Acum eu înțeleg că există și alte metode. dar asta nu rezolvă problema. Și e o problemă destul de mare, după cum se vede. Mi s-a întîmplat și mie. Acuma o fi Apple de vină, or fi jailbreak/unlock/installer/apps/oktopreps/customizeurile de vină, naiba să-i ia pe toți.dar să trecem la treabă.
Atenție. De obicei un restart, un repair permission, un Onix pe automat urmat de un restart ar trebui să rezolve chestia asta. Ba chiar și un download de iTunes și un reinstall. Dacă nu și nu, atunci iată cum am rezolvat-o eu:
1 Creați un folder nou pe Desktop sau unde vreți voi și redenumiți-l de exemplu Contacte. Ne vom referi la acest folder cu acest nume de acum înainte.
2 Faceți un back-up la Contacts prin File/Export/Address Book Archive(în Leopard). În Tiger cred că e File/Back up Address Book. Aplicația va arhiva toate contactele. Se pune această arhivă in “Contacte”
3 Ștergeți toate contactele din Address Book. Cum se face asta? În All se selectează unul din ele, după care cmd+A și se apasă tasta delete. La mesajul de avertizare se apasă cu sete pe Delete.
4 Caută în numeletău/Library/Application Support folderul Address Book și mută-l în Contacte.
5 Caută în numeletău/Library folderul Caches și mută-l în Contacte.
6 Caută în numeletău/Library/Preferences fișierul com.apple.AddressBook.plist și mută-l în Contacte.
7 Log Out Log In
8 Lansează iSync. În iSync/Preferences apasă pe Reset iSync History. La avertizare apasă cu sete Reset iSync History.
9 Logaut Loghin.
10 Lansează Address Book. Crează cîteva contacte noi așa de testare.
11 Conectează iPhone-ul, deschide iTunes și selectează-l și în tab-ul Info, încearcă un nou Sync Address Book Contacts. Ar trebui să meargă de data asta.
12 Dacă merge, eject iPhone, închide iTunes, șterge contactele nou create în Address Book după care File/Import/Address Book Archive și selectează arhiva din Contacte.
13 Deschide iar iTunes, conectează iPhone-ul și încearcă un nou Sync Address Book.
14 Dacă e totul OK, se poate sterge tot din Contacte, în afară de arhiva Address Book pe care e bine să o păstrați, de preferință pe un HDD extern și să o și actualizați. În special cei care nu ascultă de băieții deștepți de pe macuser.ro și nu folosesc iBackup.
Sau Time Machine.
Subcese!
PS Pentru cine e interesat să știe ce, cum și în ce fel funcționează iPhone-ul vizavi de computer și e murdar la gură de engleză -vorba unui mare poet contemporan- îl invit să petreacă ceva timp aici. E de mare trebuință.