@eugen
ce treaba are Stallman cu vanzarile apple?
una si mai clara:
ce treaba are Stallman cu apple?
Am uitat să adaug faza cu Windows.
Scuze, era noaptea târziu.
Voriam să spun că Windows este cea care deține recordul la vânzări nu Apple, iar lucrul ăsta ” because Linux & GNU has no advertising budget”.
Cu ocazia aceasta refac ultimul aliniat din Articolul “Mac”, pentru cei care îl vor citi.
9. În final terbuie să vă spun că, în lumea computerelor la capitolul vânzări, nu Mac e pe primul loc, ci Windows. Aceasta se întâmplă deoarece, lumea nu a auzit de GNU sau mai precis nu s-a interesat, iar GNU nu are fonduri pentru publicitate, în comparație cu alte firme de rang, fiindcă este o firmă care produce și dă soft pe gratis soft.
Richard Stallman este fondatorul GNU.
Am facut o mică referinre la GNU, dacă citești articolul “Mac”, de accea apare Stallman, în “umbră”, și nu direct.
mai eugene, nu stiam ca-i tii contabilitatea lui Stallman. si d’aia vinde M$? ca nu a auzit lumea de GNU?
si tot nu am inteles mare lucru din textul tau. asta ce inseamna: “fiindcă este o firmă care produce și dă soft pe gratis soft” ?
mai eugene, nu stiam ca-i tii contabilitatea lui Stallman. si d’aia vinde M$? ca nu a auzit lumea de GNU?
si tot nu am inteles mare lucru din textul tau. asta ce inseamna: “fiindcă este o firmă care produce și dă soft pe gratis soft” ?
Nu domnule.
Chestia este că dacă GNU ar investi în publicitatea numelui său, e mult prea probabil ca ei să doboare rocodrul de răspândire a platformei, deținut de către WIN, asta nu înseamnă ca GUN ar vinde soft, mai ales în Africa.
Da am observat acum eroare pe care am făcut-o.
Mersi pentru că mi-ai atras atenția.
Vânzările nu pot intra în acord cu gratuitatea, e o eroare clară.
Repet, era vreo două noapate, când am scris articolul.
9. În lumea computerelor la capitolul vânzări, nu Apple e pe primul loc, ci Windows. Aceasta se întâmplă deoarece, lumea nu a auzit de GNU sau mai precis nu s-a interesat, iar GNU nu are fonduri pentru publicitate să se facă cunoscută, în comparație cu alte firme de rang, fiindcă este o firmă care produce și dă soft pe gratis soft. Iar dacă GNU ar fi mult mai cunoscută decât Windows și Apple, putem conclude că GNU ar doborâ recordul vânzărilor deținut de către Windows, asta nu înseamnă ca GNU are vinde soft, ci ar fi ales de către mult mai mulți utilizatori de computer, prin faptul că ar fi gratis și eficient. Așa ar scădea vânzările lui Windows și poate Apple ar fi în topul vânzărilor de computere. Sau nu.
[ Modificat: 11 Aprilie 2008 01:36 AM de Eugen M. ]
9. În lumea computerelor la capitolul vânzări, nu Apple e pe primul loc, ci Windows. Aceasta se întâmplă deoarece, lumea nu a auzit de GNU sau mai precis nu s-a interesat, iar GNU nu are fonduri pentru publicitate să se facă cunoscută, în comparație cu alte firme de rang, fiindcă este o firmă care produce și dă soft pe gratis soft. Iar dacă GNU ar fi mult mai cunoscută decât Windows și Apple, putem conclude că GNU ar doborâ recordul vânzărilor deținut de către Windows, asta nu înseamnă ca GNU are vinde soft, ci ar fi ales de către mult mai mulți utilizatori de computer, prin faptul că ar fi gratis și eficient. Așa ar scădea vânzările lui Windows și poate Apple ar fi în topul vânzărilor de computere. Sau nu.
vorbesti de windows si apple si le compari cu GNU; pai acum ce compari sisteme de operare cu calculatoare si cu soft cu codul sursa disponibil tuturor? de obicei avocatii GNU zic “free as in free speech not as in free beer”, deci softul nu e neaparat gratis. si daca cumva GNU-ul la care te-ai referit e linux, problema este (d.p.m.d.v.) ca nici o distributie nu are curajul sa limiteze libertatea de alegere a consumatorului. adica, eu as prefera ca in loc sa cumpar un DVD plin cu tot ce exista in KDE, GNOME, xfce, windowmaker, enlightment, etc. as prefera unul cu sistemul de baza + gnustep. si pe el sa fie doar un browser/mail/ftp/texteditor/etc nu 7 cu nume care nu spun nimic despre functia lor (ex. firefox, epiphany, konqueror - daca n-ai mai vazut in viata ta un calculator, ce-ti spun numele astea? ca ai cucerit o vulpe si ai avut o revelatie??). si atita timp cit nu exista doar un singur mediu grafic pe linux, marii producatori de soft n-o sa-si bata capul cu purtarea (?) programelor profesionale (photshop, microsoft office, acrobat, etc.) in linux. in plus in momentul de fata daca folosesti gtk sau qt intr-un program risti ca in 3-5 ani programul respectiv sa nu mai functioneze cu versiunile noi de linux. poate ar mai fi o sansa, daca sun ar scoate de la naftalina openstepul si l-ar da de capul tuturor…
P.S. nu ma luati in seama ca incalzeam niste beri…