1 din 2
1
Sa nu mai aud ca Macurile sunt mai scumpe decat PCurile comparabile!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uite ce zice Hardmac:

If the PC world finds Apple laptops too expensive, in particular the MacBook Pro, a test conducted by Xbitlabs makes that reputation seem unfounded.
They compared the 15” model running vista costing $2500, to the high-end star of ASUS, the very similar Lamborghini VX2S that costs more than $ 3000.
Both machines stand neck and neck in almost every test, Asus is actually in front most of the time by a few percent
(datorita discului mai lent). But the Mac is back in front when it comes to 3D applications and is much better in the tests of autonomy giving half an hour to an hour longer depending on usage.
If we add the fact that it is more elegant and less expensive, and most importantly that this test was done by a PC site that may not be particularly favourable to Apple, we can conclude that the Apple is an excellent machine, currently without peer!

linkul catre Xbitlabs: http://www.xbitlabs.com/articles/mobile/display/apple-macbook-pro.html

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ehehe… vei găsi o duzină de omuleți care o să-ți spună că știu ei ce componente să cumpere și de unde, ca să facă un PC la fel de performant, dar la 25% din prețul ăla…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

uitați un lucru, fiecare produs își are cumpărătorul lui!

pentru ca macurile pot fi folosite, și sunt folosite din greu, cu aplicații profesionale sunt excluse din start de cei care vor enterteiment pentru început. cînd se apucă de lucru adevărat o vor face pe ce au și vor clădi un super sistem pe șasiul pc, este aparent mai ieftin să-ți iei astăzi o placa video, după o vreme niște ram, apoi schimbi placa de bază, schimbi și procul… vezi că ramul abia cumpărat nu merge la noua placa de bază și mai stringi niște bani și iei cel mai ieftin ram și începi să te minți că la prima ocazie il vei schimba pe ceva mai bun… și abia atunci începi să te simți atras de mac, că ai văzut la cineva și se mișca super… dar nu te lasă inima să accepți că ai fost un tîmpit care a aruncat banii aiurea… și mai bagi! în placa video, apoi în coolere cu neon, în carcase trasparente cu neon, contribuind din plin la eliminarea oricăror surse de lumină din casă. acum se poate spune adevărul: ai cea mai tare veioză cu putere de calcul din bloc!

și este bine că este așa!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
haris - 01 Martie 2008 02:54 PM

uitați un lucru, fiecare produs își are cumpărătorul lui!

pentru

Vorba de duh e altfel, dar cu atît mai sus:
Pentru fiecare c… de produs există un c… de cumpărător.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
haris - 01 Martie 2008 02:54 PM

...acum se poate spune adevărul: ai cea mai tare veioză cu putere de calcul din bloc! ...

Te voi cita ... deseori.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

si macbook air-ul este cel mai ieftin din “familia” lui. “echivalentul” de la sony (ecran mai mic, hard disk mai mic, design mai gros(olan), procesor mai incet, memorie mai putina) este aproape de 2x mai scump decat un macbook standard.

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
aoleks - 01 Martie 2008 04:55 PM

si macbook air-ul este cel mai ieftin din “familia” lui. “echivalentul” de la sony (ecran mai mic, hard disk mai mic, design mai gros(olan), procesor mai incet, memorie mai putina) este aproape de 2x mai scump decat un macbook standard.

Nu stiu daca air-ul are vreo familie a lui… E cel mai subtire in prezent, dar nu e ultraportabil din cauza display-ului mai mare si pe ansamblu a dimensiunilor. Iar la dimensiunile lui ii lipsesc “features” care sunt standard la alte laptopuri de 13.3 inch.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Pentru cine se întreabă de ce e mai scump un PC, răspunsul e simplu, având în vedere sistemele de operare folosite: plătești pentru ce-i mai bun!  LOL  (Aici se cer rostite cuvintele “Vista u Akbar” și trei plecaciuni spre Redmond).

Acum, că am stabilit ce e mai scump - mac sau PC - trecem la “postludiu” și, privind încrezători spre viitor, cu inima plină de bucurie tovărășească, cu cravata de pionier așezată regulamentar în așa fel încât să fie îndreptată spre Redmond, mulțumim din inimă lui Bill Gates, ne angăjam să folosim doar Windows pentru a-l urca pe noi culmi multilateral dezvoltate de progres și ne aducem contribuția fierbinte la restul lumii cu care strigăm într-un glas:

Vindoz Vindozașu meu
Care mi te-a dat Gates-zeu
Eu sunt “Micro”, tu fă-mă mare
Eu sunt “Soft”, tu fă-mă tare!

