Probleme instalare OS X ibook G4
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 17.12.07

Un prieten a incercat sa instaleze peste Tiger noul sistem de operare Leopard.Dar nu a reusit.Iar acum cand a incercat sa reinstaleze din nou Tiger-ul ii da eroare in momentul cand instaleaza’‘Essentials” parca, si mai arata ca mai sunt 35min.Care ar fi problema??????

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
ender25 - 15 Februarie 2008 11:37 PM

Un prieten a incercat sa instaleze peste Tiger noul sistem de operare Leopard.Dar nu a reusit.Iar acum cand a incercat sa reinstaleze din nou Tiger-ul ii da eroare in momentul cand instaleaza’‘Essentials” parca, si mai arata ca mai sunt 35min.Care ar fi problema??????

E mult prea vag felul cum descrii. Sari peste multe detalii. Cum a reinstalat „peste Tiger”? (archive and install, preserve users and settings? - asta înțelegi prin „peste Tiger”?); Cum a reinstalat Tiger a doua oară? (erase and install? archive and install? ce erori?)...
Posibil să fie un defect hardware care s-a declanșat tocmai acum, de ex. hardul, cînd a fost solicitat mai mult. Fă un test hardware, ibook ar trebui să aibă testul pe unul din cele două dvd-uri sau pe acel dvd, dacă e unul singur (scrie pe el ce tastă trebuie să apeșpi pt AHT).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.11.06

Ce configuratie are iBook-ul prietenului tau? Daca are sub 512 ram si proc sub 900 mhz, nu poate pune leopardul atat de usor.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
x-ulescu - 16 Februarie 2008 12:19 AM

Ce configuratie are iBook-ul prietenului tau? Daca are sub 512 ram si proc sub 900 mhz, nu poate pune leopardul atat de usor.

procesor cred ca la 1.2,ram 768.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 15 Februarie 2008 11:59 PM

E mult prea vag felul cum descrii. Sari peste multe detalii. Cum a reinstalat „peste Tiger”? (archive and install, preserve users and settings? - asta înțelegi prin „peste Tiger”?); Cum a reinstalat Tiger a doua oară? (erase and install? archive and install? ce erori?)...
Posibil să fie un defect hardware care s-a declanșat tocmai acum, de ex. hardul, cînd a fost solicitat mai mult. Fă un test hardware, ibook ar trebui să aibă testul pe unul din cele două dvd-uri sau pe acel dvd, dacă e unul singur (scrie pe el ce tastă trebuie să apeșpi pt AHT).

O sa intreb metoda de instalare….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
ender25 - 16 Februarie 2008 01:18 AM
Cattus Thraex - 15 Februarie 2008 11:59 PM

O sa intreb metoda de instalare….

erase and install e optiunea folosita…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca are discurile originale, inainte de instalare, sa dea un repair disk cu disk utility - imediat cum a selectat limba engleza la install

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Am rezolvat!
Se pare ca a incercat sa instaleze peste Tiger si din nu stiu ce motiv i-a dat eroare.Iar cand a reincercat sa instaleze Tiger-ul era pus pe optiunea Upgrade.La Tiger am setat optiunea de instalare pe curat si s-a rezolvat.
Va multumesc.Se poate inchide topicul.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
ender25 - 16 Februarie 2008 08:58 PM

Am rezolvat!
Se pare ca a incercat sa instaleze peste Tiger si din nu stiu ce motiv i-a dat eroare.Iar cand a reincercat sa instaleze Tiger-ul era pus pe optiunea Upgrade.La Tiger am setat optiunea de instalare pe curat si s-a rezolvat.
Va multumesc.Se poate inchide topicul.

Sincer, am bănuit că făcuse ceva aiurea…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ S-a dus incarcatorul?      MacBook Nano ››