In urma evenimentelor ce au avut loc zilele astea, una dintre cele mai mari reusite, este bootloader downgrader-ul lui geohot; pentru cine nu stie despre ce e vorba (daca mai e cineva) discutam de bootloader-ul 4.6 (da, acela care a tinut pe loc 3 luni procesul de deblocare) acum se poate face downgrade la el, si sa il aduci la versiunea 3.9 (aia dupa care toata lumea “plange” ca este mai maleabila) via software, adica nu mai trebuie sa deschizi telefonul 
Pana asta seara, cand o data cu lansarea ziphone 2.0 lucrurile s-au schimbat, treaba asta era posibila doar daca stiai foarte bine ce faci, nu era foarte greu dar eu am “omorat” un iphone in timpul procesului, prin simplul fapt ca nu am scris corect o comanda; Am spus ca lucrurile s-au schimbat pt. ca ziphone 2.0 automatizeaza procesul, simplificand lucrurile.
Ce inseamna asta pt. posesorii de iphone cu bl 4.6 : puteti sa faceti upgrade la versiunea 1.1.3, si sa o deblocati pe modemfirmware-ul 04.03, adica sa aveti acces full la mult doritul 1.1.3, pentru ca ziphone face downgrade la bootloader, si il face 3.9, adica se poate debloca,activa (toata treaba asta o face ziphone)
Acum sunt convins ca o groaza o sa sara in sus de bucurie, si o sa vreti sa il downgradati, ca sa aveti bl 3.9, dar in primul rand asteptati sa vedeti daca ziphone nu da rateuri pt. ca daca da rateuri la downgrade “pa-pa iphone definitiv”, mai stati o zi,doua sa iasa un gui friendly si sa il asteptam si pe independence 1.4 care e gata, dar mai are 2-3 bugu-uri, sa vedem ce poate face in privinta asta(daca include downgrader-ul desigur)
Si acum de fapt va zic care este rostul postului : in cazul in care nu stiati, George Hotz, lucreaza la un bootloader customizat, care in teorie si in cazul cel mai fericit poate sa insemne chiar si un iphone deblocat/activat definitiv, imun la orice fel de update, desigur se poate sa nu fie asa si pur si simplu sa fie un bootloader ce permite iphone-ului sa fie imun la restore/upgrade in variantele de pana acum, ceea ce oricum ar fi foarte bine, nu? Partea ‘draguta’ acum vine, acest bootloader customizat este facut dintr-un bootloader 4.6, pt. ca din 3.9 nu se poate, si cine are bootloader 3.9 sta si se uita, pt. ca bootlader-ul nu poate fi upgradat, decat “manual” (e un proces foarte dificil care presupune sa deschizi telefonul si parca sa si lipesti ceva pe placa, nu sunt sigur ca nu sunt in tema cu upgrade-ul manual de bootloader) si toti cei care au avut bl 4.6 o sa inghita putin in sec
Va spun, stati bine si analizati problema, luati in calcul si faptul ca poate geohot nu o sa mai faca nimic din motive legale (bootloader-ul este copyright apple, si daca nu gaseste o metoda sigura abandoneaza proiectul) dar si faptul ca bootloader-ul 4.6 poata sa aduca lucruri noi si utile ce nu sunt posibile pe un bl 3.9.
Sfatul meu este sa mai stati un pic, o saptamana 2, downgrade-ul se poate face oricand, upgrade-ul nu tocmai (probabil ca in viitorul apropiat/indepartat o sa se poata upgrada via software) Eu nu mi-as downgrada inca bootloader-ul daca stiu ca iphone-ul pe care il am il tin mult timp
Nu am apucat sa testez inca ziphone-ul 2.0 pt. ca in ultimele zile am dormit prea putin si nu mai “vad bine” monitorul 
Sper ca ce am scris aici a mai lamurit un pic lumea asupra situatiei, si inca o data, think twice before you act
noapte buna si imi cer scuze daca facut am greseli sau nu am pus punctul pe “i”, e foarte tarziu si eu foarte obosit, intrebari daca aveti va raspund