Am dat din intamplare peste oferta urmatoare http://www.anunturi.biz/anuntul/140812/apple-macbook-pro-ma895lla-15-laptop-2-2-ghz care bineinteles ca m-a uimit atat datorita pretului, cat si datorita greselilor de scriere. Pretul s-ar justifica doar daca MBP-ul e furat. Anyway, am dat un email de curiozitate, intreband care e metoda de plata si totodata facand o aluzie la pretul mai mult decat dubios. Raspunsul a fost la fel de ciudat, pentru ca respectivul nu zicea nimic de plata, iar in ceea ce priveste pretul, a zis ca n-am decat sa-i dau mai mult pe el. Nimic de genul comerciantului care face publicitate produsului.
Pai si eu caut MB (de preferinta nou), dar astept sa mai scada euro ca parca n-as da 5000 lei pe MB-ul cu hard de 120 GB si cu Super Drive. E drept ca pe toate siturile care comercializeaza produse Apple s-au pastrat preturile raportate la valoarea de 1 euro=3,8 RON, asta desi intre timp deprecierea leului s-a oprit.
Oare ma tine un MacBook 4 ani de facultate? Am intrebat pe un site daca un Toshiba ma tine 4 ani si am primit un raspuns ironic ca nici un notebook nu tine 4 ani (sau cel putin nu mai face fata cerintelor soft). Intrand pe blogul lui Altero am citit ca are un PowerBook (sper sa nu gresesc) de 4 ani si ca e la fel de multumit de modul in care opereaza. Lucrul asta si faptul ca un Mac nu are probleme cu vesnicii virusi si ca nu voi fi nevoit sa ma chinui odata la 2 luni cu reinstalarea SO (de-ar fi doar asta, dar dupa vine enervanta cautare de drivere, care niciodata nu-s cele potrivite) m-au facut sa iau eroica (vorbesc foarte serios, am oarecare starangere de inima ca nu voi reusi invat sa operez pe Mac OS) hotarare de a trece de la Windows la Leopard.
Există pe forumul ăsta oameni cu laptopuri apple din 2001. Ba chiar am văzut la secţiunea vînzări un Powerbook 3400c care, daca nu ma insel, dateaza de prin 97. Cît despre software, mă îndoiesc că în patru ani software-ul va fi aşa de avansat încît să justifice ignoranţa domnului care a pufnit la magazin. Gîndeşte-te mai degrabă la ce vrei să-l foloseşti, că de ţinut, ţine.
PowerBookul meu tine bine din Martie 2005 (luat SH dupa un an de functionare). Dar nu cred ca o sa te tina 4 ani un MB. Pentru ca eu cred ca Apple a scazut calitatea, pentru ca echivaletul PB e MBP nu MB, si pentru ca daca esti student, sunt sanse mari sa-l uzezi (carat zilnic, frig, caldura, scuturat), chiar sa-l accidentezi (varsat pe el, scapat pe jos).
Oricum, sunt sanse mai mari sa te tina mai mult un Mac decat un PC. Baterie si functionalitate globala. Plus ca tot timpul asta o sa-l folosesti cu placere.
Pai si eu caut MB (de preferinta nou), dar astept sa mai scada euro ca parca n-as da 5000 lei pe MB-ul cu hard de 120 GB si cu Super Drive. E drept ca pe toate siturile care comercializeaza produse Apple s-au pastrat preturile raportate la valoarea de 1 euro=3,8 RON, asta desi intre timp deprecierea leului s-a oprit.
Oare ma tine un MacBook 4 ani de facultate? Am intrebat pe un site daca un Toshiba ma tine 4 ani si am primit un raspuns ironic ca nici un notebook nu tine 4 ani (sau cel putin nu mai face fata cerintelor soft). Intrand pe blogul lui Altero am citit ca are un PowerBook (sper sa nu gresesc) de 4 ani si ca e la fel de multumit de modul in care opereaza. Lucrul asta si faptul ca un Mac nu are probleme cu vesnicii virusi si ca nu voi fi nevoit sa ma chinui odata la 2 luni cu reinstalarea SO (de-ar fi doar asta, dar dupa vine enervanta cautare de drivere, care niciodata nu-s cele potrivite) m-au facut sa iau eroica (vorbesc foarte serios, am oarecare starangere de inima ca nu voi reusi invat sa operez pe Mac OS) hotarare de a trece de la Windows la Leopard.
Stai liniștit, că nu e chiar așa. Nu e vorba de nici un eroism. Ok, vei avea mici probleme la început, dar se va găsi tot timpul pe aici cineva dispus să-ți sară în ajutor. Spre deosebire de alte forumuri de windows, unde există o așezare în pături sociale, dacă pot să-i zic așa, aici toată lumea e cool. În ceea ce privește frica ta, o să-ți dau un exemplu. Al meu Mac Mini merge non stop de mai bine de doi ani. Nu stiu dacă a stat oprit 48 de ore adunate în aștia doi ani. Iar sistemul de operare….. păi ăsta aduce toată plăcerea. De la windows la Tiger sau Leopard? E ca și cum ai trece de la mersul în mîini la mersul pe bicicletă.
Succes.
Ca ziceai de PowerBook-ul meu: deja se apropie vioi de 5 ani de la fabricare (de fapt a fost introdus in ianuarie 2003), iar eu il am de 4 ani jumatate. Merge bine-mersi, mai ales de cand i-am pus 1 GB de RAM peste cei 128 MB cu care a venit (da, 128!). I-am schimbat acum vreo 2,5 ani hardul, pe care de fapt inca il mai folosesc ca hard extern, dar are multe baduri pe la 2/3 din disc.
Ar intra in specificatiile minime pentru Leopard (ce laptop PC de 5 ani ruleaza Vista?), dar l-am lasat cu Tiger, in special pentru ca nesimtitii de la HP nu mai scot driver pentru un all-in-one pe care il mai folosesc, inca.
Nu poate insa sa vada filme din astea noi, HD, si se impiedica si pe la cele H.264 mai pretentioase. In rest, pentru munca curenta ar fi inca foarte bun. Zic ca “ar fi” pentru ca am un MBP acum, pe PB il tin ca internet machine: merge non-stop.
Cat despre OS X, aici e adevarata placere! Tot spilul e sa uiti cat poti de repede reflexele din Windows si iti garantez ca iti va creste calitatea vietii. Pe bune!
ibucele mele din semnatura, sunt din 2005. si merg ca-n prima zi. chiar mai bine. le-am pus leopard. bateriile duc 3h lejer. ma pregatesc sa-l vand pe cel de 14inch. poti sa faci ca multi altii de pe forum si sa-ti cumperi intai un mac secondhand cu o suma intre 15-20mil si sa vezi cu ce se mananca. daca te coafeaza, il vinzi in 2-3 luni la un pret foarte aproapiat de pretul cu care l-ai luat si sa-ti iei altul.
am mai gasit si eu unul care cica e din anglia si cere pe un macbook pro de 17 / ultima generatie…900 de euro…
omul vrea banii inainte si dupa aceea vine si produsul.. )
cica il trimite cu ups, iar acestia nu livreaza banii in contul lui decat dupa ce tu primesti produsul
am mai gasit si eu unul care cica e din anglia si cere pe un macbook pro de 17 / ultima generatie…900 de euro…
omul vrea banii inainte si dupa aceea vine si produsul.. )
cica il trimite cu ups, iar acestia nu livreaza banii in contul lui decat dupa ce tu primesti produsul