Desi oficial Vista X64 nu este suportat de Apple prin BootCamp decat la noile Mac Pro, neoficial se pare ca se poate instala si toate dispozitivele hardware merg perfect. Solutia > se instaleaza driverele facute de BootCamp Assistant pentru Mac Pro. Pana acum am vazut doar postul unui user ce instalase pe MacBook si totul mergea perfect. Banuiesc ca acelasi lucru merge si pe MBP, iMAC. Nu am inca MBP-ul, inca e pe drum, dar cu siguranta incerc imediat ce imi vine; mai ales ca o sa infig in el 4GB ram si numai Vista X64 poate sa ii utilizeze. Windows XP x64 nu e suportat inca si nici nu cred ca se va gasi o metoda de a-l face functional 100%.
INFO
These are the BootCamp 2.0-Drivers from Apple including the new 64bit-drivers shipped with the brand new MacPro’s since january 2008. The archive contains all files on the leopard-installation disk under Drivers. the cool new things are in Apple/x64.
It is reported that the 64bit-drivers only work on vista 64bit and not on xp64. sadly there arent’t any apple support-documents or an official download on the apple-site. so i thought sharing these files would be a good idea.
Am voie sa postez aici linkul de download al driverlor ?, banuiesc ca se gasesc amatori si nu vad ce lege as putea incalca. Un administrator sa confirme inainte de a pune sus linkul.
OK, Link 1 sau Link 2. Din torent nu trebuie luat decat ce e x64 stuff, daca aveti un client de torrenti bun merge downloadat doar partea aceea. Eventual cine are un host in .RO poate sa faca un upload direct la ce ne intereseaza pe noi.
Poţi să încerci şi Filebox.ro acolo o să-l urc şi eu de îndată ce-l termin de digerat şi cred că are viteză bună....mai bine să fie în mai multe locuri că cine ştie ce se-ntâmplă
Desi oficial Vista X64 nu este suportat de Apple prin BootCamp decat la noile Mac Pro, neoficial se pare ca se poate instala si toate dispozitivele hardware merg perfect. Solutia > se instaleaza driverele facute de BootCamp Assistant pentru Mac Pro. Pana acum am vazut doar postul unui user ce instalase pe MacBook si totul mergea perfect. Banuiesc ca acelasi lucru merge si pe MBP, iMAC. Nu am inca MBP-ul, inca e pe drum, dar cu siguranta incerc imediat ce imi vine; mai ales ca o sa infig in el 4GB ram si numai Vista X64 poate sa ii utilizeze. Windows XP x64 nu e suportat inca si nici nu cred ca se va gasi o metoda de a-l face functional 100%.
INFO
These are the BootCamp 2.0-Drivers from Apple including the new 64bit-drivers shipped with the brand new MacPro’s since january 2008. The archive contains all files on the leopard-installation disk under Drivers. the cool new things are in Apple/x64.
It is reported that the 64bit-drivers only work on vista 64bit and not on xp64. sadly there arent’t any apple support-documents or an official download on the apple-site. so i thought sharing these files would be a good idea.
Am voie sa postez aici linkul de download al driverlor ?, banuiesc ca se gasesc amatori si nu vad ce lege as putea incalca. Un administrator sa confirme inainte de a pune sus linkul.
Scuze că intervin, nu ar fi mai potrivit să instalezi EFECTIV și apoi să revii cu indicații, ca unul care chiar a făcut și i-a reușit operațiunea? Nu o lua în nume de rău, dar s-au înmulțit cei care dau sfaturi aiurea, din auzitelea, fără să vadă dacă efectiv merge. Nu, nu te acuz de nimic, doar de pripă.
Nu pot sa instalez efectiv pentru INCA nu am MBP-ul in fata, abia dupa 9 martie intru in posesia lui. Cum imi ajunge ma pun si instalez si revin cu impresii/pareri; voi sta la dispozitia celor ce vor sa instaleze Vista x64.
