Conferinta IDG Open Source & Linux World
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Hello All

Am fost in aceasta dimineatza la conferintza IDG Open Source & Linux World de la Hotel Intercontinental
O sa va relatez lucrurile interesante prezentate:

10:15-10:45 Microsoft Romania: Managing Mixed Environements
Noul Winbloze 2003R2 care are integrate servicii de interoperabilitate UNIX built-in. Shell, librarii, X11, bla bla…
Am intrebat si nimica nu este opensource.
Citat din prezentare: “Apple are piata asa mica pentru ca are hardware-ul asa scump”

10:45-11:15 IBM Romania: Linux for Power.
Cat de bun e Linux-ul si cat de bune sunt procesoarele IBM Power - si impreuna sunt cele mai bune.
La intrebarea mea ca “Ce aveti de comentat la faptul ca Apple a renuntat la familia Power datorita problemelor de performantza” a raspuns ca: “la Apple nu le convenea ca procesoarele faceau prea multa caldura, au renuntat si na - uite noi am scos un procesor care nu mai se incalzeste asa tare”, “au facut o mare prostie ca au renuntat”, “daca mai fac multe schimbari de platforma o sa isi piarda si clientii care ii mai au”, “oricum Apple e ceva mic”.

11:15-11:45 SoftWin: HTTP Filtering Sollution
Singura prezentare care a avut de-a face cu tema OpenSource - Cei de la SoftWin au submitat niste patch-uri la DansGuardian (un plug-in pentru Squid) pentru a permite scanarea antivirus (folosind BitDefender) on-the-fly a paginilor de web care trec prin proxy. Prezentare tehnica frumoasa si la subiect. BitDefender-ul ruleaza si pe FreeBSD nativ acuma - din pacate nu am apucat sa il intreb daca si o versiune de MacOSX este in lucru.

11:45-12:15 GeCAD: AXIGEN Romanian electronic messaging sollution on LINUX
Cei de la GeCAD - dupa ce au vandut RAV-ul Microsoftului s-au gandit sa faca un server de mail - si l-au facut - se numeste AXIGEN.
Este modular - la fel ca qmail - si se poate intregra simplu cu solutii 3rd party de AntiSpam si Antivirus
Versiunea StartUp - 1 domeniu / 9 useri / fara feature-uri speciale este gratuita + Suport pe e-mail gratuit. Exista si versiuni comerciale Small Business si in curand si Enterprise.
Stitea bomba - in 2-3 luni apare versiunea de OSX - administrarea se va face web-based.
Am vorbit Sales Manager-ul care a facut prezentarea si i-am spus de macuser.ro si a parut mirat ca exista asa ceva in romania.
http://www.axigen.com

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Multumim pentru rezumat Sergiu.

Despre Micmoale ce naiba sa comentezi? Asa sunt ei, ca tot omu’ prost au raspunsuri simpliste la probleme complicate.

IBM, sa nu uitam, au fost (sunt?) cea mai mare corporatie. Au avut bafta ca nu au disparut. (Eh, stiu ca nu e asa, dar ma enerveaza raspunsurile de genul asta)

RAVul era un antivirus foarte bun, asa ca probabil si Axigen-ul e bun. Am citit de bine despre el. (Dar am o mica banuiala ca versiunea Mac OS X o sa arate prost…)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

nimeni nu poate vb prost despre propria companie, asa ca si-au aparat interesele cu raspunsuri care nu le strica lor imaginea
ibiem nu ar fi spus niciodata ca le pare rau ca a pierdut apple, normal.

Sergiu: de ce ar face softwin pt macosx ceva? ce ar putea sa scaneze? cred ca si-au pus si ei problema: exista piata?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
szhoul - 15 Februarie 2006 10:20 PM

ce ar putea sa scaneze?

E vorba de un server de mail, nu de un antivirus.
(Din cate stiu, nu mai au voie sa faca antivirusi…)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

szhoul:
1) A aparut osx de x86 . Teama ca pot aparea virushi creshte.
2) Un fileserver apple (XServe+XSan) va putea astfel sa scaneze fisierele vehiculate pe Samba de catre Windozari. Produsul lor prezentat se numeste BitDefender4Samba smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
altero - 15 Februarie 2006 10:25 PM
szhoul - 15 Februarie 2006 10:20 PM

ce ar putea sa scaneze?

E vorba de un server de mail, nu de un antivirus.
(Din cate stiu, nu mai au voie sa faca antivirusi…)

de SOFTWIN = BITDEFENDER era vorba

@sergiu: util pana la urma smile

‹‹ MacBook Pro VS Dell      Atentie la G5-uri!!! ››