Salut.Am adus si eu un Iphone deblocat in Ro si am incercat o cartela Vodaphone…telefonul recunoaste cartela si reteaua dar cind vreau sa dau telefon dupa ce apas primul numar dispare tastatura…la fel si cu sms dispare imediat dupa ce apasa pe sms…credeti ca e telefonul sau Vodafone nu suporta pe cartelele mai vechi…trebuie sa imi fac cont cu Apple sa pot sa folosesc mail si internet?
Salut.Am adus si eu un Iphone deblocat in Ro si am incercat o cartela Vodaphone…telefonul recunoaste cartela si reteaua dar cind vreau sa dau telefon dupa ce apas primul numar dispare tastatura…la fel si cu sms dispare imediat dupa ce apasa pe sms…credeti ca e telefonul sau Vodafone nu suporta pe cartelele mai vechi…trebuie sa imi fac cont cu Apple sa pot sa folosesc mail si internet?
Se pare ca ai firmware 1.1.2
Iti trebuie acces WiFi la Internet.
Din Installer, alege Tweaks (1.1.2) -> iWorld, da-i Install, apoi ruleaza iWorld din Springboard, seteaza Romania si da reboot la iPhone daca nu se rebooteaza singur
Sau si mai simplu, nu mai folosesti iWorld, te duci la tabul sources din installer, adaugi la surse : installer.iClarified.com si dupa aia te duci la categoria iClarified, si acolo gasesti appsupport 1.1.2 si gata.
Am updatat la 1.1.3 si folosit ziphone iar…surpriza…merge…...Pot da si primi telefon…Acum am nevoie cu setari pentru interneet, mail si EDGE…nici macar EDGE nu stiu ce e…la mail e ceva cu imap appple..de unde schimb setarile? Si nu reusesc sa fac bluetooth sa mearga…:((
[ Modificat: 18 Februarie 2008 05:46 AM de dnllng ]
Ai doua posibilitati, prima, instalezi community sources (le gasesti in installer, in folder-ul sources) si instalezi iWorld, si selectezi romania
Sau faci cum ti-am zis mai sus, adaugi la surse installer.iClarified.com si instalezi appsupport pt. 1.1.2 (daca ai versiunea de soft 1.1.3 instalezi appsupport 1.1.3)
Daca ai 1.1.3 poti urma ce am scris eu in topicul pt. 1.1.3 referitor la caller id, sa ii pui template-ul la tara(ca sa recunoasca numerele cu +40 in fata), alegerea iti apartine
Cum adica nu merge bluetooth? In cazul in care nu stiai de pe iphone nu poti trimite/primi prin bluetooth.
Daca nu merge sa faci pairing cu o anumita casca bluetooth, nu prea ai ce sa faci, e o problema in 1.1.3, sunt multe incompatibilitati noi aparute
[ Modificat: 18 Februarie 2008 05:53 AM de mirceahr ]
OBEX este un protocol de comunicare intre doua aparate ce au infrarosu sau bluetooth, si permite schimbul de obiecte intre cele doua aparate.
Din cate stiu eu, treaba asta tine soft, atata timp cat aparatul cu pricina are un modul bluetooth sau irda ar trebuie sa mearga, dar nu ma pricep prea bine, si daca am spus vreo tampenie sa ma corecteze cineva
Pai nu chiar, si am sa iti explic de ce: iPhone-ul ca si iPod-ul sunt vandute ca telefoane si mp3/playere dar si ca extensie a magazinului iTunes, care vinde muzica, filme etc, si atunci faptul ca de pe iphone nu poti trimite nimic via bluetooth, sau ca de pe ipod nu poti scoate/sincroniza cu un alt calculator, sunt niste protectii in plus pt. continutul lor digital, sa mai impiedice pirateria.
Daca am dreptate in ceea am spus cu OBEX-ul atunci ne putem astepta cel mult la o aplicatie care poate trimite via bluetooth contacte, notite, evenimente din calendar si poze, dar nimic mai mult.
Daca gresesc si OBEX-ul tine de modulul bluetooth atunci, atunci nici revizia a 8a a iphone-ului nu o sa trimita nimic prin bluetooth
Ca sa fiu sincer nu mai intereseaza atat de mult transferul via bluetooth, stiu ca multi plang dupa el, si tocmai de astea nu stiu prea multe despre bluetooth.
Din nou, cineva mai sus a spus ceva legat de o aplicatie prin care sa trimita prin mail, pozele la rezolutie maxima, din nou nu cred ca o sa fie asa ceva, pt. ca micsorarea pozelor are si ea o logica, iphone-ul suporta doar edge, edge-ul este destul de incet, si atunci pozele sunt micsorate ca sa poti trimite mail-ul mai repede.
Pai noi vorbeam de aplicatii oficiale si ce stie sau nu sa faca iphone-ul, eu nu vorbeam de aplicatile astea facut de cei care au ‘spart’ iphone-ul, ci de faptul ca este o logica in ceea ce nu stie sa faca iphone, cel putin in mare parte.