In primul rand, alt suport video, iphone-ul nu mai vede, atat mp4, sunt 100% sigur. HD, Cosmine, glumesti, nu? Nici macar “HD”-ul pe care il promoveaza Apple pe iTunes, care nu este tocmai HD, nu ar putea sa duca iphone-ul nici cu mama lui de codec, ca nu tine procesorul.
Eu cred ca la inceput aplicatiile o sa dezamageasca foarte mult…nu o sa fie cine stie ce, cred ca o sa fie foarte multe pt. internet, IM-uri si alte widget-uri.
Poate o sa vedem un Voice Recorder, Un notepad care sa poata sa trimita textul via sms.
MMS…sincer nu stiu ce o tot da lumea in sus cu mms-ul asta, poate sunt eu mai ciudat dar nu am dat mms, decat o data de proba sa vad si eu despre ce e vorba(atunci cand a aparut, deci de mult rau)
O sa vedem o groaza de jocuri cretine cu bilute pe ecran, si sonic ariciul in varianta touch…
Personal astept o aplicatie solida de GPS de genul TomTom sau iGo si un client de yahoo messenger. Deja sunt doua aplicatii native de IM pt. iPhone insa din pacate nici una nu suporta yahoo. De asemenea Skype este o aplicatie mult dorita si asteptata.
La MMS zic si io pass mai ales ca ai mail…. de ce sa tin neaparat sa trimit o poza de toata jena sa o vada mai stiu eu cine pe ecranul telefonului?
Mai pariez ca nu o sa avem video call (ceea ce-mi face deosebita placere sa nu am)
YM nu-s ce sa zic da… ce naiba sa fac cu el?
Sper intr-un client de mail mai performant care sa permita atasarea mai multor fisiere (poze) odata.
Da un text editor care sa-ti trimita fie sms fie mail la alegere.
Salvarea PDF, JPEG, GIF, DOC,XLS (din mail sau safari) undeva sa le am in telefon nu sa se duca daca am sters mailul.
Flash ar fi o treaba mai ales ca unele situri au prostul obicei de a avea navigatia facuta swf, animatiile nu ma coafeaza sa le vad.
Intrebare acum. YUTUB???? Ce format intra in telefon? Tot MP4? Daca nu inseamna ca nenea mai are un decoder.
HD… la ce naiba ca se vede foarte bine si 640x480. Daca vrei sa-l pui pe TV atunci da, dar nu intentionez sa-l pun decat pe un monitor de max 12’’ in masina.
In rest…. poate s-or misca si la noi treburile cu locate, poate operatorii nostrii de GSM o sa-si mapeze mai bine towerurile si HotSpoturile sa fie mapate.
As prefera si o harta Google pentru Romania macar orasele mari si drumurile nationale si o parte din judetene.
Blutut ma enerveaza si asa cand nu-l folosesc da daca l-as folosi. (rata de transfer mica si am WiFi)
Poate ceva aplicatii pe baza de WiFi, interconectare intre 2 iPhoneuri fara sa fie conectate ele la wirelles (p2p sau ceva asemanator) si de aici jocuri si alte aplicatii interesante.
Om vedea.
Pe mine Bluetooth nu ma enerveaza de loc. Din contra! Am casti bluetooth cu A2DC si AVRCP, Receiver GPS pe bluetooth si de asemenea folosesc Palmul ca telecomanda la PC prin intermediul bluetooth. Wifi ii mai bun intradevar la rata de transfer insa sunt lucruri la care Bluetooth ii mai bun. Imagineaza-ti o aplicatie bluetooth pe iPhone care sa iti permita sa folosesti tastatura Bluetooth de la Apple ca sa scri textul pe iPhone prin intermediul lui HID Bluetooth profile.
P.S. Si in masina am radiocd care are incorporat un handsfree bluetooth si de asemenea are suport pentru a primi si reproduce muzica de la alte aparate care ii trimit semnal bluetooth. Pacat ca iPhone inca nu are Bluetooth!
[ Modificat: 16 Februarie 2008 09:31 PM de raducoc ]
Eu as vrea sa se poata sincroniza naibii notele din iPhone cu Macul.
Si sa pot folosi receptorul GPS Bluetooth, dar asta daca o sa avem si noi harti Google pentru Romanica.
io tot incerc sa pricep de ce dam dovada de delir colectiv si ne dorim inclusiv espressor in iphone. am citit asta aici, am citit pe engadget si inca unde nu.
un iPhone pus in bordul masinii ca GPS e ca un macbook air dat mamei sa joace sudoku. exista pda-uri de 100euro care fac foarte bine fata unui iGo. iar cine isi permite un iPhone cred ca vrea ca el sa stea in buzunar si plateste suma infima sa ia un device stand-alone care face just that: navi.
scenariu: iphone pe bord, groapa, poc. display spart. sau iphone pe bord - apel. punct. sau iphone pe bord, 2h. baterie. punct. sau iphone pe bord. no comment.
m-am folosit de google maps in Praga pentru o minima orientare si i-am descoperit puterea. nu vrea GPS pentru ca pe cel din Blackberry nu-l folosesc niciodata iar experienta cu TomTom si altele ca device hardware e demotivanta: timpi mari de asteptare pentru semnal satelit, latenta, pierdere semnal, samd. Pentru o scurta orientare in Praga as fi innebunit asteptand dupa “acquiring satellites”. In schimb m-am uitat dupa strada pe care eram si m-am orientat asa - brilliant!
AD2P pe Bluetooth? Fuck it! am niste casti BT stereo de la Sonyericsson cu handsfree pe care am dat multisor si pe care nu le-am folosit decat de fun cu SE-ul meu care are AD2P. Boring.
In schimb ar fi grozav sa pot asculta prin Airtunes (pe Airport Express) muzica din iPhone, pe WiFi.
question: daca pe macbook-ul C2D orice banner flash face ca procesoarele sa urce la 110% / 75celsius si ventilatorul urla la 6000rpm, ce experienta de utilizator am avea pe un iPhone cu procesor la 400Mhz?
un iPhone pus in bordul masinii ca GPS e ca un macbook air dat mamei sa joace sudoku. exista pda-uri de 100euro care fac foarte bine fata unui iGo.
In principiu iti dau dreptate. Pentru masina am un Asus care isi face treaba foarte bine.
Ma gandeam pentru ocaziile cand merg fara masina, as lua cu mine GPSul (si incarcatorul) si nu Asus-ul cu monstruozitatea lui de incarcator si cablurile aferente (vrea si cablu USB).
Adevarul e ca in tarile pentru care exista harti, iPhone-ul se descurca excelent. Iar in cele fara harti, GPSul e inutil…
oh, between u and I, skype inca nu dezvolta nimic pentru iPhone.
E chestia asta (http://s4iphone.com/iphone/home.jsp), care se vrea ceva gen Skype. Mi-a expirat si nu mai pot sa vad exact ce face (adresa se baga in Safari-ul din iPhone).
Cu flash-ul ai perfecta dreptate, si treaba asta am mai citit-o undeva, exact ce ai spus tu, e un expert in flash, care spunea ca o data inclus flash-ul in iphone se duce dracu’ tot safari-ul lui, acum daca baga flash pe iphone (flash llite probabil) o chestie desteapta ar fi, sa ai optiune de on/off la flash support