3 din 3
3
Sugestii pentru o posibila instalare a tiger-ului
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eugen M. - Taci din gură. Vorbim pe P.M.

Alexz - Ai 2 opțiuni:
1) cureți chestiile nefolosite de pe partiția de OSX existentă și nu mai reinstalezi nimic
2) faci cum ti-i sa spus mai sus (nu de Eugen) cu bootcamp, data inapot, install alea alea

eu unul îți recomand 1 - curățenia și o să îți dau și niste sfaturi un pic mai încolo.

restul lumii - Nu mai fiți off-topic.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.11.07

Mersi mult tuturor!  Am inteles ce am de facut. Imi pare rau ca am irosit 3 pagini incercand sa explic ce vreau, dar totushi eu credeam ca m-am exprimat destul de corect. Inca de la primul post ziceam :
-vreau sa reinstalez windowsul (imi face figuri)
-vreau reartitionare (pentru un spatiu mai mare alocat os-x-ului)
-vreau sa scap de chestiile nefololsitoare de pe os-x (spatiul pe care il ocupa chestiile alea il pot folosi in alte scopuri)
Nu stiu de ce a trebuit sa ne invartim atat de mult in jurul cozii:)...e foarte mare diferenta intre a vorbi face 2 face si a scrie pe forum.Se pare ca am dat nastere unei “betzii de cuvinte” cum zicea Titu Maiorescu raspberry. Oricum nu mai conteaza… Inca o data va multumesc tuturor pentru ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Alexz - 29 Februarie 2008 06:57 PM

Mersi mult tuturor!  Am inteles ce am de facut. Imi pare rau ca am irosit 3 pagini incercand sa explic ce vreau, dar totushi eu credeam ca m-am exprimat destul de corect. Inca de la primul post ziceam :
-vreau sa scap de chestiile nefololsitoare de pe os-x (spatiul pe care il ocupa chestiile alea il pot folosi in alte scopuri)
Nu stiu de ce a trebuit sa ne invartim atat de mult in jurul cozii:)...e foarte mare diferenta intre a vorbi face 2 face si a scrie pe forum.Se pare ca am dat nastere unei “betzii de cuvinte” cum zicea Titu Maiorescu raspberry. Oricum nu mai conteaza… Inca o data va multumesc tuturor pentru ajutor.

Da, just, erai destul de clar în ceea ce cereai, numai că mulți, în situații din astea, de regulă și ca principiu, zic „nu, nu reinstala, există soluții fără reinstalare”. Așa este, numai că nu totdeauna sunt recomandabile. Apoi există macuseri cu experiență care sînt adepții aplicațiilor „de optimizare”. Am argumentat altă dată, și nu insist, că asemenea operațiuni durează adesea mai mult decît reinstalarea în sine, în plus pot face mai mult rău, dacă nu sînt folosite cum trebuie (de regulă, toate aplicațiile din categoria asta trebuie ținute din frîu și aduse la zi, ceea ce nu e posibil imediat după update/upgrade) etc. etc.
Ceea ce nu pot garanta este dacă și cum va funcționa Boot Camp beta, deja expirată. Mutarea artificală a datei undeva prin septembrie 2007 se pare că ține, deși eu și-aș recomanda un upgrade la Leopard, care are și alte avantaje, mai ales pe un Mac Intel. În rest, baftă, nu e greu, așa se învață.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.11.07
Cattus Thraex - 29 Februarie 2008 11:38 PM
Alexz - 29 Februarie 2008 06:57 PM

Da, just, erai destul de clar în ceea ce cereai, numai că mulți, în situații din astea, de regulă și ca principiu, zic „nu, nu reinstala, există soluții fără reinstalare”. Așa este, numai că nu totdeauna sunt recomandabile. Apoi există macuseri cu experiență care sînt adepții aplicațiilor „de optimizare”. Am argumentat altă dată, și nu insist, că asemenea operațiuni durează adesea mai mult decît reinstalarea în sine, în plus pot face mai mult rău, dacă nu sînt folosite cum trebuie (de regulă, toate aplicațiile din categoria asta trebuie ținute din frîu și aduse la zi, ceea ce nu e posibil imediat după update/upgrade) etc. etc.
Ceea ce nu pot garanta este dacă și cum va funcționa Boot Camp beta, deja expirată. Mutarea artificală a datei undeva prin septembrie 2007 se pare că ține, deși eu și-aș recomanda un upgrade la Leopard, care are și alte avantaje, mai ales pe un Mac Intel. În rest, baftă, nu e greu, așa se învață.

Mersi…deocamdata nu am bani de upgrade…tocmai mi-am investit ultimii banutzi in niste monitoare de studio :-” . Eu deocamdata consider ca tiger-ul e destul de bun pentru ce fac eu smile. Si in legatura cu bootcamp…deocamdat imi merge cu metoda “masina timpului” smile)). Sper sa imi mearga asa si dupa reinstal la os-x :|ca daca nu m-am ars…

3 din 3
3