bobocbbb - 03 Martie 2008 10:12 AM
“Ce aplicații/utilitare de sistem ai instalat? (mai ales dintre cele care sapă adînc în sistem) etc. etc.”
Cred ca ai avut dreptate cattus,aveam prea multe programe instalate,de fapt la startup in status bar,dock si pe desktop,aveam prea multe aplicatii si cred ca finder-ul se bloca sau se deschidea greu pt ca erau multe….asta cred ca a fost pt ca hdd-ul nu pare sa aiba nimic,acum imi merge bine dupa ce am reinstalat totul.
Am mai avut o partitie facuta cu bootcamp de 30gb cu windows si am sters-o tot cu bootcamp-ul dar asta nu cred ca ar fi avut motiv sa imi afecteze mac-ul.
Aveam anumite indoieli legate de hdd de cand mi-a zis dacuburebista ca e posibil sa fie pe duca din cauza torentilor pt ca am download-at mult…apoi m-am gandit si la defragmentare.
A instala multe programe nu poate afecta viteza de start ori viteza în general, decît dacă pui multe în zona „start at login”, ceea ce este și inutil și contraproductiv. Unele, e drept, se pun singure acolo, eu le șterg (din sys prefs/Accounts/Login Items).
Fragmentarea unui disc rareori conduce la comportament așa de lent cum descrii tu, ar însemna să fie totul varză și bucățele-bucățele, puțin probabil, altceva a fost cauza.