Din cate se tot aud cica in martie orange ar aduce iphone pe cale oficiala undeva pe la un pret de 300-400 de euro. Momentan la noi firmele vand iphone deblocat la un pret de 500-600 de euro. Oare merita (pt cei care doresc sa-si achizitioneze un iphone) sa mai asteptam inca cateva sapt in speranta ca orange il va aduce intr-adevar la un pret mai mic si oficial sau sa cumparam de la firmele actuale cu gandul ca sunt doar zvonuri cu orange?
n-ai sa vezi iphone “oficial” fara itunes. chiar daca, prin absurd, orange va vinde iphoane decodate (la un pret muuult mai mare), multe din serviciile oferite de apple (din care ei scot bani buni) se ofera prin intermediul itunes store iar noi NU putem cumpara nimic prin itunes pt ca nu exista itunes pt romania.
n-ai sa vezi iphone “oficial” fara itunes. chiar daca, prin absurd, orange va vinde iphoane decodate (la un pret muuult mai mare), multe din serviciile oferite de apple (din care ei scot bani buni) se ofera prin intermediul itunes store iar noi NU putem cumpara nimic prin itunes pt ca nu exista itunes pt romania.
Si atunci crezi ca ar fi bine sa achizitionam un iphone cu garantie 2 ani la un pret de 5-600 de euro?
daca n-ai ce face cu banii..ok.
in romania nu se vinde prea legal iphone. se poate achizitiona legal doar din usa, uk si franta. si doar daca-l folosesti in retelele de telefonie mobila cu care apple a incheiat parteneriate. garantia pt produsele apple este oferita de apple.
Chiar daca o sa il aduca Orange in tara, asteapta-te la un contract de 2 ani in care vei plati lunar 40-50 euro ca abonament. Eu personal am cumparat un 1.1.2 OTB cu 450 euro si l-am deblocat intr-o ora. Folosesc o cartela prepay si sunt multumit cum functioneaza. Acuma stau pe o banca in parc si sunt conectat la internet printr-un spot wifi open.
[ Modificat: 16 Februarie 2008 09:14 PM de raducoc ]
Cred ca cel mai ieftin iesi daca ti-l iei din US. Poate singura chestie care m-ar indemna de a cumpara de la o firma de la noi iphone deja deblocat e ca acea firma, in cazul in care ofera garantie, poate fi trasa la raspundere conform dispozitiilor civile. Iar daca s-ar ivi sa am probleme cu iphone-ul, macar ma incanta ideea ca 2 ani de zile ii am cu ceva la mana.
se poate achizitiona legal doar din usa, uk si franta.
.. si Germania.
Dar oare nu s-ar putea si fara iTunes Store romanesc? Sa fie o cale prin care cei cu IMEI-urile vandute legal in Romania (cand o fi) sa se lege la un iTS strainez, din UK de exemplu. Ma rog, nu prea as crede…
Nu știu sigur cum va fi, dar parcă-parcă aș face pariu că în România lucrurile or să stea nițel altfel. Adică n-o să fie atît de ușor să iei un iPhone de la Orange, să arunci SIM-ul într-un sertar la fel cum am făcut eu cu cel de la IT&T;, să găsești una din multele căi de a-l debloca și să-l folosești cu ce cartelă și de la ce provider vrei tu. Cu iTunes.ro, iTunes EU sau fără, Orange vor găsi o cale să te lege strîns de ei în momentul în care ți-ai luat iPhone. Că așa e la noi. Ca la nimeni. Sîntem unici.
Oricum nu as plati la orange un abonament de 40-50 de euro doar ca sa am iPhone oficial (pe care oricum il deblochez). Cat despre iTunesc, cred ca sa o gaseasca orange o cale de mijloc cum bine ati zis si voi. Asa ca pana la urma tot nu exista un raspuns concret la intrebarea de mai sus: fie iti iei din US, fie iti iei deja de aici deblocat pana la urma…
Pentru ca nu ar trebui sa existe un raspuns negativ la intrebarile:
- Vrei sa folosesti oficial iPhone in Romania ?
- Vrei sa ai garantie pt. iPhone in Romania ?
şi
Pt. ca nu ar trebui sa existe un raspuns pozitiv la intrebarile:
- Va fi iPhone vandut in Romania exclusiv prin Orange ?
- Va fi iPhone vandut la liber in România la preţ aproape dublu ?
Dar…...
Pt. noi toti care avem deja iPhone sau urmeaza sa ne luam iPhone, până ca acesta sa urmeze a fi lansat in Romania oficial:
- le-am cumpărat din State, pt. că n-am mai avut răbdare să apară oficial în România;
- ne-am asumat toţi riscul de a pierde garanţia, deblocând aparatul;
- aparatele noastre vor continua să funcţioneze pe reţelele GSM din România şi după ce iPhone va fi lansat oficial în România
Cântăreşte şi tu aceste aspecte, mai gândeşte-te şi la altele şi după aceea vei găsi răspunsul potrivit la întrebarea reformulată
Ce ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ar fi ca anul acesta NU se va putea aduce Iphone in Romania din motive tehnice, mai exact din motive de iTunes. Toata povestea asta cu Orange e un zvon ce ar fi trebuit sa moara de mult tinand cont ca la un moment dat se daduse ca termen septembire anul trecut, apoi noiembrie, apoi 1 martie anul asta. NU va fi, asta e clar, si o parte din motive au fost enumerate mai sus. Acum, intrebarea asta cu “merita” seamana cu cele din lumea PC (sau chiar Mac): “merita sa-mi iau procesorul X sau sa mai astept poate apare ceva mai bun?”. Ai bani si vrei Ipone cu riscul de a nu avea garantie merita. Daca nu, nu. .
Eu banuiesc care e sursa zvonului cu 1 martie 2008, nu e de la piaristi e de la niste habarnisti. Totul a plecat de la faptul ca pe apple.ro se vand niste mac book-uri (pro) cu modem oringi (vb. lui mediaconvertor) si de aici eventuala asociere apple-orange. Dar e praf in ochi, pentru ca desi orange vinde iphone in franta nu o face si in austria sau uk unde a pierdut in favoare t-mobile respectiv O2. Deci asta cu “a batut orange palma cu apple pentru toata Europa” e o mare gogornita.
Romani din toate tarile, luati-va iphonuri de unde apucati ca nu o sa le vedeti prea curand oficial in Romania.