Noul CS4 se va folosi de cipul grafic (GPU) al plăcii grafice!
The graphics chip helps Photoshop CS4 fluidly zoom in and out, rotate the canvas so artists can reorient an image for the best sketching angle, display and manipulate 3D objects, and handle color correction. [...]
[...]Using graphics chips opens up new horizons, but it poses its challenges. For one thing, graphics chips are designed to blast pixels to the screen, not back to the main processor for further work, so not all tasks can be accelerated, he said. For another, it means Adobe has to work more carefully on hardware compatibility and means some people with older machines might have to upgrade at least the video card; he recommends a card with 128MB of memory.[...]
ăla care zice e John Nack, principal product manager for Adobe Photoshop
Tot la John Nack pe blog am citit ca au scos un screen mode (F cycles) , inainte erau 4 moduri in CS3, acum sunt doar 3. Sunt curios pe care l-au scos pentru ca eu de cele mai multe ori folosesc “Full Screen mode with menu bar”, sper ca nu l-au ras tocmai p-asta. Daca e cineva care a folosit deja CS4 si poate sa-mi confirme as fi recunoscator.
din prezentarea de pe site-ul Adobe cea mai tare treaba de care mi-am dat seama este posibilitatea de a importa fisiere 3d. e geniala treaba asta. nu mai e nevoie sa randezi un 3d din tz unghiuri. il bagi frumos in photoshop si il prelucrezi cum vrei din ce unghi vrei.
A pus cineva Photoshop CS4 pe un PowerMac G5? Dacă da, m-ar interesa niște chestii:
- Ce placă video aveți pe acel PM G5?
- În Photoshop CS4, la Preferences/Performance: programul detectează corect placa video (a se vedea poza)?
- Tot acolo: opțiunea “Enable OpenGL Drawing” este activă?
- Merg chestiile noi, gen Rotate View, care cer o placă video mai puternică? Există ceva probleme la zoom sau panning?
Tot la John Nack pe blog am citit ca au scos un screen mode (F cycles) , inainte erau 4 moduri in CS3, acum sunt doar 3. Sunt curios pe care l-au scos pentru ca eu de cele mai multe ori folosesc “Full Screen mode with menu bar”, sper ca nu l-au ras tocmai p-asta. Daca e cineva care a folosit deja CS4 si poate sa-mi confirme as fi recunoscator.
l-au ras pe cel care pe mine ma enerva cel mai tare, cel prin care nu puteai misca fereastra cu imaginea…
A pus cineva Photoshop CS4 pe un PowerMac G5? Dacă da, m-ar interesa niște chestii:
- Ce placă video aveți pe acel PM G5?
- În Photoshop CS4, la Preferences/Performance: programul detectează corect placa video (a se vedea poza)?
- Tot acolo: opțiunea “Enable OpenGL Drawing” este activă?
- Merg chestiile noi, gen Rotate View, care cer o placă video mai puternică? Există ceva probleme la zoom sau panning?
- ATI Radeon X850XT (cica cea mai tare posibila pe un G5)
- la fel ca la tine, nu detecteaza si e inactivabila optiunea OpenGL
- unde e Rotate View?
- ATI Radeon X850XT (cica cea mai tare posibila pe un G5)
- la fel ca la tine, nu detecteaza si e inactivabila optiunea OpenGL
Nasoală faza. Pe site la Adobe apare o singura placă video de Mac PPC care a fost testată cu CS4: este vorba de nVidia 7800 256MB. Totuși mă așteptam ca și alte plăci bunicele să meargă.
Pe de altă parte văd că NVidia se laudă sus și tare despre compatibilitatea cu CS4, ceea ce mă face să cred că plăcile lor mai vechi ar fi mai compatibile cu CS4 decât cele ATI.
altero - 22 Octombrie 2008 10:09 PM
- unde e Rotate View?
Rotate View este un nou tool ascuns sub Hand tool. Vezi pe pagina aia de la NVidia, există un filmuleț care arată cum funcționează.
Se vede treaba ca si Macurile au ajuns in situatia PCurilor: nu le mai poti tine ani buni, ci trebuie sa iti iei altele, cu toate ca ar mai avea putere in ele.
E-he… la PC era ușor, că de obicei schimbam numai placa video.
Cred că o să-mi iau un 7800 GT de pe eBay. Este placă de PC “flășuită” care cică merge garantat cu CS4.
Se vede treaba ca si Macurile au ajuns in situatia PCurilor: nu le mai poti tine ani buni, ci trebuie sa iti iei altele, cu toate ca ar mai avea putere in ele.
nici volvo si nici ducati nu mai fac ce faceau odata… sa se numeasca asta “integrarea in piata de consum?!”
este o miscare comerciala, creaza necesitatea utilizarii unui produs software care promite multe si obligativitatea achizitionarii unui produs harware pe masura cerintelor. nici n-am descoperit bine cs3 ca acum o iau de la cap cu cs4, in primavara o sa apara cs5 si la toamna cs12…
cunosc tipi care fac minuni cu photoshop 5.5 si nici nu sughita dupa un cs desi scula ar putea…
cunosc tipi care fac minuni cu photoshop 5.5 si nici nu sughita dupa un cs desi scula ar putea…
Bob Stake, un artist destul de renumit dincolo de ocean, face ilustrații folosind Photoshop 3 în Classic. Uimitoare e tehnica sa care se bazează pe Photoshop și nu Illustrator.
Displaying a channel in Photoshop was previously assigned to Cmd-1, 2, 3, etc. Cmd-1 would show Red, Cmd-2 would show Green, etc. Those shortcuts, along with the shortcut for showing the composite channel, have now shifted two places to the right. Therefore Cmd-2 shows the composite, Cmd-3 shows Red, Cmd-4 shows Green, etc.
Azi am văzut și eu asta
Presupun că n-am cum să revin la valorile care erau până acum: 1, 2, 3, respeciv ~....
Mie-mi pare bine că în sfârșit au pus Command ~ ca shortcut pentru trecerea de la un document la altul, la fel ca în restul programelor Adobe și non-Adobe.