Am găsit acest link pe internet, căutând o listă cu produsele supuse vămuirii la importul în ţară. Întrebare: Dacă îmi cumpăr din state un macbook, nu voi plăti vamă pe el? Cel puţin aşa am dedus eu din linkul respectiv. În cazul în care greşesc, ştie careva care sunt taxele vamale în vigoare?
Am găsit acest link pe internet, căutând o listă cu produsele supuse vămuirii la importul în ţară. Întrebare: Dacă îmi cumpăr din state un macbook, nu voi plăti vamă pe el? Cel puţin aşa am dedus eu din linkul respectiv. În cazul în care greşesc, ştie careva care sunt taxele vamale în vigoare?
Seba
Taxele vamale sînt, totdeauna, aleatorii, depinde de cum cad zarurile în ziua aia.
nu platesti taxe vamale, indiferent de zi
legislatia se misca repede, legile europene au prioritate…
( se chinuie unii sa rebotezeze taxele vamale in taxe de mediu sau asa ceva… )
nu ai dreptate. platesti taxe vamale si tva din usa printr-o formula doar de ei stiuta. daca iti trimite vreun magazin mai dovedit,
s-ar putea sa iti plateasca ei tva-ul la iesire din tara. asa a primit un prieten un colet prin fedex (era vama platita din usa). la noi
fedex doar i l-a adus la usa, pt ca aveam stampila customs paid usa pe el
nu platesti nimic, daca stii ce sa spui
daca il comanzi prin posta, se plateste o taxa in functie de valoarea pachetului = era cineva la mica publicitate care stie mai bine
nu platesti nimic, daca stii ce sa spui
daca il comanzi prin posta, se plateste o taxa in functie de valoarea pachetului = era cineva la mica publicitate care stie mai bine
În buna tradiţie românească şi a limbajului de lemn folosit de instituţiile statului, constat cu stupoare că... nu am înţeles nimic.
Am un văr în state şi aş cumpăra prin el un MB sau un iBook refurbished, de pe site-ul Apple. El urmează să mi-l trimită prin Fed-Ex. Plătesc sau nu vamă şi cât mă costă?
Păi manualul de utilizare e destul de gros, vine cu câteva CD-uri cu drivere, e o placă video profesională cu 8 core-uri…
Hai să fim serioşi, numărul angajaților de la poştă care ştiu ât ar trebui să cântărească o placă grafică e destul de redus (doar ai văzut câta cutiile sunt în vitrină). Iar dacă au vreo curiozitate, e ilegal să desfacă pachetul .