Un RTF de 567 pagini
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Am primit, spre redactare, un imens RTF de 567 pagini, dintre care cîteva erau albe, deci vreo 550 pagini A 4 efectiv scrise, autorul tentase un soi de tehnoredactare primitivă, fiind prevenit, ca să evite omu să cer bani mulți „hai, dom’le, că tehnoredactarea e ușoară, aș face și eu, dar plec etc. etc.). Nu l-am întrebat cum a reușit să scrie o lucrare așa de mare într-un singur fișier, nu pe capitole, dar să trecem…
Evident, primul pas: tăierea pe capitole. Deschid Nisus, fac primul capitol, gîfîind din greu, la al doilea – roata multicoloră și zbang, crash. Deschid NeoOffice, merge greucean, dar merge, fac al doilea capitol, dar mă cam plictisesc, cam lent, riscam să pierd toată seara taind matahala în capitole mici. Ia să vedem, zic, ce face Mellel, nu-l mai folosisem de mult, mă cam supăraseră tinerii Redler, promiseseră niște chestii și nu s-au ținut de cuvînt. Deschid huiduma, nici nu apuc să mă întorc, și era deschisă. Hopa… Refac primul capitol, să fiu sigur că nu s-a bușit ceva, cîteva secunde! Fac al doilea capitol, cu grijă să nu încurc începutul și sfîrșitul, alte cîteva secunde… Restul au mers la o asemenea viteză, comparată mai ales cu celelalte, incredibilă (PB 1.67 cu 1.5 gigei de ram).
Cred că revin la Mellel, e – de departe – cel mai rapid procesor de text. O avea Nisus ceva avantaje, dar - pe ansamblu – Melel este nu numai foarte stabil, dar și incredibil de rapid. Dacă aveți asemenea fișiere, faceți testul. Mellel bate, de departe, orice tentativă de concurență. Tare mi-e teamă să nu sfîrșească, precum orice aplicație bună, într-un unghi mort.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

din pacate, cred ca da…
e un program destinat unui home user - industria nu-l poate folosi