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Tudor - 01 Martie 2008 02:19 PM

Ehehe… vei găsi o duzină de omuleți care o să-ți spună că știu ei ce componente să cumpere și de unde, ca să facă un PC la fel de performant, dar la 25% din prețul ăla…

Poa’ sa zica. Eu le raspund ca nu e corecta comparatia.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.04.06

la aceeasi bani, se poate scoate, “custom made” un mega PC. Care, spulbera orice Mac… cel putin in teorie.. In realitate, orice mega PC are un punct slab. SO-ul. Daca Apple ar da drumu’ la OSX, oficial pt “PC world”, nu ar mai vinde MacPro-uri!
De ce? Cum spunea cineva mai sus: “Ehehe… vei găsi o duzină de omuleți care o să-ți spună că știu ei ce componente să cumpere și de unde, ca să facă un PC la fel de performant, dar la 25% din prețul ăla…” .. ca avea dreptate!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
MacLove - 04 Martie 2008 11:01 PM

In realitate, orice mega PC are un punct slab. SO-ul. Daca Apple ar da drumu’ la OSX, oficial pt “PC world”, nu ar mai vinde MacPro-uri!

serios?
tu esti ala de la ultrapro, care acum cativa ani mi-a spus ca windows-ul este OS-ul laptopurilor?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca/NY
Macuser din: 19.02.08
MacLove - 04 Martie 2008 11:01 PM

la aceeasi bani, se poate scoate, “custom made” un mega PC. Care, spulbera orice Mac… cel putin in teorie.. In realitate, orice mega PC are un punct slab. SO-ul. Daca Apple ar da drumu’ la OSX, oficial pt “PC world”, nu ar mai vinde MacPro-uri!

Ia fa un calcul la cat te costa o carcasa decenta, sursa decenta, placa de baza de server (ca deh, pentru dual xeon & ECC RAM), 2 procesoare quad core Xeon, 2-4GB de ECC DDR2, ceva HDD-uri decente, placa video decenta, etc, si vei vedea ca iasa cam cu 50% mai scump decat un Mac Pro.

Florin

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

dar decit din bucati, parca e mai bine unul de marca, nu?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
dacuBurebista - 05 Martie 2008 12:16 AM

dar decit din bucati, parca e mai bine unul de marca, nu?

Nu e chiar așa. Pentru cine se pricepe, asamblarea (ansamblarea?) unui sistem din componente (de calitate) e un lucru ușor. Mai greu e să obții un sistem perfect stabil, ceea ce înseamnă alegerea unor componente între care compatibilitatea să fie foarte apropiată de 100%, dar nici asta nu e imposibil. Practic, pot construi un sistem la fel de performant ca un Dell XPS, de exemplu, mai ieftin și la fel de performant la aceleași specificații tehnice. Nu vorbesc din burtă, am făcut așa ceva de câteva ori - le mai fac configurații unora dispuși să arunce mii de euro pe un capriciu: un sistem capabil să ruleze cine știe ce joc sau program pretențios.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
CANARIS - 05 Martie 2008 02:37 AM

Nu e chiar așa. Pentru cine se pricepe, asamblarea (ansamblarea?) unui sistem din componente (de calitate) e un lucru ușor. Mai greu e să obții un sistem perfect stabil, ceea ce înseamnă alegerea unor componente între care compatibilitatea să fie foarte apropiată de 100%, dar nici asta nu e imposibil.

Ia zi - tu ai participat cumva la Scrapheap Challenge ? Ca pe ăia i-am mai văzut făcând orice din componente. Si ei aveau mari probleme cu compatibilitatea componentelor.  tongue wink

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

cred ca sunt acceptate ambele variante

desi dupa mine corecta ar fi ansamblarea=fr. ensembler

canaris: dar tot nu sunt mac-uri… tot au o cutie in care stau fire chiar daca le ascunzi tot se vad mațele…tot nu sunt la fel de silent and so on.

Semnătură 

just !

1 din 2
1