MacBook Pro VS Dell
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Un articol foarte interesant.

http://www.macworld.com/news/2006/02/14/pricecomparison2/index.php?lsrc=mwrss

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.10.05

acelasi pret, inainte mac era mai scump ..cu mult mai scump..dar acum se apre ca nu mai e asa…si la capitolul calitatea executie..nu stiu cume dell dar macbook pro are tastatura iluminata in fibra optica, design exceptional, pune un dell langa un mac si vezi care creaza “wow”...
se pare ca mac, are acum preturi foarte competitive…pe langa calitatea exceptionala…datorita politici firmei cred dar si cresterii vanzarilor ...
pe manualul la powerbook-ul meu scrie PRINTED IN CHINA smile
oricum mac fata de dell are o chestie destul de importanta in plus si asta este MAC OS X

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dell e un gunoi pe langa Apple in materie de design si calitate. Scuzati comparatia insa am umblat odata pe un laptop Dell si nici macar Trackpad-ul nu era decent. Plus ca sunt construite din plastic negru urat si de calitate discutabila.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
nevrozel - 15 Februarie 2006 08:03 AM

Dell e un gunoi pe langa Apple in materie de design si calitate. Scuzati comparatia insa am umblat odata pe un laptop Dell si nici macar Trackpad-ul nu era decent. Plus ca sunt construite din plastic negru urat si de calitate discutabila.

I agree! Jos Dellu! Jos Dellu! Eu am vazut destule Dell-uri cu probleme, un model (D500) avea hardu ultra-naspa plasat - langa touchpad, trebuia sa-ti iei o manusa de aia de bucatarie…:lol:, pt dupa o vreme ca ajungeai sa nu mai poti tine mana in zona aia din cauza incalzirii hardului… grin

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05
o_mores - 15 Februarie 2006 01:38 PM

I agree! Jos Dellu! Jos Dellu! Eu am vazut destule Dell-uri cu probleme, un model (D500) avea hardu ultra-naspa plasat - langa touchpad, trebuia sa-ti iei o manusa de aia de bucatarie…:lol:, pt dupa o vreme ca ajungeai sa nu mai poti tine mana in zona aia din cauza incalzirii hardului… grin

Tu stii unde e pus hdd-ul la powerbook? Fix SUB touchpad!!! Dar de bine ce e facut acesta nu se incinge asa tare wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu stiam unde e HDD pus. Vedeti, tocmai asta este ideea; totul este net superior din punct de vedere calitativ la Apple. Ganditi-va pana si la materialul din care este construit PB-ul si la “senzatia” pe care o ofera la atingere. Plus ca este foarte subtire.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

am mai discutat noi de diferenta pc/mac de-a lungul timpului, parerea mea este ca nu se pot compara…

insa…de data asta nici la pret!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
nevrozel - 15 Februarie 2006 02:29 PM

Nu stiam unde e HDD pus. Vedeti, tocmai asta este ideea; totul este net superior din punct de vedere calitativ la Apple. Ganditi-va pana si la materialul din care este construit PB-ul si la “senzatia” pe care o ofera la atingere. Plus ca este foarte subtire.

In legatura cu “senzatia pe care o ofera la atingere” - ala este un mic bug. tongue laugh
Apare in cazul in care nu ai impamantare la priza, sau la transformatorul de tensiune.
Daca atingi PB-ul cu o mana si il mangai cu cealalta mana, nu mai apare acea senzatie. De asemenea dispare daca deconectezi mufa de alimentare.
Din ce am citit pe forumuri, se pare ca fenomenul nu este intalnit la toate si nici nu este ceva grav.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

mie mi se intampla asta acasa, banuiam ca are o legatura cu priza…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj

Ha ha ha! Sa mai zica vreunul despre preturile la mac… sau sa indrazneasca vreunul sa compare calitatea dell fata de apple.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

deci sa incepem cu inceputul:
1.nu stiu cum e dell notebook.
2.stiu cum este powerbook g4
3.se incalzeste, da, dar nu trackpad, nu am simtit niciodata, cel putin nu am realizat
4.cand este inn functiune nu se aude nimic, de parca nu ar avea ventilatoare.
5.tastatura este iluminata, cand se aprinde, la lumina slaba, literele parca sunt sculptate, foarte comoda chestia in special cand sotia se uita la tv si vrea lumina stinsa (nu este acelasi lucru cu lampa USB, am si de aia, dar o tin pentru pc smile )
6.finetea cu care este executat computerul este maxima, de zgariat se zgarie destul de greu, am dat cu cureau la ceas (metalica) de el si nu a ramas nici o urma
7.reglarea luminizitaii ecranului imediata la tastatura
8.greutatea 2,5 kg perfecta
9.inaltime 2,5 cm (este subtire, mai ales dupa ce l-ai deschis)
10.cu ajutorul la airport integrat, poti crea o retea la care poate sa conecteze alcineva cu un pc portabil eventual
11.nu in ultimul service-ul este la inaltime…mi s-a schimbat placa de baza in 5 zile lucratoare.
12.faza cu curentul nu am simtit-o, nici in romania la prize naspa romanesti…dar cred ca este posibil.
am mai vazut dell notebook la altii si am mai vazut ibook tot la altii, ghiciti care m-a impresionat

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Deacord dell sucks, si sincer eu zic ca este o insulta sa si compari cu apple daca chiar am vrea sa comparam cu vreun notebook care ruleaza ferestre eu zic ca numai cu sony vaio ne putem injosii sa comparam( vorbesc despre noile generatii de sony, deoarece cele de acum cativa ani au fost foarte problematice) insa acum sony are niste display-uri fenomenale care nu se pot compara cu hp, dell, sau alti asemenea producat ori, si si la finisaje stau foarte bine, bine gandit.
Va rog sa nu ma intelegeti gresit si sa nu imi sariti in cap, cum ca as spune ca este mai bun decat apple, nici pe departe, insa este singurul producator pe care il putem compara la calitate cu apple.

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest

E interesanta senzatia la touch .. mai ales cand ti-e putin somn .. te mai scoate din starea de reverie cate un mic shoc. Sunt obisnuit sa patesc asta si cand pun alcatelul 735 la incarcat si mangai marginea de aluminiu ... it’s a nice feeling dar nu stiu cat de sanatos =))

Semnătură 

Macbook Pro Retina - 15” Early 2013

iLife inseamna sa stai o viata i ?

Suntem toti iDraq

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
kracker - 16 Februarie 2006 04:27 AM

Deacord dell sucks, si sincer eu zic ca este o insulta sa si compari cu apple daca chiar am vrea sa comparam cu vreun notebook care ruleaza ferestre eu zic ca numai cu sony vaio ne putem injosii sa comparam( vorbesc despre noile generatii de sony, deoarece cele de acum cativa ani au fost foarte problematice) insa acum sony are niste display-uri fenomenale care nu se pot compara cu hp, dell, sau alti asemenea producat ori, si si la finisaje stau foarte bine, bine gandit.
Va rog sa nu ma intelegeti gresit si sa nu imi sariti in cap, cum ca as spune ca este mai bun decat apple, nici pe departe, insa este singurul producator pe care il putem compara la calitate cu apple.

intradevar sony vayo sunt de calitate(inainte sa-mi iau pb vroiam sa-mi iau vaio…dar era mai scump smile la aceleasi carcateristici), de asta apple vaneaza inginerii de la sony.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]