iata o aplicatie gratis super; si totusi…. eu am postat aici pentru ca am o problema, de fiecare data imi spune ca nu poate gasi IP meu deoarece e posibil sa fiu in spatele unui firewall; am oprit firewall-ul, am bifat si ftp acces pe acolo si imi da acelasi mesaj.
Sa ma ajute si pe mine cineva; precizez ca sunt intr-o retea mai mare, e vorba de macu de la servici, unde fiecare are drepturi de citire/scriere doar in anumite locuri… bla bla bla; nu ma pricep la retele, sunt lemn, dar as vrea sa folosesc aceasta aplicatie care pare simpla si minunata.
Multumesc.
... da, am mai intrebat si in alta parte, sunt aceeasi gutuie,
iata o aplicatie gratis super; si totusi…. eu am postat aici pentru ca am o problema, de fiecare data imi spune ca nu poate gasi IP meu deoarece e posibil sa fiu in spatele unui firewall; am oprit firewall-ul, am bifat si ftp acces pe acolo si imi da acelasi mesaj.
Sa ma ajute si pe mine cineva; precizez ca sunt intr-o retea mai mare, e vorba de macu de la servici, unde fiecare are drepturi de citire/scriere doar in anumite locuri… bla bla bla; nu ma pricep la retele, sunt lemn, dar as vrea sa folosesc aceasta aplicatie care pare simpla si minunata.
Multumesc.
cum ai iesirea la internet? proxy? direct? nat? daca ti-a spus ca e posibil sa te afli in spatele unui firewall si tu ai intre tine si provider un router, cu siguranta este vorba de firewall-ul de pe router nu doar al tau
vorbesti o limba straina pentru mine ; habar nu am cum e iesirea la internet, in firma suntem cateva sute de angajati, deci ... avem departament de it, numai departamentul nostru are mac-uri, si inca cateva prin firma, asa ca daca e vorba de alte setari decat cele pe care le pot face eu la calculatorul meu atunci asta e….. :(
Daca zici ca sunteti cateva sute de angajati cu siguranta iesiti printr-un router si cu siguranta e activat firewall-ul de pe router. Poti sa vorbesti cu cei de la IT sa vezi daca nu cumva pot sa deschida o portita in firewall-ul ala. Insa cei de la IT s-ar putea sa aiba nevoie de o aprobare de la cineva din conducere s.a.m.d.
Da, zice bine ce zice: nu e vorba, în cazul tău cel puțin, de un firewall setat de tine în sistem, ci de protecția automată pe care o poate da un router. Rolul său este de a opri măturarea calculatoarelor din afara rețelei, ca măsură minimală de securitate. Uite, am acasă un router Apple wl care oferă rețea pt 4 calculatoare, 3 mac-uri și un PC. Dacă unul dintre ele va dori să mă acceseze, poate, dar cineva din afară nicidecum, chiar dacă, să zicem, aș elimina firewall din sistem.
Ca să-ți rezolvi problema, vei avea nevoie de cooperarea departamentului IT, ei știu cum au configurat rețeaua și pot să-ți dea și soluția.
dacă ai departament it care are macuri, înseamnă că mai au şi altceva în cap decât ferestre… aşa e la multinaţională. obsedaţi de securitate - culmea, pe un sistem care nu le oferă
Multumesc.
nu e vorba de firewall-ul de pe masina ta (inutil dealtfel, din moment ce esti intr-o retea mare)
o explicatie simpla - toate calculatoarele de la tine din firma au in spate un server care are el firewall
iar daca intri pe net sa vezi care e ip-ul tau cu care iesi in web, o sa vezi ca e diferit de ce ai setat tu ca ip intern
ca sa folosesti programul ala, trebuie sa ai adresa de net valida sau ca cei de la it sa faca mascaradarea ip-ului tau - lucru putin probabil la o firma mare, unde si cei de la it au reguli in ce priveste munca lor