Intr-un alt topic parereile erau putine si impartite si as vrea sau aud de la mai multi? Am sa plec curand in state si din pacate am sa fiu departe de un Apple Store. Vreau sa comand online 2 iPhone-uri, bineinteles cu livrare in state, dar ca si mod de plate as vrea sa folosesc cardul Mondo de la BT. Ce el se pot face plati atat in strainatate cat si online.
Intr-un alt topic parereile erau putine si impartite si as vrea sau aud de la mai multi? Am sa plec curand in state si din pacate am sa fiu departe de un Apple Store. Vreau sa comand online 2 iPhone-uri, bineinteles cu livrare in state, dar ca si mod de plate as vrea sa folosesc cardul Mondo de la BT. Ce el se pot face plati atat in strainatate cat si online.
Se poate folosi cardul?
Din pacate Mastercard Mondo nu poate fi folosit la cumparaturi pe net deoarece la un moment dat banca Transilvania a schimbat politica de achizitie prin card.
Ei solicita (din motive de securitate) codul SVV aflat pe spatele cardului, la toate solicitarile de plata. Inca nu am intalnit nici un retailer online din afara tarii care sa solicite clientului acest cod, deci automat cardurile BT nu le mai poti folosi la plati inafara tarii. Doar retailerii online din Romanica cer codul SVV.
Asta e unul din motivele din care am renuntat de curand la serviciile BT
Daca iti faci card la orice alta banca romaneasca nu cred ca o sa te mai lovesti de problema asta si o sa-ti poti face cumparaturi de pe orice site aflat in orice tara.
[...]
Inca nu am intalnit nici un retailer online din afara tarii care sa solicite clientului acest cod,
[...].
Ba pardon, acel cod este cerut de numeroase companii care practică plăți online, e drept nu foarte multe (chiar nu am avut chef să văd ce procent cere acel cod).
În general, cardurile în lei merg la achiziții online, unele nu. Singurul mod de a testa este să faci comanda și să începi să introduci datele. Spre final, există un moment al verificării și, dacă trece de acest moment, este OK. Dacă apare un mesaj de gen „Your bank cannot be contacted at this time…” etc. atunci nu merge. Posibil să fie doar o întrerupere momentată de comunicare, deci încearcă să revii. Dacă și a doua oară nu merge, atunci chiar nu merge.
Am făcut ceva comenzi, nu multe, online, iar cardurile emise în România (Visa și Visa Electron) merg pt așa ceva. Evident, nu am testat chiar situația ta, să fii în State și să încerci o comandă acolo prin card românesc la o adresă de acolo. Mai degrabă nu va merge, dar nu se știe niciodată.
Eu am comandat de pe Apple Online Store (US) cu card de romania (Mastercard). Am pus o adresa de US si gata. Am luat de mai multe ori.
Si eu am folosit exact acelasi tip de card (Mondo) la cumparaturi pe Amazon, pana m-am trezit ca platile nu mai pot fi efectuate. Am sunat la BT si mi-au zis care este problema…asta se intampla undeva prin septembrie (parca)
Eu am comandat de pe Apple Online Store (US) cu card de romania (Mastercard). Am pus o adresa de US si gata. Am luat de mai multe ori.
Serios? Ai luat ceva aparatura sau software? Cum ai facut cu livrarea?
Nu am luat nimic de genul asta…doar muzica, dar cu onor nevasta-mea isi comanda “fustise, bluzise si pantofiori” la greu, cu livrare la o firma din New York a unor romani dibaci, care le trimit in Romanica.
Daca te intereseaza, iti aflu numele firmei si adresa…sincer nu stiu daca trimit si incarcaturi fragile de genul aparatura electronica.
si eu am facut comanda la ceva piese electronice cu card din RO in USA ... cardul este emis de Raiffeisen si este un Mastercard ... am trecut adresa de livrare in SUA ... m-au trimis indivizii un mail in care ma intrebau de ce se plateste cu card din romania daca livrarea e in SUA si le-am zis ca sunt niste piese pentru un unchi de al meu (care era si destinatarul pachetului) ; le-am zis ca daca e problema cu cardul sa contacteze banca (le-am dat adresa de internet a bancii si un nr de telefon); a doua zi am primit confirmare ca pachetul a plecat spre unchiul meu si totul a fost OK ...
de pe apple store nu am incercat sa cumpar ceva .. dar am sa incerc si va anunt daca am reusit sau nu ...
La ultima mea încercare de a cumpăra ceva de pe Apple Store USA, cu card Raiffeisen Mastercard, mi-a dat eroare că billing address-ul cardului nu este în SUA. Sunt curios Nevrozel ce-a reușit să cumpere de acolo…
Am sa incerc sa cumpar cu Mondo ala de la BT. Insa ce va pot spune sigur este ca de pe Apple Franta, care din ce am vazut are aceeasi politica cu Apple USA, s-a putut cumpara online. Am prieten ce si-a comandat si platit din Romania, cu card romanesc, un Macbook Pro cu adresa de livrare in Franta.
Tocmai ce am comandat, din Romania - cu card Mastercard Mondo de la Banca Transilvania, online de pe http://www.apple.com 2 iPhone-uri. Bineinteles ca cu billing si shipping address in USA. Titularul de card se afla, de asemenea in USA.