Am tot bantuit pe-aici in ultimul an. Am pandit. Acu’ 2 zile am intrat si eu in “randul lumii” si m-am gandit sa ma prezint “oficial”
Eu sunt Mihai, fericitul posesor al unui MacPro (quad cu toti clopoteii) si sunt un macoholic. Salut la toata lumea.
Mai am un Mini care tine un televizor in sufragerie. Dar pana acu’ nu mi s-a parut ca as fi intr-adevar “macuser” cu doar un mini, avand in vedere ca il tin pentru filme si internet “de televizor.”
In sfarsit - aseara am renuntat la ultimele ramasite de windows. Am terminat migratia pe mistretu asta argintiu. In mod sigur o sa am intrebari ca omu’ la inceput de drum heh. Cate unii de-aici ma cunosc deja (doru, huk, amenono, max) - iar a mea concubina legitima e macuser de ceva vreme (roxy)
Să crești mare Bine ai venit Să-ți trăiască mac-urile.
Citește regulamentul (dacă nu ai făcut-o până acuma) ca să scapi de greșelile care le fac mulți nou-veniți.
saru-mana ... citit regulile. de mult. Adica - ma amuz cand scoate monseur admin laseru’ si baneaza oameni neascultatori. Eu sunt cuminte. Un singur lucru cu care nu ma pot obisnui - si de care ma rog de iertare de pe acum - diacriticele. Stiu ca nu e tocmai corect, nu vorbesc agramat in viata de zi cu zi - dar n-am avut niciodata nevoie de diacritice (am lucrat si la ziar dar pentru o pagina care aparea in engleza )... asa ca n-am deprins niciodata obisnuinta.
Zugravu de pixel, altero: de câte ori să vă spun - Romanian Programmers ză best - lasă tastatura așa cum a vrut dumnezeu - Keymap US - și dă un sens în viață și amărâtei de taste ⌥ - tu scrii ca înainte fără diacritice dar când ai scăpat un deget pe Alt - apar și diacriticele acolo.
Zugravu de pixel, altero: de câte ori să vă spun - Romanian Programmers ză best - lasă tastatura așa cum a vrut dumnezeu - Keymap US - și dă un sens în viață și amărâtei de taste ⌥ - tu scrii ca înainte fără diacritice dar când ai scăpat un deget pe Alt - apar și diacriticele acolo.
Fiindcă veni vorba, cine are nevoie ca tasta Enter de pe PowerBook, ibook, Macbook (pro) să devină tot Option / Alt, cum era pe vremuri și cum, se pare, redevine pe MacBook Air, are la dispoziție fKeys. Merge și pe PPC, și pe Intel, și pe Tiger și pe Leo. Gratis și bun.
aoleu ce am starnit. mai spinoasa problema decat ma gandeam eu:)
psergiu - multumesc frumos - am sa ma uit prin wiki sa vad cum se face treaba asta - si am sa incerc. Dar cred ca tot obiceiurile pacatoase or sa isi spuna cuvantul.
szlaeyer - da.. serios salt.
in alta ordine de idei - sa va povestesc
am dat vechea mea statie grafica windos - acum sta in dormitor pe biroul lui Cristi (cumnatul meu) care o pandea de mult. Nu-i asa departe fizic - in sfarsit - aseara isi aranja si el toate cele - si a ajuns la retea. noi avem un router din ala wireless de la romtelecom. care merge fara probleme ... doar ca fosta mea statie n-are wireless. si incerca el sa ia internet prin laptopul lui (tot windows) care are o placa wireless. phiii… nu pot sa va spun ce relaxat am stat si m-am uitat la el cum se chinuie. ca veni vorba.. inca se chinuie. il aud cum injura in dormitor. Si-mi aduc aminte… fara nici o parere de rau. calculatoru’ ala saracu m-a servit cu credinta - doar ca mi-a dat atatea frustrari ca nu-mi pare rau de el. sunt mai linistit acu’. Nu pot sa va spun ce relaxare sa stai sa te uiti la altii cum se chinuie. Am suferit si eu.. acu’ e momentu’ sa stau sa ranjesc la comentariile altora. Ha!
Bun Venit!
Ne bucurăm ca ai reușit să ai switch-ul, de la Pc la Mac, chiar dacă a durat ceva timp după spusele tale.
Ca să îți răspund și la gândul tău, cel legat de faptul ca nu te simțe-ai MacUser.
Vreu să îți spun că atât timp cât utilizezi un Mac ești MacUser, asta spune chiar termenul în sine.
Dacă ne referim și la ce ști să faci cu un Mac, cât de bine nevighezi pe un Mac, cât de adânc ești înfipt în ale Mac-ului, atunci pot să îți spun că probabil cei de la Apple Genius sunt adevărați MacUseri.
Dar cred că nu trebuie să mergem chiar așa de adânc, sau?
pai, eu ma gandeam altfel. Eu desenez. Asta mi-e meseria - fac grafica si ilustratie. Aveam mac - mini-ul dar nu-l foloseam la “meserie” care vra sa zica nu eram tocma “user” cinstit. Acu ca am un mac pe care il folosesc la ce fac eu zilnic ... am devenit macuser.
Servus și bine ai venit la “masa” noastră, ca să zic asa…
Mai nu contează ce faci și ce ai făcut în ultimii 5 ani, ci faptul că te simți MACUSER și mai ales că ai devenit menbru activ pe acest site, mancați-aș bidineaua lu’ matale!
Hai la cât mai multe întrebări.
P.S. faină mașinuța din avatar… O ia la cheie, nu?
P.S. faină mașinuța din avatar… O ia la cheie, nu?
haha da. e un catel politist…care verifica toate gurile de hidrant sa nu cumva sa fie ocupate - sa poata avea cateii acces oricand - a fost facuta ca ilustratie pentru o carte.. dar n-a acceptat-o clientu’