ajutor configurare retea PC+Mac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.10.05

Am nevoie de cineva priceput in retele pentru configurarea unei   “mici” retele de casa ( 2 mac-uri si 3 PC-uri) cu un airport base station si un router wireless SMC.
Le facusem sa mearga candva dar nus’ce s-a intamplat si acum am pierdut 2 PC-uri din retea ( unul de copil - scandal! si unul de nevasta -si mai scandal!).
Cred ca cineva priceput le poate face sa mearga intr-o ora-doua pe toate.
Pretul il stabiliti voi dar mi-ar placea ca actiunea sa aiba loc cat de repede.
Astept un PM.
multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Explică, te rog, ce înseamnă „Le facusem sa mearga candva dar nus’ce s-a intamplat si acum am pierdut 2 PC-uri din retea”. Păi de ce pînă mai ieri mergeau, iar acuma nu mai merg?!
Dacă pe 3 din 5 calculatoare rețeaua wl merge, așa pricep eu, identifică de ce nu merge numai pe cele două. Posibile cauze: ai schimbat parola și/sau modul de criptare (wpa2, de ex., incompatibil cu card-urile wl mai vechi – pune wpa; sau NU ai pus 13 – TREISPREZECE – caractere la parolă, iar PC-ul nu o recunoaște!); ai setat detectare automată a canalelor și cele două PC-uri nu găsesc canalul - alege un canal manual, nu-l lăsa aleator etc.
Nu e bine să vină cineva, e bine să înveți tu să-ți setezi rețeaua, pt a evita o problemă similară după ce pleacă persoana aia amabilă care vine la tine.

P.S. Nu am priceput de ce ai două routere wl, un Apple și nu mai știu ce, nu-l cunosc personal, n-am avut plăcerea.

[ Modificat: 26 Februarie 2008 03:49 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.10.05

Nu stiu ce s-a intamplat; am ajuns acasa si deruta- un scurt ceva, unul din PC-urile la care aveam atasat routerul SMC a ramas fara curent, nimeni n-avea net, oameni soeriati, etc.  Deatunci nu mai reusesc sa intru in panoul de comanda al SMC.
Situatia e ceva mai complicata pentru ca doar mac-urile si un PC foloseau airport, PC-urile copiilor ( 2 ) aveau cable ethernet prin ele folosind acel SMC ca router.
M-am luptat cateva zile cu ele, nu le-am dat de cap si stiu cand imi ating limitele incompetentei ... n-am lucrat decat pe mac toata viata mea- din’93-94 si PC-urile imi sunt straine si dusmane;)
Presupun ca este intr-adevar ceva banal dar minor dar eu nu pot s-o rezolv.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
SEmanuel - 27 Februarie 2008 10:38 AM

Nu stiu ce s-a intamplat; am ajuns acasa si deruta- un scurt ceva, unul din PC-urile la care aveam atasat routerul SMC a ramas fara curent, nimeni n-avea net, oameni soeriati, etc.  Deatunci nu mai reusesc sa intru in panoul de comanda al SMC.
Situatia e ceva mai complicata pentru ca doar mac-urile si un PC foloseau airport, PC-urile copiilor ( 2 ) aveau cable ethernet prin ele folosind acel SMC ca router.
M-am luptat cateva zile cu ele, nu le-am dat de cap si stiu cand imi ating limitele incompetentei ... n-am lucrat decat pe mac toata viata mea- din’93-94 si PC-urile imi sunt straine si dusmane;)
Presupun ca este intr-adevar ceva banal dar minor dar eu nu pot s-o rezolv.

Păi s-o fi stricat, ești sigur că e OK? Căderile astea bruște pot fi precedate de supratensiune.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.04.08

incearca sa dai un reset la router… vezi ca e un buton mic in spate pe care il poti atinge ci o agrafa..tine`l 15 secunde chiar daca routerul se reseteaza mai repede.daca dupa asta nu intra in panoul de control poti sa cumperi altu wink