Daca cumperi de a Viena poti sa optezi pentru tastatura englezesca internationala.
...care cum se va comporta în cazul în care selectez limba română în taskbar?
Iar pui întrebarea asta? Cred că au pus-o o sută pînă acum! Păi ce legătură are ce scrie pe tastatură cu ceea ce activezi în sistem? Sigur că tastatura fizică se mulează pe standardul național unde se vinde scula, dar tu poți scrie în ce limbă vrei, doar că e relativ incomod să ai tastatură – să zicem – AZERTY și să vezi că litera M dă M doar în franceză, dacă pui pe US sau pe română dă, de fapt, virgulă.
stiu ca a mai fost pusa intrebarea… nu m-a deranjat sa-i raspund lu’ Canaris, nu inteleg de ce reactionezi asa? e adevarat ca poate se lungeste topic-ul si mai da si pe laturi (nu e despre “noile” MB & MBP)...
misto ca are multitouch, in rest nu ma atrage. cred ca la urmatorul mbp si mb nici baterie nu mai dau :(
Ai uitat sa zici si de charger, ca si ala e optional, iese un ban si de acolo….
In rest, sa imi dau si eu cu parerea, cum s-a zis si mai sus, nu vad nimic deosebit in acest update, lasand la o parte faptul ca nu mai livreaza telecomda, cel mai jenant dupa mine ramane MBP-ul care parca e “din alt film”, de ce dracu’ nu il schimba si pe el inteleg… sa renunte macar la incuietoare si sa ii schimbe tastatura aia ca ma scoate din minti, bine ca are acum multi-touch…. de aia avea nevoie cel mai mare; noroc cu multi-touch-ul si cu isight-ul ca il mai deosebesti si pe el de PowerBook.
Iar pui întrebarea asta? Cred că au pus-o o sută pînă acum! Păi ce legătură are ce scrie pe tastatură cu ceea ce activezi în sistem? Sigur că tastatura fizică se mulează pe standardul național unde se vinde scula, dar tu poți scrie în ce limbă vrei, doar că e relativ incomod să ai tastatură – să zicem – AZERTY și să vezi că litera M dă M doar în franceză, dacă pui pe US sau pe română dă, de fapt, virgulă.
Să înțeleg că nu era pisica lângă tine de mi-ai răspuns așa nervos? Tocmai, mă interesa o tastatură QWERTY (iar cea engleză are layout-ul ăsta) și voiam să știu dacă, folosind o tastatură engleză, pe EN îți afișează de exemplu [ iar pe RO ă. Știu că au mai întrebat și alții, dar n-am găsit nimic cu search și-n plus mai bine să întrebi decât să-ți pară rău, mai ales de banii dați! Deci nu te mânia așa grabnic
Păi doar dacă se vinde în RO vei avea [ și alături Ă ori ] și alături Î ori \ și alături  etc. Dacă vei avea tastatură QWERTZ, de ex. pt. Germania, în zona aia vor fi niște „germanisme” (Ä Ö Ü cred), dacă vei activa U.S. – de par egzamplu – o să fie un pic incomod, dar le vei învăța pînă la urmă; la fel cu Romanian… etc. etc.
Caracterele gravate pe tastatura fizică se mulează pe standardul național ca să fie cît de cît comod și logic și plăcut ochilor, să le ții minte, altfel poate scrie orice. Pe mine mă enervează teribil tastaturile fizice AZERTY, dar altora le plac! Pe alea, apeși M dar iese virgulă dacă activezi U.S. sau Romanian.
P.S. Da, eram fără pisoi alături, sigur că eram nervos, tocmai tu să pui întrebări d-astea!?
mi se par un update slabut…
Acum MBP are si multi-touch (singurul lucru interesant), nu si MB.
pun o bere mare la bataie ca o sa apara un update firmware pentru cele citeva chestii noi… nu foarte curind dar o sa apara, nu cred ca tine de arhitectura interna a touch-ului, doar au fost activate niste functii care dormeau pina acum sau erau folosite redundand pentru o precizie mai mare.
de aici cred ca vor fi primele semnalari la problemele acestei generatii. sper sa fie singurele…
daca erau baieti destepti faceau si telecomanda ca un pad touch multi senzitiv (senzual)
Ar putea aparea update-uri de firmware mai ales tinand cont de faptul ca eu pe MB pot face scroll cu doua degete pe trackpad. Ceea ce inseamna ca trackpad-ul suporta multi-touch.
Tot legat de keyboard layout, au scos enter-ul mic si au pus alt/option. (Eu il vad ca un plus). Si zic unii ca au pus taste de play/pause pentru iTunes pe randul cu F-uri.
