1. Arată bine
2. Hardwarele e foarte bine (OK OK binișor) corelat cu softwarele
3. E de 2 ori mai scump decât un PC
4. Când vin prietenii la tine doar se uită la el și nu pun mâna că ei au PC acasă și nu se știu pe MAC
5. Comunitatea MACuser e mai dinamică decât cea PCuser
1
[...]
3. E de 2 ori mai scump decât un PC
[...]
5. Comunitatea MACuser e mai dinamică decât cea PCuser
3. Nu, decît dacă iei în calcul că utilizatorul tipic piratează și sistemul de operare, și aplicațiile. Un mac vine cu OS + alte aplicații. Luate separat, costă ceva.
5. Bineînțeles, are complexul minorității.
Uiti partea cea mai importanta: un alt stil de viata! O alta infatisare!
In timp ce majoritatea utilizatorilor de PC vor sa semene intre ei, utilizatorii de mac, dimpotriva, vor sa fie deosebiti!
6) Cel mai ieftin Workstation UNIX(tm) - eu mi-am luat mac deoarece un Workstation SGI sau Sun era de câteva ori mai scump.
7) Mult mai ieftin decăt un PC la fel de silențios. Să nu mai zic de diferența de zgomot față de un SGI sau un Sun.
[ Modificat: 28 Februarie 2008 04:13 PM de psergiu ]
-Pt . aspectul deosebit si atentia la finisaje ( pt. mine personal mult m ai bine se integreaza intr-un living , un iMac sau Mini Mac)
-Pt faptul ca nu mai stau cu 7 coolere si alte cateva lumini/luminite care sa imi distraga atentia
-Pt ca nu mai e nevoie sa resetez nici un Bios si sa o iau de la capat cu o gramada de setari
-Pt ca nu mai am BSOD
-Pt. ca e alb si are un mar desenat
1. Pentru că îmi permit.
2. Pentru că nu-mi permit.
Și detaliez:
1. Îmi permit să dau un ban în plus (ce-i drept diferența nu mi se pare așa de mare) pentru a avea: stabilitate, rapiditate și timpi morți tinzând spre zero chiar dacă lucrez sub Windows prin Parallels. Toate astea rezultă din: componente hardware compatibile și sistem de operare destul de bine gândit (aici mă refer la Mac Os), lipsa viruși și troieni, un firewall bun și multe altele.
2. Nu-mi permit să nu am cele 3 avantaje de la pct. 1
Pe mine m-a atras în primul rând sistemul de operare, apoi designul computerelor, care aduce silențiozitate maximă și un factor de formă redus.
Apropo de prețuri… Zilele trecute am încercat să-mi configurez un PC (cu componente de pe emag.ro) care să fie suficient de performant (de genul Core2Duo-performant, nu 8-Core-Xeon-performant). Pe locul doi la cerințe am pus silențiozitatea, așa că am investigat pe net să aflu care sunt cele mai silențioase carcase și surse. Rezultatul: o configurație cât de cât bunicică a ajuns la 3300 RON. Numai sursa + carcasa + coolerul au ajuns la vreo 900 RON, și asta în condițiile în care nu erau chiar “cele mai cele” care se găseau pe la emag. Și la prețul ăsta ar mai fi trebuit să adaug vreo 1900 RON reprezentând o licență retail pentru Windows Vista Ultimate. Per total mă apropiam de prețul unui iMac, care e mai puțin performant decât acel PC dar nu-mi ocupă jumătate de birou și face mai puțin zgomot.
1. Pentru ca exista
2. Pentru ca prin existenta lui ne da impresia ca nu exista monopol (adica ne simtim un pic mai liberi, simtim ca facem ceva interzis)
3. Pentru ca exist si imi face placere sa duc o existenta dubla (job vs. home)
Cam complicat si fara sens. Asta este.
PS Intr-o lume Mac tot cam acestea ar putea fi argumentele unui Pro Win. Interesant.
pentru că mă săturasem să-mi tot schimb formula hardware la fiecare schimbare de sistem, pentru că necesitățile hardware evoluau mult mai rapid decit bugetul meu, mac este mai scump ca preț de achiziție, plătești pentru un uz îndelungat.
sistem de operare Jmeker, poate ca leopardul este o copie tembela a lui vista ( ) dar a fost bun încă din perioada os.
pentru că ne hrănește vanitatea și ne facem să ne simțim împliniți ca avem ceva ce alții doar viseaza…
pentru că nu am văzut tunning la carcasele de aluminium ale lui mac pro.
singurul punct slab este că nu am întîlnit pe nimeni cu interfața xp like…