3 din 3
3
iWeb..
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Prin efect de meta cloud ma refeream la functionalitatea pe care o ofera si nu la un efect vizual - my bad, mergeau niste ghilimele acolo :p

Cu ajutorul celor doua programe recomandate de tine, pot creea un astfel de meta cloud, care sa ma ajute la indexare, dar care sa ajute si vizitatorii sa localizeze mai bine contentul de pe blog? Cel de pe auto.ro (http://www.auto.ro/stiri/, de exemplu), daca dai un click pe un tag din el iti afiseaza toate materialele ce au acel cuvant cheie alocat la ele.
Deci eu as vrea sa pot asocia cuvinte cheie la un material, sa pun acest meta cloud pe prima pagina si un vizitator sa-l gaseasca si prin click pe acel tag, nu numai prim search (Aici imi mai pun o intrebare: tag-urile respective vor fi vazute si de search engine-ul folosit de iWeb?).

Imi dau seama ca iWeb n-a fost gandit ca un tool profi si ca un designer bun cu un php-ist experimentat sunt cei la care trebuie sa apelezi ca sa-ti faci un site bine pus la punct, dar imi place sa ma joc prin iWeb si sa vad rezultatul muncii mele, chit ca-s pe langa subiect. Iar daca pot totusi sa-i extind functionalitatea cu atat mai bine; mai invat ceva in plus.

Atasez si un print screen de pe auto.ro ca sa-ti poti forma o idee mai clara la ce ma refer.

Multumesc.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
szlaeyer - 15 Aprilie 2008 03:08 PM

Prin efect de meta cloud ma refeream la functionalitatea pe care o ofera si nu la un efect vizual - my bad, mergeau niste ghilimele acolo.

Nici o problem, eu nu am înțeles clar idea ta cu Meta Cloud, asta fiindcă eu nu folosesc așa ceva și nu mă interesează,
Dar poate că ție îți va trebui dacă vrei să îți faci acel site despre mașini, deși eu nu îi văd împortanța lui Meta Clud atâta vreme cât există RSS Feeds (iWeb Enhancer și iComment) pot face lucruri mult mai frumoase decât acel Meta Cloud. “Chesti de gust”.

Eu îți sugerez să le folosești, și nu pentru că aș fi eu cine știe ce WebDesigner, deloc, ci pentru că tu ești la un început de drum, după câte îmi por da seama, pe care vrei să îl sfârșești prea repede. Ar fi păcat să te bagi direct în php. etc., e bine să treci prin etapele de ucenic cât mai încet și rămâi în acestea până când pâinea e coaptă cum trebuie, și de abia după aceea să șți pui întrebarea: “Ce să fac mai departe?” Sau, ce crezi, mă înșel?

(Aici imi mai pun o intrebare: tag-urile respective vor fi vazute si de search engine-ul folosit de iWeb?).

Dacă folosești Web Widgets, iComment și iEnhancer.

Imi dau seama ca iWeb n-a fost gandit ca un tool profi si ca un designer bun cu un php-ist experimentat sunt cei la care trebuie sa apelezi ca sa-ti faci un site bine pus la punct.

Da, într-adevăr, cu php poți să faci acel Meta Cloud să funcționeze așa cum îl vezi pe auto.ro. Dar vei vedea cu timpl că o să îți schimbi idea, și vei realiza chiar tu, folosindu-te de iWeb și opțiunile lui, un Meta Cloud mult mai creativ, de exemplu…

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu pot sa zic ca nu-s de acord cu tine ca-i bine sa o iei pas cu pas, sa te lovesti de probleme, sa le rezolvi singur… Sa vad cand am timp sa cumpar aplicatiile respective si o sa ma apuc, fireste.

Iar site-ul ala e chiar foarte misto facut.

Multumesc pentru rabdarea cu care mi-ai raspuns.

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
szlaeyer - 16 Aprilie 2008 04:38 AM

Iar site-ul ala e chiar foarte misto facut.

Uite cum arată un altfel de Meta, în comparație cu Meta Cloud, ce părere ai?

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hmmm… da domle, foarte interesant si din cate vad eu pot sa-i faci embedd pe site-ul tau…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Am un site facut in iWeb pe care l-am exportat pe hard in folderul site….acum am incercat sa modific ceva la acel site, si am incercat doar o parte din el mai exact pagina de contact sa o deschid cu iWeb, si imi spune ca nu poate fi deschisa, bun dau ok si incerc sa deschid doar iweb normal, ciu ciu el tot imi zice in continuare ca “contact.html” nu poate fi deschis, ce treaba mai are el cu acel contact nu stiu, dau restart la mac, fac clean cache si alte chestii cu Main Menu, repair preferences cu disk utility si again restart….tot la fel…cand dau sa deschid iWeb nimic….ramane blocat pe “contact.html” nu poate fi deschis….de ce???

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Incearca sa-i stergi preferintele (Library/Preferences - com.apple.iWeb.plist) si mai baga o fisă.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

tks. works!

Semnătură 

Imac intel alu 24”

3 din 3
3