1 din 2
1
Uninstaller
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Azi am descoperit un nou uninstaller pt MAC OS X, compatibil Tiger-Leo ppc-intel: AppTrap. Deși nu am apucat s-o testez la greu, într-adevăr, cînd arunci la coș o aplicație, te întreabă dacă să arunce și fișierele asociate din Library/Preferences sau unde or mai fi. Mi se pare OK.
http://konstochvanligasaker.se/apptrap/

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cel mai bun e CleanApp (http://www.synium.de/products/index.html). Asta are un daemon care urmareste tot ce se instaleaza. In cazul aplicatiilor smechere, sint o puzderie de fisiere vizibile si invizibile, ascunse in gaura de sarpe. Niciodata nu a dat gres, de cind il folosesc.
Ar fi o singura observatie: costa 10 dolari. Dar merita fiecare cent!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Mda… s-a cam dus mitul “doar trage aplicația în Trash și gata, e dezinstalată”. Eu am testat și apoi am cumpărat AppZapper. Până acum, mulțumit 100%.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dar NU E DIN CAUZA Apple. Ci din cauza protectiilor antipiratare. Cele mai multe programe bune sint Drag&Drop;.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exemplu concret: am avut niște probleme cu Firefox (despre care am discutat în topicul “Probleme de afișare”) și am încercat s-o rezolv cu dezinstalarea & reinstalarea Firefox. Zis și făcut: am tras Firefox din Applications în trash. Apoi l-am instalat din nou. Se comporta la fel. Ei bine, am folosit apoi AppZapper - și a funcționat: Firefox și-a revenit ca prin minune și acu mă bucur din nou să-l folosesc ca browser default.

Cred că ăsta ar trebui să fie comportamentul STANDARD al oricărei dezinstalări: îndepărtarea COMPLETĂ a acelei aplicații. Altfel, e ca și cum ai șterge de exemplu doar fișierul executabil .exe în Win și restul aplicației ar rămâne în Program Files. Oricum, ce voiam eu să zic e că, până acum, AppZapper și-a meritat banii.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, ceea ce a facut AppZapper a fost ceea ce putei face si tu, la fel de bine, fara datul la cos al programului. Aruncarea preferintelor. smile
Eu asa fac: Ma duc in Users/numele meu/library/preferences si arunc plistul aplicatiei. In clipa aia, aplicatia e ca noua. Mai greu e cind isi baga prin Application support chestii invizibile, sau, cum e Quarkul, in Frameworks. Acolo Appzapper poate?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 12 Februarie 2008 12:38 AM

Nu, ceea ce a facut AppZapper a fost ceea ce putei face si tu, la fel de bine, fara datul la cos al programului. Aruncarea preferintelor. smile
Eu asa fac: Ma duc in Users/numele meu/library/preferences si arunc plistul aplicatiei. In clipa aia, aplicatia e ca noua. Mai greu e cind isi baga prin Application support chestii invizibile, sau, cum e Quarkul, in Frameworks. Acolo Appzapper poate?

Sincer, nu știu, n-am dat cu nasul de așa ceva deocamdată. La trecerea pe mac, studiind ceva tutoriale ca să mă familiarizez cu OS X, am crezut că e destul să tragi aplicația în Trash, cum spun cei de la Apple, ca să dispară toată moștenirea ei - cam ca un Uninstall din Control Panel/Win. Nu-s chiar omul potrivit să mă întrebi de capabilitățile unei aplicații de Mac (decât dacă există și varianta de Win, ca să le pot compara), sunt încă învățăcel. smile

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

He he he! M-a pus dracu’ să instalez Speed Download și după ce mi-a făcut un zilion de nervi, m-am decis să-l dezinstalez. Așa că, fără a sta prea mult pe gînduri -din obișnuință- l-am tras în Trash. Atunci a început necazul, că a trebuit să îl instalez din nou și să rulez uninstallerul cu care vine softul. Așa că...... eu folosesc CleanApp care e superb, cum zice Iaru. O să încerc și AppTrap.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
john doe - 12 Februarie 2008 01:32 AM

He he he! M-a pus dracu’ să instalez Speed Download și după ce mi-a făcut un zilion de nervi, m-am decis să-l dezinstalez. Așa că, fără a sta prea mult pe gînduri -din obișnuință- l-am tras în Trash. Atunci a început necazul, că a trebuit să îl instalez din nou și să rulez uninstallerul cu care vine softul. Așa că...... eu folosesc CleanApp care e superb, cum zice Iaru. O să încerc și AppTrap.

l-am luat la pachet cu heist… dar l-am dat jos cu appzapper ca m-a acrit!
Speed Download il donez uui masochist!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am incercat azi sa dezinstalez Saft (ca am vazut prin loguri ceva dude de la Saft). L-am pus pe CleanApp, si-a facut treaba, dar Saft e la locul lui in Safari si isi face in continuare treaba. Si dupa un restart.
Ce sa fie?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ti l-a pus inapoi backupul?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
CANARIS - 12 Februarie 2008 12:50 AM
iaru - 12 Februarie 2008 12:38 AM

Sincer, nu știu, n-am dat cu nasul de așa ceva deocamdată. La trecerea pe mac, studiind ceva tutoriale ca să mă familiarizez cu OS X, am crezut că e destul să tragi aplicația în Trash, cum spun cei de la Apple, ca să dispară toată moștenirea ei - cam ca un Uninstall din Control Panel/Win. Nu-s chiar omul potrivit să mă întrebi de capabilitățile unei aplicații de Mac (decât dacă există și varianta de Win, ca să le pot compara), sunt încă învățăcel. smile

Hai, împacă-te cu iaru, de fapt fiecare are dreptate. Majoritatea covîrșitoare așa dezinstalează, se trage la coș. Just, asta nu aruncă la coș preferințele, eventual alte fișiere (dacă e cazul, unele aruncă fișiere, de ex., în Application Support), dar care pot produce necazuri, de-o pildă instabilitate sau crash sau mai știu eu ce. Just, ceea ce face AppZapper sau asta, de care zic eu, ar trebui să existe nativ în sistem: cînd arunci o aplicație, automat ar trebui să arunce și toate fișierele asociate.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

appZapper si altele asemenea lui, sunt ok cind cureti o masina, sau nu mai doresti sa folosesti altadata aplicatia respectiva
altfel, sa refaci mereu setarile, e mai greu
iar FileBuddy are la optiunile de cleaning mult mai multe optiuni - atentie insa selectati smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

@ altero
Cu ce se manancă Kiosk Mode ăla din Saft? Că am mai văzut treaba asta cu kiosk şi prin Quicktime?La ce se referă/Ce face?

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

dacu, n-am facut nici un restore de backup.

kiosk e cand vrei sa ai full screen si nu ai nevoie de interactiune. De exemplu, ecranele alea de prin magazine, chioscuri… Nu am folosit niciodata optiunea.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07
altero - 12 Februarie 2008 06:06 PM

dacu, n-am facut nici un restore de backup.

kiosk e cand vrei sa ai full screen si nu ai nevoie de interactiune. De exemplu, ecranele alea de prin magazine, chioscuri… Nu am folosit niciodata optiunea.

aolo aşa e mă ...cum de nu mi-am dat seama…kiosk=chioşc (numai ca e la modă să scrii ca în primul caz cu k LOL )

1 din 2
1