2 din 2
2
yellow dog 6 PPC: unde e?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Iata astazi am probat:
Fedora, dar DVD a fost corupt si nu am mai reincarcato pe o saptimina…la 256 Kbps…
Atunci am tracut la yellowdog…
Nu mi a placut de loc. Incet si cu interfata nepotrivita pentru mine.
Am incarcat atunci debian etch. Deruleaza in mod foarte rapid si placut, dar n-am reusit sa impostez “mouse emu” adic emulatie al butonului de dreapta al soricelului.
Cineva stie cum sa face acest lucru?
Am dual boot acum, cu Mac OS X pe HD firewire extern, fara incetinirea sau probleme…
Iata cum fac: cind vrau sa bootez cu linux scot pur si simplo HD firewire, dar cind vrau Tigrul apas pe tast optiune si bootez pe X.
Tigrul nici nu vede Hardul intern, totusi ca am facut o partitie cu “Mac OS esteso”.

[ Modificat: 02 Aprilie 2008 07:14 AM de roberto ]
 Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E cam ciudat, Roberto. Ai pus sistemul de baza pe hardul extern si sistemul extern, pe hardul de baza.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iaru - 02 Aprilie 2008 02:59 PM

E cam ciudat, Roberto. Ai pus sistemul de baza pe hardul extern si sistemul extern, pe hardul de baza.

da, deoarece - dacă ar pune linuxu pe discul extern - nu ar mai putea face boot. pe ăl intern poate.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

cu adevarat! Am citit (si aici mi se pare) ca linuxu nu booteaza pe partitie externa la PPC oricare ar fi. Dar de fapt e “logic” si pentru alte probleme. Sunt nisti tipi foarte rai in zilele noastre care din cind in cind nu au toate licenzele la aplicatii cheese , in acest caz acesti tipi (rusine sa i fie tongue rolleye ) ca sa nu fiu supusi la controale diferite, e logic sa aiba Mac OS X cu aceste aplicatii la o parte, dar linux (open source si tot legitim) pe Hardul intern. Sa nu fie cumva ca la un vamis prea constiintios de careva tara sa i treaca prin cap de a face controale.
Da ramane intrebarea nerezolvata despre “muose emu”, adic ce impostatie trebuie de facut pentru a pune la treaba butonul drept “filo windows” asa ca apasind mar si butonul mouse impreuna sa primeasca ca si butonul drept?

[ Modificat: 03 Aprilie 2008 05:27 AM de roberto ]
 Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08
Cattus Thraex - 15 Martie 2008 02:58 PM
roberto - 15 Martie 2008 02:17 PM
roberto - 21 Februarie 2008 07:13 AM

[...]
Ma ajutati si cu asta?

amu a trecut 5 martie de mult, dar despre YDL 6 nu vad nici o urma, voi stiti ceva?

Nu am mai urmărit subiectul, nu prea folosesc linux, a fost doar așa, o „curiozitate istorică”.

nu prea folosesc linux, dar dau sfaturi smile)

pe g4 sau g3 poti instala ce versiune vrei de linux, daca e mai nou nu inseamna ca merge mai rau

(asa cum si macul, de la o versiune la alta, a fost optimizat pt performanta, asa incat tiger merge mai bine decat panther pe un g3 samd)

cel mai indicat din seria ubuntu este cel mai recent aparut, adica 8.10

iar daca hardughia nu poate mai mult, pt ca e vechitura (sa zicem un g3 la 450 mhz, cu un 512 ram si un 40 gb), poti folosi lejer un alt desktop environment (xfce, par exemple), sau chiar un alt window manager (sawfish, fluxbox, enlightenment samd), ceea ce nu poti face pe mac (unde interfata grafica la un comp mai slab iti mananca toate resursele)

canonical face suport oficial pt arhitectura ppc la aceasta versiune, deci 8.10 e mai indicat decat orice versiune anterioara (cea precedenta cu suport oficial este 6.06, care e prea veche la ora actuala, desi merge brici)

la fel de bine merg si versiuni de fedora pe ppc (nu chiar ultimele aparute, pt ca de regula the latest and the greatest = the suckiest and the buggiest), sa zicem 8 sau maxim 9 in clipa asta (ambele primesc inca updates de securitate etc.)

de yellow dog as sta deoparte, desi ei nu lucreaza decat cu ppc, si e singura versiune de linux pe care apple o accepta oficial pe masinile lor - mie personal nu mi se pare o versiune reusita (performanta overall etc.).

pt big boys / sys admini, exista oricand distributii ca debian sau gentoo, care merg fara probleme pe ppc, chiar cu resurse minime

2 din 2
2