Am Leopard pe laptop si vreau sa fac back-up cu Time Machine… wireless. In acest scop am cumparat un router ASUS WL-500G Premium (2xUSB) si un WD MyBook de 320 GB.
Hdd-ul extern este formatat pentru FAT-32 ca sa-l vada router-ul prin programul sau de configurare. Ca sa vada OS X hdd-ul am folosit defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes 1 in Terminal. Il vede, il pot selecta ca volum de back-up, dar nu poate scrie pe el. De fapt, nu pot scrie pe MyBook atata vreme cat incerc sa-l accesez via router. Daca-l pun cu firewire sau USB direct la “leptoc” mere de minune…
Am atasat si capturi cu eroarea pe care o da, dar si cu setarile pe care le-am facut prin interfata web a router-ului, astfel ca cei care au lucrat cu acest echipament sa-mi poata da peste deste daca am gresit ceva….
Va cer respectuos ajutorul! Nu mai pot, m-a disperat, nu-mi dau seama ce nu merge si parca vad ca-i ceva evident… dar asta e, “e si noi doar oameni”...
HAHA! Pai pe wifi stie sa scrie numai prin AFP nu si pe SAMBA.
Adica wifi nesuportat pe routere Apple, nu asa pe orice [insert insulta pentru routerul tau]!
USB va trebui sa-l folosesti. Probabil e si cea mai buna solutie pe moment.
PS. Vezi in wiki ca am scris pe acolo cum ar trebui sa mearga bine.
am gasit… am configurat, dar nu scrie… nu da mesaje de eroare, insa progress bar-ul sta la 0 K, desi se vede ca tresalta din cand in cand in incercarea sa a scrie…
da cu un ochi si pe la zidul de foc….
am acelasi echipament pe masa si ma chinui sa-i parolez FTP-ul de ma scoate din sarite. Tot tre sa-l dovedesc pana la urma
“[insert insulta pentru routerul tau]” face o droaie de treburi pentru banii astia
am gasit… am configurat, dar nu scrie… nu da mesaje de eroare, insa progress bar-ul sta la 0 K, desi se vede ca tresalta din cand in cand in incercarea sa a scrie…
Salutare.
Am Leopard pe laptop si vreau sa fac back-up cu Time Machine… wireless. In acest scop am cumparat un router ASUS WL-500G Premium (2xUSB) si un WD MyBook de 320 GB.
Eu aveam un firmware modificat ca să funcționeze cu un modem z020 de la zapp.
Am pus azi pe el: WL500gp_1.9.7.5_TW, ultimul de la asus.
Configurat routerul ca în manualul de utilizare.
iBackup setat ca în imaginea de mai jos.
Errors: 0
ok, mersi de sfat… o sa incerc in seara asta. Mi s-a sugerat ca ar putea fi de vina firewall-ul de pe router. Daca ai timp pui, te rog, o captura cu setarile tale?
confirm ca si eu am firmware 1.9.7.5… cat despre pasi: am copiat manualul de pe cd si m-am uitat; sunt aceiasi cu pasii din manualul tiparit, pe care, de altfel, i-am urmat si eu… o sa dau un restore eventual si-i mai parcurg o data… la firmware-urile alternative nu ma bag pentru ca nu ma pricep, mai bine fac update conectand hdd-ul direct la laptop… dar daca tie-ti merge trebuie sa fie o cale si la mine…
cu setarile tale merge si la mine… eu aveam setat pe ditto, dar cand am schimbat pe zip a mers…
Bun, o sa ma documentez vizavi de iBackup (Cattus vad ca-l indrageste) si probabil ca-i foarte bune pentru nevoile mele, dar dracusorul nu-mi da pace si ma tot gandesc cum sa fac time machine (respectiv eu printr-un simplu drag&drop;din Finder, de exemplu) sa poata scrie pe hdd-ul extern…
... dar dracusorul nu-mi da pace si ma tot gandesc cum sa fac time machine (respectiv eu printr-un simplu drag&drop;din Finder, de exemplu) sa poata scrie pe hdd-ul extern…
Time Machine nu-ti va merge decat daca hdd-ul extern este formatat HFS+