Functie gen “IF” in Photoshop CS3?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.02.07

Am in jur de 2000 de poze de prelucrat, multe la rezolutii foarte proaste, dar printre ele mai sunt destule si la rezolutii foarte bune.
Am facut o actiune in care am inclus o scalare Genuine Fractals, conversie CMYK.. etc. Problema e ca Genuine Fractals mi le face toate aceeasi marime, respectiv 120mm la 300dpi, iar eu as vrea ca cele mari sa mi le lase MARI. Se poate include in actiune o funtie IF a.i. in functie de o variabila sa aplice Genuine Fractals sau nu?
(ex: daca fisierul are > 500k sau in functie de rezolutie… etc.).

M-am gandit sa dau search dupa fisiere mai mari de 500k si sa aplic pe acestea actiunea, numai ca informatia despre poze este in numele folderului care le contine si nu in numele fisierului cu poza, asa ca pe urma nu mai stiu in ce folder sa le pun.

Daca are cineva vreo idee astept cu nerabdare :D.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

eu nu as prelucra poze la automat…
dar ti le poti imparti pe foldere, in functie de marimea fisierului, nu?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

Am studiat cat de cat problema ta ca pe o tema de casa si din pacate nu am gasit nici o forma de a-i da de cap. Din cunostintele mele Photoshop suporta anumite scripturi, dar nu la nivelul acesta.

“M-am gandit sa dau search dupa fisiere mai mari de 500k si sa aplic pe acestea actiunea, numai ca informatia despre poze este in numele folderului care le contine si nu in numele fisierului cu poza, asa ca pe urma nu mai stiu in ce folder sa le pun.” <<<<——nu te infige sa le prelucrezi pe toate odata. Ia-le pe bucati. Usor treptat de ex pe foldere intrii acolo si selectezi pozele mici, le prelucrezi si le salvezi intr-o structura clonata dupa original (de ex ai folderul vasile care contine folderele ion, gheorghe, unguru_bulan si axinte faci un folder unde vrei tu sii zici PRELUCRATE si in el faci o structura identica cu a lu` folderu vasile)
Sper sa te ajute sfatul.
Daca reusesti cumva sa faci ceva in privinta asta cu o metoda script as fi mai mult decat bucuros sa o cunosc si eu.

@ dacu: “numai ca informatia despre poze este in numele folderului care le contine si nu in numele fisierului cu poza,asa ca pe urma nu mai stiu in ce folder sa le pun”

Si uite cum i-mi veni o idee.

REDENUMESTE POZELE CU NUMELE FOLDERULUI

De ex ai folderul VASILE cu pozele 1,2,3,4 5,6,7
redenumeste-le

Vasile1
vasile2
vasile3

Pe pc se face simplu prin selectarea tuturor pozelor click dreapta pe una din ele>>>> rename>>> sintaxa e ceva de genul VASILE (1) si el le redenumeste pe toate pana la ultima sa zicem VASILE (101)
Pe mac e o aplicatie care face asta: A Better Finder Rename 7 <<< e pe bani

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Daca o iau pe bucati trebuie sa intru in fiecare director si dureaza foarte mult, nu asta era ideea. (sunt cam 300 de foldere).
La redenumirea fisierelor dupa numele folderului m-am gandit si eu, cautam un script care sa faca asta dar nu am gasit nimik. “A Better Finder Rename 7” stie sa faca automat asta sau trebiue sa ii scrii tu numele fiecarui folder?

EDIT
@grEEnlighter: Am gasit o rezolvare pe alt forum:

This will allow you to run an action on documents that are larger than 500k.
Save the code as anyNameYouLike.jsx and save it anywhere you like.
Create an action to do what you want if files are larger than 500k.
Put your action name and action set name in the code.
Load a document, create a new action that calls your new script.
File - Scripts - Browse to where you have saved the script.
Stop your recording.
You can now batch your files using this new action.
Paul.

Code:

var myFile = activeDocument.fullName;
if ((myFile.length/1024).toFixed(0) > 500){
  //Your action name/set are case sensitive
  doAction(“ACTION-NAME”, “ACTION-SET”);
  }
myFile.close(SaveOptions.DONOTSAVECHANGES);

Din pacate nu sunt acasa, iar la serviciu am 10.3.9 si PS 7.0 si nu merge. Il incerc cum ajung acasa si revin.

[ Modificat: 16 Februarie 2008 12:19 AM de dreq ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

automator te ajuta sa-ti redenumeste toate fisierele.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Da, dar ma ajuta in sensul sa automatizeze redenumirea fisierului dupa numele folderului?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

faci un script cu automator care sa schimbe denumirea la mai multe fisiere. mergi in folderul cu pricina, selectezi toate fisierele si apoi rulezi scriptul. in cateva secunde termina si apoi mergi la celalalt folder.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

am prins ideea numai ca ar dura mult… cautam un automatism. mersi oricum

‹‹ iWeb..      Corel 12 grafica ››