Si de treaba asta cu Vista x64 am dat cautand pe net ce zice lumea de cel mai bun Windows pentru BootCamp. Si cum voiam sa folosesc 4GB ram am zis ca Vista x64 e perfect. Tot in cautarile mele pe net pot sa spun ce zice “lumea” ce l-a instalat: pe MacBook si MacBook Pro merge pana acum perfect, instalarea decurgand ca si cu Vista x32 si tot hardware-ul e recunoscut. De iMac si Mac Mini inca nu am gasit useri ce au instalat, dar nu vad de ce nu ar merge.
Eu am postat aici pentru ca sunt useri ce sigur vor sa incerce pana in data de 9 martie cand voi putea si eu. Vista x64 e inca in faza de “pionierat” pe sisteme Apple pe tot internetul, nu inteleg care e problema daca incercam si noi, ce trebuie sa primim totul mura in gura de pe forumuri straine?
Si in plus de asta sunt la inceput cu OS X, toata experienta mea se rezuma la cateva ore pe un Hackintosh. Sunt long time hardcore PC user si invat repede, caut pe net, etc. Nu stiu daca totusi eu sunt in masura sa instalez primul si sa dau sfaturi, e posibil sa existe mici hopuri la mine ce poate sunt banale pentru un user mai vechi de OS X si BootCamp.
Nu pot sa instalez efectiv pentru INCA nu am MBP-ul in fata, abia dupa 9 martie intru in posesia lui. Cum imi ajunge ma pun si instalez si revin cu impresii/pareri; voi sta la dispozitia celor ce vor sa instaleze Vista x64.
Si de treaba asta cu Vista x64 am dat cautand pe net ce zice lumea de cel mai bun Windows pentru BootCamp. Si cum voiam sa folosesc 4GB ram am zis ca Vista x64 e perfect. Tot in cautarile mele pe net pot sa spun ce zice “lumea” ce l-a instalat: pe MacBook si MacBook Pro merge pana acum perfect, instalarea decurgand ca si cu Vista x32 si tot hardware-ul e recunoscut. De iMac si Mac Mini inca nu am gasit useri ce au instalat, dar nu vad de ce nu ar merge.
Eu am postat aici pentru ca sunt useri ce sigur vor sa incerce pana in data de 9 martie cand voi putea si eu. Vista x64 e inca in faza de “pionierat” pe sisteme Apple pe tot internetul, nu inteleg care e problema daca incercam si noi, ce trebuie sa primim totul mura in gura de pe forumuri straine?
Si in plus de asta sunt la inceput cu OS X, toata experienta mea se rezuma la cateva ore pe un Hackintosh. Sunt long time hardcore PC user si invat repede, caut pe net, etc. Nu stiu daca totusi eu sunt in masura sa instalez primul si sa dau sfaturi, e posibil sa existe mici hopuri la mine ce poate sunt banale pentru un user mai vechi de OS X si BootCamp.
Ai înțeles greșit, cum mă așteptam, rugămintea mea: tocmai pentru că sîntem bombardați cu mii și mii și milioane de informații, să ne limităm la informații simple, clare, ușor de explicat și, mai ales, testate personal, nu din auzite. Altfel, fii sigur, putem pierde vremea pe alte fora.
l am instalat eu pe nenea VISTA X64 !! ce pot sa spun , ca orice WINDOWS e praf nu mi vede partea de WIRELESS , am cautat drivere am instalat dar panika ! cand MBP e conectat la retea il vede fiind pe baterie , la WD MYBOOK (FW800) nu i gasesc drivere ( tre sa inchid si sa redeschid hdd extern ptr a fi vazut pe S.O ) si… momentan atit
cand o sa mi fac timp o sa vad care i mersul cu el !
Ai înțeles greșit, cum mă așteptam, rugămintea mea: tocmai pentru că sîntem bombardați cu mii și mii și milioane de informații, să ne limităm la informații simple, clare, ușor de explicat și, mai ales, testate personal, nu din auzite. Altfel, fii sigur, putem pierde vremea pe alte fora.
