Hello All
Am fost in aceasta dimineatza la conferintza IDG Open Source & Linux World de la Hotel Intercontinental
O sa va relatez lucrurile interesante prezentate:
10:15-10:45 Microsoft Romania: Managing Mixed Environements
Noul Winbloze 2003R2 care are integrate servicii de interoperabilitate UNIX built-in. Shell, librarii, X11, bla bla…
Am intrebat si nimica nu este opensource.
Citat din prezentare: “Apple are piata asa mica pentru ca are hardware-ul asa scump”
10:45-11:15 IBM Romania: Linux for Power.
Cat de bun e Linux-ul si cat de bune sunt procesoarele IBM Power - si impreuna sunt cele mai bune.
La intrebarea mea ca “Ce aveti de comentat la faptul ca Apple a renuntat la familia Power datorita problemelor de performantza” a raspuns ca: “la Apple nu le convenea ca procesoarele faceau prea multa caldura, au renuntat si na - uite noi am scos un procesor care nu mai se incalzeste asa tare”, “au facut o mare prostie ca au renuntat”, “daca mai fac multe schimbari de platforma o sa isi piarda si clientii care ii mai au”, “oricum Apple e ceva mic”.
11:15-11:45 SoftWin: HTTP Filtering Sollution
Singura prezentare care a avut de-a face cu tema OpenSource - Cei de la SoftWin au submitat niste patch-uri la DansGuardian (un plug-in pentru Squid) pentru a permite scanarea antivirus (folosind BitDefender) on-the-fly a paginilor de web care trec prin proxy. Prezentare tehnica frumoasa si la subiect. BitDefender-ul ruleaza si pe FreeBSD nativ acuma - din pacate nu am apucat sa il intreb daca si o versiune de MacOSX este in lucru.
11:45-12:15 GeCAD: AXIGEN Romanian electronic messaging sollution on LINUX
Cei de la GeCAD - dupa ce au vandut RAV-ul Microsoftului s-au gandit sa faca un server de mail - si l-au facut - se numeste AXIGEN.
Este modular - la fel ca qmail - si se poate intregra simplu cu solutii 3rd party de AntiSpam si Antivirus
Versiunea StartUp - 1 domeniu / 9 useri / fara feature-uri speciale este gratuita + Suport pe e-mail gratuit. Exista si versiuni comerciale Small Business si in curand si Enterprise.
Stitea bomba - in 2-3 luni apare versiunea de OSX - administrarea se va face web-based.
Am vorbit Sales Manager-ul care a facut prezentarea si i-am spus de macuser.ro si a parut mirat ca exista asa ceva in romania.
http://www.axigen.com