CANARIS - 16 Februarie 2008 06:42 PM
Cattus Thraex - 16 Februarie 2008 02:58 PM
Măi omule, astea-s ca promisiunile electorale, nu se respectă niciuna! Păi hai să comparăm concretul, nu promisiunile, că nu e concurs de science-fiction. Nu că nu aș crede, sînt dintre cei care mai speră într-un procesor IBM PPC care să propună și altceva decît Intel și AMD.
N-am lucrat pe macuri PPC dar de la utilizatori am auzit doar laude - spre deosebire de Intel.
DAR…
Nu cred că industria computerelor personale va folosi prea curând procesoare PPC. Ca să nu mai vorbim că zvonuri insistente vorbesc despre implicarea IBM în lumea x86 prin cumpărarea AMD, aflat cam la strâmtoare acum. Mai ales că între IBM și AMD există o colaborare veche și fructoasă.
PPC a fost, ani de zile, cel mai bun procesor, și ca viteză, și ca preț, și la consum de energie/per putere/viteză disipată. Păi altfel de ce l-ar fi folosit Apple? La un moment dat, IBM nu a mai continuat dezvoltarea, că n-a putut, că n-a vrut, D-zeu știe… Dacă IBM ar fi oferit în continuare procesoare mai performante decît Intel/AMD, Apple nu ar fi trecut la Intel.