1 din 3
1
Artwork și Lyrics peste noapte
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Nu știu dacă știați, dar există o metodă de a face asta “peste noapte” și fără prea multă bătaie de cap. Avem nevoie de următoarele:

1 Gimmesometune
2 Needle Drop

Se deschid cele două .dmg-uri și se instalează Gimmesometunes prin drag&drop;în Applications iar Needle Drop prin drag&drop;direct în icon-ul Installer din.dmg sau (mai bine)manual în: numeletău/library/iTunes/Scripts. (dacă nu există folder-ul Scripts, se creează manual)
Acestea fiind rezolvate, se trece la treaba propriu zisă:
1 Se lansează Gimmesometune. Atenție, această aplicație nu are icon în dock, dar apare în menubar sub forma unei note muzicale. Se selectează Preferences/Artworks,Lyrics și se selectează “Fetch cover artwork from internet, when song has none” și “Fetch lyrics from internet, when song has none” ca în foto, după care se închide Preferences (nu Gimmesometunes).
2 Se lansează iTunes după care se lansează scriptul Neddle Drop din meniu. Va apare o primă fereastră de dialog în care se va selecta cîte secunde va fi redată fiecare piesa și în care vom alege 15-20 sec. (pentru a-i lăsa timp aplicației Gimmesometune să-și facă treaba) și o a doua, în care s-ar specifica de unde să înceapă să redea piesa, care se lasă default 0.
3 Se lansează prima piesă. Gimmesometunes va căuta artwork și lyrics și dacă le va găsi le va adăuga automat.
Gimmesometunes s-ar putea folosi și separat doar că ar dura extrem de mult, așa că îl vom folosi împreună cu scriptul Nedlle Drop care va micșora durata de redare la 10-15 secunde.
iTunes se poate lăsa apoi deschis peste noapte să-și facă treaba. Chestia asta se poate face cu întreaga muzică sau cu fiecare playlist în parte, după gust.

Notă. Pentru cei cu iPhoane sau cei cărora le place opțiunea Cover Flow din iTunes, în Gimmesometunes/Preferences/Artwork,Lyrics, se poate bifa “Use own ‘No Cover’ Image” și se poate încărca acolo o imagine personalizată, caz în care dacă artwork-ul nu există/nu este găsit, va fi folosită acea imagine.

Subces!

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ha, cool!
Si zici ca merge OK? Nu da gherle?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Moderator

Mie nu mi-a dat. Dar…. nu găsește chiar toate alea. În orice caz, sint mulțumit.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Multumesc mult “necunoscutule” pentru ideea asta! Chiar isi face bine treaba, de mult cautam asa ceva. Doar ca dureaza mult, chiar si cu cele 15 secunde de piesa (vreo 60 de ore pentru partea de muzica pe care am reusit s-o pun in iTunes).

Facem un Wiki din asta?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
altero - 20 Februarie 2008 12:20 AM

Multumesc mult “necunoscutule” pentru ideea asta! Chiar isi face bine treaba, de mult cautam asa ceva. Doar ca dureaza mult, chiar si cu cele 15 secunde de piesa (vreo 60 de ore pentru partea de muzica pe care am reusit s-o pun in iTunes).

Facem un Wiki din asta?

Dacă aveți o conexiune la internet extrem de rapidă se poate reduce timpul la 10 secunde, sau chiar mai puțin dar nu recomand. În schimb, hai să vă dau un hint. Puteți face ca mine. Se pot face 4-5 playlist-uri, sau mai multe în funcție de mărimea folderului cu muzică și, în două trei nopți, voila. Nu durează mult crearea unui playlist, cu atît mai puțin ștergerea unuia.

În ce privește Wiki, dacă considerați că e util, eu nu am nimic împotrivă, din contră. Doar să-mi spuneți cum pot face să mai editez ceva, pe ici pe colo, dacă va fi necesar.
Mulțumiri.

PS Cu ocazia asta o să-mi schimb și numele, că am stat destul neidentificat. Și văzui că se mai înregistră cineva cu un nume asemănător. Îl pun pe cel real, că sînt în familie. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

S-a facut Wiki. Din pacate, nu pot urca ilustratii, o sa se repare si asta la un moment dat.
Spune aici toma daca ai adaugiri de facut.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Moderator
altero - 20 Februarie 2008 01:56 AM

S-a facut Wiki. Din pacate, nu pot urca ilustratii, o sa se repare si asta la un moment dat.
Spune aici toma daca ai adaugiri de facut.

Ok.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

OK. Am o nelămurire. Când găsește artwork și lyrics, unde le salvează și cum fac să îmi apară ca in poza 1. Folosind metoda aceasta iată cum îmi apare de fapt. În poza doi nimic, iar în poza 3 doar când îi dau play la melodie.

Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Presetat le salveaza in fisierul cu muzica. Poti sa-i spui sa le puna si separat.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 08.01.08

Daca nu ai nimic scris la album la mine
nu gaseste nimic, nici lyric nici poza…

si majoritate nu au albumul scris si
sunt selectii.

