1 din 2
1
Intrebare MacBook Air
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Sunt in procesul de a comanda un MBA si nu stiu daca sa mai cumpar si SuperDrive:ul optional la el…

Problema este urmatoarea am un DVD RW extern marca Sony care merge si pe USB si pe FireWire si nu as mai da banii pe acel SD optional.

Credeti ca as putea instala sistemul de operare prin acel SD Sony extern pe usb sau merge numai cu unitatea SD originala?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca ai deja unitate externa cu usb si fw, e redundant sa mai comanzi asa ceva
totusi, daca te gindesti la pret -  100 de dolari, poate merita sa o mariti pe cea pe care o ai

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Pai ma gandeam ca poate nu booteaza de pe un 3rd party drive….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sony-ul extern e alimentat separat? Daca da, s-ar putea sa mearga. Dar mai sapa, ca nu sunt sigur.

Ce stiu e ca acel SD pentru MBA nu merge pe alt computer, pentru ca are nevoie de curent mai mult decat da un port USB normal; cel de la MBA da mai mult curent decat orice alt USB.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

si atentie, acel SuperDrive ce se comercializeaza cu MBA-ul, merge numai pe MBA, per alte Macuri nu merge…

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Da SD:ul Sony se alimenteaza separat, si eu ma gandesc ca ar trebui sa booteze de pe el (asa ar fii logic) dar cand e vorba de apple nu intotdeauna logica e pe prim plan si nu mar mira daca nu booteaza decat de pe SD a lor propietar dar mai caut sa vad ce mai gasesc.

methodine: Da stiam faza asta si din cauza asta nu as renunta la SD:ul ala Sony ca merge la toate…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

de la 10.5.2 am vazut ca ai si optiunea la Sharing de DVD or CD sharing, il iei de pe un alt mac cu airport cu superdrive in reteaua interna, ca doar nu stai sa instalezi OS-uri zilnic

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Da stiu, dar am citit ca cica nu merge “ca pe sine” cu remote disc ala si ma gandeam sa mai am o varianta in caz ca remote disc da rateuri.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pai cand iti vine acel MBA, nu-ti vine cu OS-ul instalat?! ce sa mai instalezi? cand iti ajunge acasa, conectezi unitatea externa si vezi daca boot-eaza. daca nu, o cumperi dupa aia…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
PocoLoco - 26 Februarie 2008 02:53 AM

Ar fi primul mac care nu ar face boot după 3rd party optical drive.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 26 Februarie 2008 05:00 AM

Pai din cate stiu eu nici un mac nu booteaza de pe un drive usb tocmai de asta mam pus intrebarea daca asta booteaza de pe toate drivurile optice usb sau numai ala special pt el ca la restul macurilor din cate stiu eu trebuie firewire….

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07
methodine - 26 Februarie 2008 03:10 AM

si atentie, acel SuperDrive ce se comercializeaza cu MBA-ul, merge numai pe MBA, per alte Macuri nu merge…

De ce sînt așa nemernici ăștia de la Apple? Și eu care mă bucuram, chiar i-ar fi stat bine lîngă Mini-ul meu. Și la 89 Euro aici în Portugalia, era mai mult decît convenabil. Rușine.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

De asta.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
PocoLoco - 26 Februarie 2008 06:23 AM
Cattus Thraex - 26 Februarie 2008 05:00 AM

Pai din cate stiu eu nici un mac nu booteaza de pe un drive usb tocmai de asta mam pus intrebarea daca asta booteaza de pe toate drivurile optice usb sau numai ala special pt el ca la restul macurilor din cate stiu eu trebuie firewire….

Nu știi bine: mac-urile mai vechi PPC fac boot NUMAI pe firewire, mac-urile Intel fac boot de pe firewire și USB. Cum mai ziceam, nu mi-e clar de ce Apple a renunțat la FW în MBA. Începe să renunțe la FW?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu
dar pentru acest model nu este necesar fw

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 26 Februarie 2008 03:34 PM

nu
dar pentru acest model nu este necesar fw

Necesar n-o fi, dar util este. În fond, necesar nu e pentru niciun model, te descurci și altfel…

Semnătură 

1 din 2
1