Total offtopic : Vaai, domnule Cattus, pai se poate, ati scris ‘sîntem’ in loc de ‘suntem’ ?
si ca sa fie offtopicul total : NICIO greseala nu se accepta din partea Dv-s!
Din experienta proprie recomand sa nu instalati Windows XP/Vista x64. Merge mult mai greu decat versiunea de 32 de biti. Stiu ca suna absurd insa asta e. La ei in loc sa creasca viteza de procesare(x64 inseamna dimensiunea cuvantului de date de 64 de biti) vad ca a scazut. Am lucrat cu linux pe 64 de biti si acolo se vede sporul de performanta.
Am incercat si eu la un coleg Win XP 64 parca. Si a fost un dezastru. Pe langa faptul ca nu se gaseau drivere (fapt ce a mai fost remediat intre timp), acelea care erau, erau pur si simplu scrise prost (sau poate era de la OS, nu stiu). SI pe langa asta, mai trebuiesc si aplicatii special optimizate pt. 64b. Unde mai pui ca multe aplicatii normale pe 32b pur si simplu nu mergeau pe 64b.
Ca sa linistesc un pic populatia in privinta X64 BIT. Windows XP 64 NU este suportat de Apple in nici un fel si este un produs nisa si in lumea Windows. Nu este bazat pe kernelul de XP clasic cu 64 bit suport ci este bazat pe kernel Windows Server 2003. De aceea diferentele sunt mari intre XP 32 si XP 64. Cu VISTA treaba sta insa altfel si de data asta si-a bagat si Microsoft coada. Ca sa obtii certificarea driverelor pentru orice produs hardware trebuia sa ai drivere si pt 32 bit si pentru 64 bit. De aceea in principiu daca ai drivere pentru Vista 32, automat ar trebui sa se gaseasca si pentru Vista 64. La inceput a fost mai greu cu aplicatiile insa pe Vista 64, dar intre timp lucrurile s-au mai schimbat.
In urma unui test pe un site respectat in lumea Windows, acum un an ajuns la concluzia ca userul normal ar trebui sa instaleze Vista 32 (daca vrea Vista) si sa lase la o parte Vista 64 doar daca are nevoie in mod explicit de o aplicatie optimizata 64 bit. Anul acesta au repetat testul si au ajuns la concluzie relativ opusa fata de cea de acum un an: recomanda la toata lumea Vista 64 datorita suportului mult imbunatatit din ultimul an, Vista 32 fiind recomandat doar daca ai ceva hardware mai exotic ce nu se poate instala pe Vista 64.
Si lasand polologhia la o parte se pare ca e o problema cu activarea Vista X64. Vista 64 activat pe BootCamp, apoi activat in Fusion ar trebui apoi sa te lase in pace cu activarea, dar se pare ca nu se intampla. De fiecare data cand se comuta intre BootCamp si Fusion apare Activation Promt. Lucrul acesta nu se intampla cu Windows XP si Vista 32. Mai sap dupa informatii sa vad daca exista vre-un remediu, dar pentru cineva ce vrea sa ruleze Vista 64 in combinatia BootCamp / Fusion, problema e cam nasoala pe moment.
P.S. Nu stiu de ce dar vad ca lumea pe forumul asta e un pic reticenta cand vine vorba de experimentat, de lucruri noi in general. Oare asta e trasatura userilor de Mac, conservatorismul ? :D
P.S. Nu stiu de ce dar vad ca lumea pe forumul asta e un pic reticenta cand vine vorba de experimentat, de lucruri noi in general. Oare asta e trasatura userilor de Mac, conservatorismul ? :D
poate pt ca majoritatea celor care folosesc Mac-uri, regreta ca ziua are doar 24h. eu am mai mult timp liber dar pur si simplu imi vine sa vomit cand vad/aud Windows/Microsoft. imi provoaca un rau fizic, nu neaparat disconfort psihic. la fel patesc si in cazul muzicii house. iar altii poate chiar sunt conservatori…draq stie…fiecare cu pasarelele lui!
+ ca facand experimente cu win, virtualizat sau nativ, nu castigi nimic.