Ar putea aparea update-uri de firmware mai ales tinand cont de faptul ca eu pe MB pot face scroll cu doua degete pe trackpad. Ceea ce inseamna ca trackpad-ul suporta multi-touch.
Vise. La fel cum alții au visat - de exemplu - un update simplu de software care să le aducă gapless playback pe iPod-uri mai vechi. Nu foarte vechi ci doar un pic mai vechi.
Nu v-ați obișnuit cu faptul că Apple nu face cadouri decât în ocazii rarisime?
În plus, se spune că noile trackpad-uri multitouch chiar sunt diferite hardware față de cele vechi.
cel mai jenant dupa mine ramane MBP-ul care parca e “din alt film”, de ce dracu’ nu il schimba si pe el inteleg… sa renunte macar la incuietoare si sa ii schimbe tastatura aia ca ma scoate din minti, bine ca are acum multi-touch…. de aia avea nevoie cel mai mare; noroc cu multi-touch-ul si cu isight-ul ca il mai deosebesti si pe el de PowerBook.
Pt. powerbook e un programel care adauga functiile de baza multi-touch (inafara de rotit si zoom in poza, flip si inca vreo doua a caror utilitate e discutabila). In rest the good ol’ 2003 award winning design. Aaa, si ruleaza quake 4 mai repede.
[ Modificat: 27 Februarie 2008 06:49 PM de fsd1234hb ]
Pt. powerbook e un programel care adauga functiile de baza multi-touch (inafara de rotit si zoom in poza, flip si inca vreo doua a caror utilitate e discutabila).
Cu excepția scrolling-ului cu două degete, care este indispensabil, restul funcțiilor multitouch pe un trackpad au valoare doar de “proof-of-concept”, sau de divertisment. Cu totul altceva e multitouch la iPhone, unde interacționezi direct cu ecranul.
Daca s-a spus deja si nu am fost eu atent, imi pare rau, dar in cazul in care nu stiati,pe MBP acum tasta ‘enter’ mica (din dreapta “space” si “command”) au inlocuit-o cu ‘option’ :( chiar nu inteleg asta, dupa mine enter-ul care era pus acolo era genial plasat, si era chiar foarte util, spre deosebire de o alta tasta ‘option’.
Si daca tot au facut un update, de ce sa nu tina bateria mai putin! dap, bateria de la MB si MBP tine mai putin acum decat tinea inainte… asa ca treaba cu bateria care nu ti-o mai dau nu e foarte departe
Cat despre telecomanda, acum ca este un accesoriu vandut separat, sunt convins ca o sa primeasca in timp si ea niste update-uri, sa o modernizeze si pe ea, poate o sa poata controla ACD-urile noi… poate o sa controleze si iSight-ul, ca deh, e un accesoriu acum
Si inca ceva, 100$ pt. led-backlight la varianta de 17” ?!?!
Despre baterie am citit ca nu tine mai putin (ci din contra, procesoarele fiind mai eficiente) dar ca au schimbat metodologia de masurare a acesteia. Astfel acel timp reflecta acum mai bine durata bateriei in conditii uzuale de lucru. Deci decat sa zica 5h si sa te tina 3h30 mai bine zic 4h30 si te tine 4h.
mirceahr: cred că ești singurul care nu a înjurat enter-ul ăla pus aiurea acolo
Led-Light = +30 minute de baterie.
Posibil, dar pt. mine a fost foarte util, poate ca e si obisnuinta, nu zic ca nu.
Si inca ceva, MBP-urile au bluetooth 2.1 si MB-urile au bluetooth 2.0, in cazul in care interesa pe cineva
[ Modificat: 27 Februarie 2008 09:16 PM de mirceahr ]
Nu mai pot da edit dar am mai observat ceva: au inceput sa scada preturile la produse Apple in Europa. Dupa touch (269, 359, 449 eur) acum vad ca macbook-ul incepe la 999 eur in Germania sau 949 eur in Spania. Se indeparteaza usor de celebra paritate eur-usd.
Nu pot sa ma abtin: astia de la noi sa misca asa de greu…
Daca cumperi de a Viena poti sa optezi pentru tastatura englezesca internationala.
...care cum se va comporta în cazul în care selectez limba română în taskbar?
stiu ca a mai fost pusa intrebarea… nu m-a deranjat sa-i raspund lu’ Canaris, nu inteleg de ce reactionezi asa? e adevarat ca poate se lungeste topic-ul si mai da si pe laturi (nu e despre “noile” MB & MBP)...
Să înțeleg că te-ai supărat în locul lui? El nu s-a supărat, pasiune comună pt mîțe, Cattus felis europaeus.