Am inceput si eu sa-mi revizuiesc libraria; getlyrical a functionat de minune, insa ieatbrainz nu functioneaza deloc sub snow leopard. A mai incercat cineva sa foloseasca aplicatia pe SL?
Oare ce nu fac eu bine de nu imi gaseste nimic?Sau le baga prima data in alta parte ?imi canta piesa 15 secunde si trece la piesa urmatoare fara nici o schimbare, de ex,imi merge si cu fetch art dar imi pare ca trebuie sa stau eu langa calc.NU va enervati va rog,nu stiu prea multe,va multumesc
Deci,imi poate spune si mie cineva unde se salveaza copertile alea?Lyrics vad ce le gaseste la aproape toate melodiile,dar artwork nu stiu,am facut setarile din poze la preferences.
Cred ca ar trebui sa va dau o mana de ajutor in acest domeniu. Sunt 3 posibilitati mari si late pentru a face acest lucru :
- Song Genie - Pentru taging automat Artist / Titlu / Album
- Coverscout - se integreaza automat cu Song Genie. Astfel ca dupa ce Song Genie isi face treaba cum trebuie Cover Scout iti cauta copertile de album automat de pe Wikipedia, Google, CD Universe, Amazon si altfele. Daca nu gasesti ceva clar si ok poti apela la search-ul bulit-in Cover Scout. Pur si simplu cauti imaginea si apesi Apply si gata.
- Pentru melodiile care nu se pot gasi nici tag nici artwork mai ramane lucrul manual. Adica iei frumusel melodiile one-by-one. Si cauti pe Google, Amazon sau Wikipedia artist , discofragie, an, gen muzical, album si afli totul pe rand. La fel si cu artworkul.
Eu cu aceste solutii am reusit sa-mi fac aproape toata colectia. Inca mai am de lucru dar merge bine treaba.
Am incercat si eu Song Genie si Coverscout, dar am renuntat la ele. In vreo 3 nopti nu au reusit sa faca mare branza, folosesc procesoarele la maxim, dau multe gherle (sau oricum, destule, incat sa nu le poti lasa pe mod automat). E adevarat, am o biblioteca maricica, vreo 18.000 piese, parca.
Pana la urma, tot ad labam, pentru piesele mai rare.
De mentionat si faptul ca in iTunes poti selecta o melodie dintr-un album fara coperta apoi faci click pe Advanced in bara de meniu iar apoi selectezi Get Album Artwork si iti ia automat coperta la album identica cu cea din iTunes Store. Conditia este ca numele albumului sa fie corect si acel album sa se afle pe itunes store. Trebuie sa ai si un cont pe itunes, de preferat pe US, ca sa mearga treaba asta.
Am testat Music Brainz. E free si isi face treaba cam 90% eficient. Anyway de vreo cateva zile nu mai functioneaza deloc. nu-mi mai scaneaza. nu face nici lookup. nu pricep de la ce o fi. se pricepe cineva ?