Un excelent program din categoria “rude îndepărtate de-ale Photoshop-ului”. Are unelte pentru editare de bitmap-uri dar și pentru desen vectorial, ceea ce îl face foarte util pentru creat iconițe și ilustrații. Un mare plus sunt filtrele CoreImage care se aplică nedistructiv, deci pot fi modificate ulterior. Atenție, punctul său slab este interfața, care este complet diferită ca aspect și funcționalitate față de interfețele din Photoshop sau Pixelmator. Prin urmare primul meu impuls a fost de a-l da la coș, dar i-am dat încă o șansă și bine am făcut.
În ceea ce privește viteza de lucru, spre deosebire de Photoshop care se bazează exclusiv pe puterea procesorului, programele care folosesc CoreImage fac o mare parte din operațiuni în placa video. Deci aveți nevoie de o placă video nu neapărat de ultimă generație, dar relativ recentă. Am constatat că DrawIt merge mai repede pe iBook G4 la 1,33 GHz decât pe PowerMac G5 2x1,8 GHz, pentru că acesta din urmă are o placă video de tot rahatul (Nvidia GeForce FX 5200).