haioas ideea, dar din pacate nu functioneaza pe toate pozele
incercati poza din attach pe verticala…. interesant nu?
la prima vedere si pe mine m-a atras ideea dar la poze cu rezolutie de print >300DPI o sa se vada lipsa liniilor “neimportante”
for screen purpose only e ok, pt print dati-mi voie sa fiu sceptic.
green n-am vazut in exemplele de pe net o asa fotografie - parere mea e ca nu e nevoie de resize la asemenea poza ... exemplele despre care e vorba mi se par interesante prin prisma faptului ca poti elimina un om din fotografie, poti mari putin poza sau micsora atunci cand ai ceva mai multe caractere decat e cazul - in presa nu dar la un pliant e super. Nu cred ca cei de la Adobe vor introduce functia asta pierzand din calitatea printului. Eu as fi curios sa-l incerc da n-am chef de versiuni beta. Cand o iesi vedem.
@ costas QWED nici io nu prea mai am chef de experimente
da intr-adevar nu ai nevoie de resize la poza pe care am postat-o, dar a fost unul dintre exemplele care pot fi date asa la repede. maine daca ma enervez rau si tare o sa scot un peisaj care modificat o sa vezi ca nu are nici o legatura cu realitatea si la print iese un pepsi cu care nu te poti afisa in ochii lumii. e o solutie de compromis sa-i spunem asa. desi adobe mai acum 2-3 ani se axa pe prelucrarea fotografiei fara sa-i strici capacitatile initiale acum o da cu stersul liniei nesemnificative care pentru mine este o surpriza majora, adobe nu a stricat niciodata nimic din original si acum se apuca sa-mi steara din poza. asta nu e ok pentru mine. “ce face omul cu mana lui lucru manual se numeste” si prefer varianta cu lucru manual decat o masina sa decida pentru mine ce e important sau ce nu e pe baza mai stiu eu carui algoritm.
image resize e bun, super ok cind micsorezi
pentru marirea imaginilor, adica adaugare de informatie, sunt alte softuri/plug-inuri care fac oarecum mai bine treaba asta
green - pentru mine ar fi ok sa maresc sau sa micsorez o poza ... rapid, in procente mici, si fara sa o alterez foarte tare dpdv vizual. Cand lucrezi contra cronometru e ok sa nu pierzi vremea, mai ales ca atunci cand faci crop pierzi din imagine eventual chiar ce te intereseaza. Despre asta e vorba, un instrument foarte util cand e folosit ocazional.
Nu va faceti iluzii. mai toate app de genul asta, inclusiv cele de tifetat merg f. bine cand lucrezi pentru web. cand ai de a face cu rezolutii si dimensiuni mari se schimba problema
[ Modificat: 20 Februarie 2008 05:32 PM de STef... ]
un domeniu in care eu vad chestia asta aplicabila este presa.
fotografiile unor locatii secrete pot fi alterate pentru a nu putea fi prea repede “ginite” iar in acelasi timp nimeni nu poate fi acuzat de lipsa transparentei.
se face si acum, s-a facut si inainte retusul cu un astfel de scop; aceasta este [poate fi] o unealta in plus.
Ce bine ar fi daca ar asculta Adobe si de noi..userii de rand. Nu mai zic de o versiune decenta de Flash plugin pt Mac. Asa facea si Apple odata daca va mai amintiti..nu tinea cont de feedback, dar se pare ca s-au mai sucit intre timp..mai voit-fortat asa si-au dat seama ca noi le cumparam produsele..