A Crapat OSX
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Salutare,

Din pacate mi-a crapat pisica ( mbp- osx). Cand dau drumul booteaza incarca dtopul o bucatica din meniul de sus( numai bucata cu lupa), apoi sta si se gandeste pana nu il inchid fortat. Am bootat de pe cd am dat repair permissions ( in speranta ca face ceva), am facut toate testele posibile de acolo dar nimic. Aveti sa imi dati un sfat bun, ca tare nu as vrea sa rad sistemul.

Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
szasz - 27 Februarie 2008 12:44 PM

Salutare,

Din pacate mi-a crapat pisica ( mbp- osx). Cand dau drumul booteaza incarca dtopul o bucatica din meniul de sus( numai bucata cu lupa), apoi sta si se gandeste pana nu il inchid fortat. Am bootat de pe cd am dat repair permissions ( in speranta ca face ceva), am facut toate testele posibile de acolo dar nimic. Aveti sa imi dati un sfat bun, ca tare nu as vrea sa rad sistemul.

Mersi.

Ba eu zic să-l razi, ca să te lămurești dacă e din sistem sau, poate, o hibă hard. Instalează prin Archive and Install – Preserve Users and Settings, apoi ștergi sistemul vechi (Previous system folders). Dacă e OK, e OK. Dacă nu e OK, înseamnă că nu de la sistem se trage.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Hm. Iar ma intilnesc pe cimpul de lupta cu Cattus. Daca omul avea instalat CS3, o sa-i iasa pe nas reinstalarea (nu-i vina lu’ Apple, ci a lui Adobe).
Dupa mine, ceea ce spune szasz e o fonta lipsa sau o extensie buclucasa. Ce-ar fi sa startezi in Safe mode (Shift apasat IMEDIAT dupa sunetul de boot)? Daca merge, atunci asta e.
Raspunde-mi si vedem mai departe!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 27 Februarie 2008 02:25 PM

Hm. Iar ma intilnesc pe cimpul de lupta cu Cattus. Daca omul avea instalat CS3, o sa-i iasa pe nas reinstalarea (nu-i vina lu’ Apple, ci a lui Adobe).
Dupa mine, ceea ce spune szasz e o fonta lipsa sau o extensie buclucasa. Ce-ar fi sa startezi in Safe mode (Shift apasat IMEDIAT dupa sunetul de boot)? Daca merge, atunci asta e.
Raspunde-mi si vedem mai departe!

Și asta e drept… am purces la raționament considerînd că reparații d-astea de rutină a făcut și că e utilizator serios, care nu a șters fonturile Helvetica, Helvetica Neue și Lucida Grande!

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mersi pt raspunsuri incerc in seara asta. Ar fi chiar culmea sa fie hradware, ca a fost in garantie pana in 22 luna asta. De ras nu vrea sa il rad ca am softuri multe.
Vedem….revin cu stiri mai incolo.

Mersi

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szasz - 27 Februarie 2008 08:27 PM

Mersi pt raspunsuri incerc in seara asta. Ar fi chiar culmea sa fie hradware, ca a fost in garantie pana in 22 luna asta. De ras nu vrea sa il rad ca am softuri multe.
Vedem….revin cu stiri mai incolo.

Mersi

A fost în garanție? Și ce-a avut? Ăsta e detaliu important! Ești sigur că s-a rezolvat? Știi cum e cu hibele astea nasoale, acolo merge bine, cum ajun ge scula acasă, încep necazurile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile omu zice ca i-a expirat perioada de garantie pe 22…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 28 Februarie 2008 12:01 AM

smile omu zice ca i-a expirat perioada de garantie pe 22…

Eu înțelesesem că a stat în garanție pînă pe 22! Mă rog, așa să fie.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
szasz - 27 Februarie 2008 12:44 PM

... Aveti sa imi dati un sfat bun ...

Reset PRAM si NVRAM
sau
MacBOOT
sau
Cauta aici o posibila problema
sau
aici alte combinatii
sau
aici sigur…

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc pentru sfaturi. Am dat drumul in safe mode apoi am dat un restart si a revenit. Nu stiu care a fost problema. Vroiam sa intreb, pana la urma ce face acest safe mode.. ?
Ref garantie; am avut problema cu bateria si l-am schimbat acu cateva zile, va dati seama cum piza o problema hardware acum cand nu mai am garantie grin.

Multumesc inca o data.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
szasz - 28 Februarie 2008 02:58 PM

Multumesc pentru sfaturi. Am dat drumul in safe mode apoi am dat un restart si a revenit. Nu stiu care a fost problema. Vroiam sa intreb, pana la urma ce face acest safe mode.. ?
Ref garantie; am avut problema cu bateria si l-am schimbat acu cateva zile, va dati seama cum piza o problema hardware acum cand nu mai am garantie grin.

Multumesc inca o data.

Ce înseamnă „piza”? Nu-mi pot da seama de ce mi-aș putea da seama cu piza asta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am vrut sa scriu “pica ” am tastat gresit. sorry

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
szasz - 28 Februarie 2008 02:58 PM

Vroiam sa intreb, pana la urma ce face acest safe mode.. ?

1) fsck -y la discuri (Repair Disk)
2) șterge toate cache-urile de system/kernel/fonturi (vor fi reconstruite la următorul boot)
3) încarcă doar driverele strict necesare & nimic din startup items

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107392

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Iuhu!
Ce bine ma simt, vorba lui Cattus, ca am nimerit-o!