Acum cateva luni bune vazusem o prezentare undeva pe la Microsoft Research despre Singularity. Un OS scris in C#, dar care avea codul low-level facut in C si ASM. MI-a suras ideea si m-am apucat sa pun pe hartie niste idei.
Cautand multe informatii pe net si citind pe os-dev.org, am auzit de COSMOS project. Pe atunci, aveau up`n`running doar convertorul IL->ASM, cu destul de putine instructiuni si un soi de shell (erau in teste). IN principiu, daca reusea sa boot-eze ( in masina virtuala) sistemul afisa un mesaj “Booted” dupa care se oprea.
Devenind curios, m-am apucat sa-l studiez (in cod). L-am inteles si am inteles cum este structurat.
Initial doream sa fac totul de la zero, dar mi-am dat seama ca nu am cunostintele si nici timpul necesare. Vazand ca ce au ei este cam ceea ce imi lipsea mie si observand ca ei merg catre un sistem foarte Linux-like (iar ideile noastre sunt cam diferite), am facut un soi de forking. Mai departe ne-am apucat sa construim noi. Avem cateva schite si scheme si idei pe foi, dar zilele astea le vom concretiza si le vom scrie undeva, ca sa stim exact pe ce mergem.
Problema este ca e foarte mult de munca si pentru un singur coder este cam greu, mai ales ca nu imi pot dedica foarte mult timp pentru el.
Ca si gandire, se vrea a fi un sistem care este compatibil cu standardele in folosinta dar are o alta abordare vis-a-vis de interactiunea user-masina.
Este mult de spus, vom scrie concret ce si cum in cateva zile.Exista doritori/curiosi?
Eu sunt curios și parcă m-ar roade și o dorință insă nu prea am timp de proiectele mele…
Ai luat în calcul tot ceea ce ține de cozile de așteptare, optimizare instrucțiuni, etc?