roberto - 29 Februarie 2008 06:08 AM
Luand in consideratie acest post di psergiu (http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9913/), sa subintelege ca poteti sa ma indrumati.
Eu nu prea inteleg in partitii: am niste idee absolut fatiscente dezpre a face partitii pentru linux.
Cred ca e una si acelasi procedura pentru toate distributiile. Dupa diferite cercetari si consultatii pe care situl nostro a avut un rol important, am horarat sa incerc inainte cu Fedora 8 si apoi Debian Etch (o sa astept si YDL 6 ca pare a fie un port di fedora). E natural ca lispind skype nu me puot lipsi de o partitie si de boot pentru Mac OS X.
Ideea mea totusi e de a instala sistemele linux la o partitie alocata pe HDD extern firewire, realizind asa o partitie in mod ca da ca vrau sa sterg (depilde) Fedora si o s-o inlocuesc cu Debian (si/sau invers) sa fie posibil.
Mai peurma o sa pun cel sistema operativ care se potriveste mai mult cu asteptarile mele. Da ca linux tare me place, puot mai incolo sa instalez tiger pe firewire si linux pe HDD intern. Ce ziceti?
Eu unul nu am reușit, după repetate încercări, să instalez Linux pe un disc extern. De fapt, ca să fiu mai exact, linuxul există acolo, dar nu pot face nicidecum boot de pe discul extern.
Ca să înveți cum e treaba cu linux e prea mult de scris. Ori iei taurul de coarne și cîteva zile/săptămîni/luni înveți instalînd, ori nu te mai apuci. Teoria e prea lungă și prea plictisitoare, oricum nu cred că vei pricepe mare lucru.