Semnătură 

  iMac 24 Intel, iPod video, MacBook unibody, Airport Extreme, iPhone 3GS 32GB 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Vedeti ca nu gaseste nimic daca numele piesei e ciudat: daca se numeste “03 I Put A Spell On You”, nu stie ce-i aia. Daca stergi “03”, o vede.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Moderator

Da. Asta mi-a scăpat. Ar fi de adăugat la Wiki. Scuze. Dacă piesa nu are un “info”  cît de cît complet, nu va merge, pentru că Gimmesometunes n-are de unde să ghicească melodia după note. Nu-i așa?
Daaar… există altceva, adică iEatBrainz care face asta și care se folosește destul de simplu. Din colțul din dreapta-sus, se apasă pe “choose songs” iar în fereastra care va coborî se aleg piesele fără nume (track 10 etc) sau fără artist, album. Se poate folosi și funcția “search”. Recomandabil ar fi să se creeze un playlist nou (sau mai multe) cu piesele care au nevoie de info, pentru că se poate lucra și cu playlist-uri. După care… “add to tagging list” iar cînd sînteți gata, “done”. Softul se va apuca să caute în baze de date și dacă va găsi informație, o va atașa. Dacă nu găsește, asta e, ne pare rău, o să fim mai atenți data viitoare cînd ripuim un CD, cumpărat legal bineînțeles, să  dăm Window/Get CD names. (Ca să nu avem un iTunes Library de 15 Gb cu un folder Unknow Artist, plin cu alte foldere cu Unknow Album, Unknow Title sau mai știu eu ce în loc de nume.) După ce-și termină treaba, se apasă pe “Update iTunes with All matching songs” și se așteaptă iar pînă ce iTunes se va deschide, dacă e necesar, și va fi updatat. Asta iar va dura ceva în funcție de numărul pieselor. De aceea iar zic că e bine să se lucreze cu play list-uri provizorii.
  Atenție mare că iEatBrainz eats sh*t cîteodată. E o unealtă  pentru cei cărora le place iTunes, i-au înțeles scopurile și sistemul de lucru, dar mai ales le place organizarea pe care e capabil să o facă. Dar nu e perfect. Nici pe departe. Dar e gratis. Și e o opțiune.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, iEatBrainz e unul dintre softurile mele preferate: o idee simpla si geniala.

(azi am terminat de umplut biblioteca cu coperti si versuri dupa ce am pus 6 secunde pe piesa…; trebuie sa mai bibilesc, dar e mult mai bine acum)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Moderator
altero - 23 Februarie 2008 04:33 AM

Da, iEatBrainz e unul dintre softurile mele preferate: o idee simpla si geniala.

(azi am terminat de umplut biblioteca cu coperti si versuri dupa ce am pus 6 secunde pe piesa…; trebuie sa mai bibilesc, dar e mult mai bine acum)

Da domnule. Te chinui un pic. Dar după? Eh? După? Desfătare. Și cu iPhone 113, un simplu click pe artwork și voila, karaoke.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 08.01.08
toma - 23 Februarie 2008 04:40 AM
altero - 23 Februarie 2008 04:33 AM

Da domnule. Te chinui un pic. Dar după? Eh? După? Desfătare. Și cu iPhone 113, un simplu click pe artwork și voila, karaoke.

Multumim, daca primul soft nu a facut prea multa treaba, ultimul a finisat-o.
Acum am poze la toate melodiile din Library, yuhuuu

Semnătură 

  iMac 24 Intel, iPod video, MacBook unibody, Airport Extreme, iPhone 3GS 32GB 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Moderator

În obsesia mea de a avea o bibliotecă iTunes, dacă-i pot spune așa, cît mai perfectă am găsit o minunăție de aplicație simplă, eficace și gratuită care se numește Get Lyrical.
Ei bine, aplicația asta împreună cu un mic script, No Lyrics to Playlist formează un cuplu de minune. Scriptul face ceaa ce zice. Crează un playlist cu piesele care nu au versuri. Cîteodată, rar, dă chix dar în general merge bine.
Prin urmare, după download și instalare, se rulează scriptul pe întreaga muzică din iTunes sau doar pe anumite piese, se selectează toate piesele din playlist-ul nou creat (No Lyrics),  se lansează Get Lyrical, se face clic pe “Tag Selection” și gata. Atenție, Show Untagged va crea un alt playlist numit Lyrics not found. Se poate șterge fără probleme.
Baftă!
PS Dacă asculți muzică pe iPhone sau iPod Touch și nu e aranjată frumos cu artwork și versuri, mai bine ia-ți un iPod Shuffle. smile
PPS Din 126 de melodii ale lui Mr Bob, nu mi-a găsit versuri la 6.

[ Modificat: 11 Iulie 2009 03:07 AM de toma ]
 Semnătură 

1 din 3
1