probleme HDD
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

Poate nu e locul tocmai aici pentru topicul meu, dar sper sa primesc ceva sfaturi, si cum stiu ca toti de aici de pe forum sunt f. saritori, am zis sa incerc..
Am un HDD Seagate de 40 gb, din 2005, care nu a prea fost solicitat sa zic asa, adica nu a fost formatat decat odata.
Eu il tin intr-un rack pe usb, iar problema mea a aparut dupa ce am copiat aproximativ 10gb “dintr-un foc” de pe pb pe hdd, de atunci nu mai vrea sa citeasca. In system profiler il vad, tot cu serial number, absolut toate informatiile, iar in disk utility apare doar dupa ce il deconectez de la calculator, iar partitia imi apare unmounted(nu stiu exact cum sa traduc asta), intre timp se aude cum isi retrage acul dupa ce incearca sa citeasca…oricum..nu stiu care ar putea fi problema, daca este ars sau daca se mai poate salva hdd-ul sau macar informatiile de pe el…
ma poate ajuta cineva?

merci mult!

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cel mai probabil e ca e mort.
Poti incerca DriveGenius sau TechTool Pro. Daca s-ar monta ai putea incerca un FileSalvage, sau similar, pentru recuperearea datelor.

Disk Utility nu-ti da nici un mesaj de la SMART?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

pai, disk utility spune ca SMART status nu e disponibil pentru unitatea respectiva..
Merci pt recomandarile de programe…am sa incerc chear azi sa vad ce se mai poate salva..

Semnătură 

endgame

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Probabil ca e mort saracul.. dar eu unul oricum il aruncam la gunoi daca face asemenea figuri chit ca poate reusesti sa il mai aduci la viata prin formatare pur si simplu nu se merita odata ce a facut figuri sa te mai risti cu el….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Dar rackul acela, e el în regulă? Eu am păţit-o de curînd cu unul nou. Din cauza lui îmi dădea capacităţi diferite ale HDD-ului, asta cînd apărea. De cele mai multe ori discul nu era accesibil. Am schimbat praştia şi a apărut bunătate de hard.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

well…merci mult la toti pentru ajutor…
Rackul nu este de vina pt ca am doua, un rack Canyon si unul Vantec, amandoua merg cu un hdd IBM pe care il mai am, dar nu merg cu HDD-ul asta..
Oricum, am incercat cu DriveGenius si cu TechTool Pro dar nu am reusit altceva decat sa blochez ambele programe…am tot incercat dar zadarnic, si vina era a hdd-ului, deoarece am incercat si cu hdd-ul IBM si totul a mers ok…
de salvat nu mai poate fi vba pt ca am incercat deja de doua ori sa-l formatez si nimic….oricum, de salvat oricum nu am reusit, asa ca banuiesc ca merge pe perete intr-un cui cu o foita mica care sa-mi aminteasca de ziua asta si de cate bucurii iti poate face un HDD bun raspberry ..plus ca azi de nervi am stricat si Vantecul…a suferit un mic soc destul cat sa-i rupa un cip micut fara de care este complet nefolositor…
off…
merci totusi pentru suport.

Semnătură 

endgame

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, scuze, nu am bagat de seama ca e pe USB. SMART nu merge pe harduri externe.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
gabos - 01 Martie 2008 10:48 PM

Poate nu e locul tocmai aici pentru topicul meu, dar sper sa primesc ceva sfaturi, si cum stiu ca toti de aici de pe forum sunt f. saritori, am zis sa incerc..
Am un HDD Seagate de 40 gb, din 2005, care nu a prea fost solicitat sa zic asa, adica nu a fost formatat decat odata.
Eu il tin intr-un rack pe usb, iar problema mea a aparut dupa ce am copiat aproximativ 10gb “dintr-un foc” de pe pb pe hdd, de atunci nu mai vrea sa citeasca. In system profiler il vad, tot cu serial number, absolut toate informatiile, iar in disk utility apare doar dupa ce il deconectez de la calculator, iar partitia imi apare unmounted(nu stiu exact cum sa traduc asta), intre timp se aude cum isi retrage acul dupa ce incearca sa citeasca…oricum..nu stiu care ar putea fi problema, daca este ars sau daca se mai poate salva hdd-ul sau macar informatiile de pe el…
ma poate ajuta cineva?

merci mult!

Ca unul dcare a asistat la moartea a trei discuri interne pînă acum, îți pot spune că dacă, pus într-o carcasă externă, nu este citit de Disk Utility și nu poate fi formatat într-un timp rezonabil e bușit sau pe cale de bușire. Totuși, tu trebuie să clarifici dacă e bușit discul sau, cumva, controllerul carcasei externe. Nu-i exclus să fie acel controller, iar discul să fie OK. Așa cum ai ghicit, încearcă să pui discul în altă carcasă și ză vezi cum merge cu aia. Dacă și în altă carcasă se comportă la fel, discul e mort. Dacă e OK, atunci moartă/mort e carcasa/controllerul, nu discul.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pentru aia 40 de giga, deja te chinui prea mult… smile

‹‹ Problema sleep mode      iBook G4 ››