul cu care vine softul. Așa că...... eu folosesc CleanApp care e superb, cum zice Iaru. O să încerc și AppTrap.
l-am luat la pachet cu heist… dar l-am dat jos cu appzapper ca m-a acrit!
Speed Download il donez uui masochist!
Am incercat azi sa dezinstalez Saft (ca am vazut prin loguri ceva dude de la Saft). L-am pus pe CleanApp, si-a facut treaba, dar Saft e la locul lui in Safari si isi face in continuare treaba. Si dupa un restart.
Ce sa fie?
Sincer, nu știu, n-am dat cu nasul de așa ceva deocamdată. La trecerea pe mac, studiind ceva tutoriale ca să mă familiarizez cu OS X, am crezut că e destul să tragi aplicația în Trash, cum spun cei de la Apple, ca să dispară toată moștenirea ei - cam ca un Uninstall din Control Panel/Win. Nu-s chiar omul potrivit să mă întrebi de capabilitățile unei aplicații de Mac (decât dacă există și varianta de Win, ca să le pot compara), sunt încă învățăcel.
Hai, împacă-te cu iaru, de fapt fiecare are dreptate. Majoritatea covîrșitoare așa dezinstalează, se trage la coș. Just, asta nu aruncă la coș preferințele, eventual alte fișiere (dacă e cazul, unele aruncă fișiere, de ex., în Application Support), dar care pot produce necazuri, de-o pildă instabilitate sau crash sau mai știu eu ce. Just, ceea ce face AppZapper sau asta, de care zic eu, ar trebui să existe nativ în sistem: cînd arunci o aplicație, automat ar trebui să arunce și toate fișierele asociate.
appZapper si altele asemenea lui, sunt ok cind cureti o masina, sau nu mai doresti sa folosesti altadata aplicatia respectiva
altfel, sa refaci mereu setarile, e mai greu
iar FileBuddy are la optiunile de cleaning mult mai multe optiuni - atentie insa selectati
kiosk e cand vrei sa ai full screen si nu ai nevoie de interactiune. De exemplu, ecranele alea de prin magazine, chioscuri… Nu am folosit niciodata optiunea.
kiosk e cand vrei sa ai full screen si nu ai nevoie de interactiune. De exemplu, ecranele alea de prin magazine, chioscuri… Nu am folosit niciodata optiunea.
aolo aşa e mă ...cum de nu mi-am dat seama…kiosk=chioşc (numai ca e la modă să scrii ca în primul caz cu k )