joc din state pe mac
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

jocurile de mac din state sunt ntsc sau sunt worldwide compatible?
din ce stiu eu mac-urile sunt compatibile worldwide ntsc/pal…
deci intrebarea mea un joc de mac din state imi va merge pe macbook?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

uhm… da :|

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca/NY
Macuser din: 19.02.08

Chestia cu NTSC/PAL e la PlayStationuri, XBOX, etc
E norma de televiziune, care se aplica doar la tembelizoare vechi (de dinainte de HD).

Florin

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bobocbbb - 03 Martie 2008 10:48 AM

jocurile de mac din state sunt ntsc sau sunt worldwide compatible?
din ce stiu eu mac-urile sunt compatibile worldwide ntsc/pal…
deci intrebarea mea un joc de mac din state imi va merge pe macbook?

NTSC este standardul TV color pus la punct în SUA încă din anii ’30 și în teste de prin 1938. A fost preluat de alte țări, precum Japonia. Un standard bun, dar - inițial - scump și cu tehnologie sofisticată.
SECAM (Séquentiel à mémoire) - standard Tv color pus la punct în Franța, ulterior preluat de URSS și alte țări comuniste. Răspîndit în unele țări europene. Mai simplu decît NTSC, dar de calitate inferioară.
PAL, pus la punct în Germania și ulterior preluat de majoritatea țărilor europene, inclusiv în România și fosta Iugoslavie. Simplu dar calitativ echivalent cu NTSC.
La ora actuală, diferențele calitative dintre cele 3 sisteme s-au estompat și, practic, toate aparatele bine făcute redau perfect culoarea indiferent de sistemul folosit.
Standardul TV color nu re legătură cu jocurile menționate de tine, confunzi punctele de referință.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Jocurile vor functiona, cu conditia sa scrie pe coperta DVD-ului ca merg si la 220V, nu doar 110V ca in America. Atentie si sa aiba stechere potrivite, cele americane fiind diferite.

Nu acelasi lucru se poate spune insa despre jocurile israeliene, care pe un Macbook in Romania vor functiona de la dreapta la stinga, deci tastele cu sageti sint inversate. Jocurile australiene se gasesc foarte greu si se joaca si mai greu, intrucit trebuie sa tii Macbook-ul cu capul in jos, datorita faptului ca acestea sint facute in emisfera sudica. Daca ai un joc frantuzesc, iti recomand sa nu pui ketchup pe el caci vei jigni producatorii.

In afara de asta, jocurile americane sint mult mai late, mai lungi si consuma mai multa benzina, deci s-ar putea sa nu-ti incapa in Macbook-ul croit dupa standarde europene, si in niciun caz n-o sa mearga intr-un Mac Mini.

O alta problema ar fi ca jocurile americane folosesc unitati imperiale (picioare, inch etc.) in timp ce Macbook-ul tau european are caracteristici metrice, deci vei avea nevoie de un convertor de jocuri, care se gaseste de obicei la receptiile hotelurilor, de unde poti gasi si adaptorul pentru stecher.

In ce priveste jocurile care functioneaza prin internet, trebuie sa te asiguri ca internetu’ tau european suporta metoda Tone Dial (DTMF); comutarea intre puls/ton se face cu un buton aflat in partea de jos a Mac-ului.

Cam asta e tot ce stiu despre problemele de compatibilitate intre continente.

Mii de scuze! nu m-am putut abtine.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

ok,acum am inteles faza cu pal/ntsc credeam ca au legatura si calculatoarele nu doar televizoarele…
am intrebat pt ca vreau sa imi iau un joc de pe ebay.com si in descriere la categorie era trecut ntsc dar probabil asa e meniul facut la site si el fiind din state a selectat ntsc.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.03.08

smile Bine ca te-ai lamurit

Semnătură 

Citeste cel mai bun (nu citesc regulamentul si il pun pe admin la munca patriotica, ca sa stearga linkurile din semnatura…)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 02.12.07
alxx - 03 Martie 2008 04:43 PM

Jocurile vor functiona, cu conditia sa scrie pe coperta DVD-ului ca merg si la 220V, nu doar 110V ca in America. Atentie si sa aiba stechere potrivite, cele americane fiind diferite.

Nu acelasi lucru se poate spune insa despre jocurile israeliene, care pe un Macbook in Romania vor functiona de la dreapta la stinga, deci tastele cu sageti sint inversate. Jocurile australiene se gasesc foarte greu si se joaca si mai greu, intrucit trebuie sa tii Macbook-ul cu capul in jos, datorita faptului ca acestea sint facute in emisfera sudica. Daca ai un joc frantuzesc, iti recomand sa nu pui ketchup pe el caci vei jigni producatorii.

In afara de asta, jocurile americane sint mult mai late, mai lungi si consuma mai multa benzina, deci s-ar putea sa nu-ti incapa in Macbook-ul croit dupa standarde europene, si in niciun caz n-o sa mearga intr-un Mac Mini.

O alta problema ar fi ca jocurile americane folosesc unitati imperiale (picioare, inch etc.) in timp ce Macbook-ul tau european are caracteristici metrice, deci vei avea nevoie de un convertor de jocuri, care se gaseste de obicei la receptiile hotelurilor, de unde poti gasi si adaptorul pentru stecher.

In ce priveste jocurile care functioneaza prin internet, trebuie sa te asiguri ca internetu’ tau european suporta metoda Tone Dial (DTMF); comutarea intre puls/ton se face cu un buton aflat in partea de jos a Mac-ului.

Cam asta e tot ce stiu despre problemele de compatibilitate intre continente.

Mii de scuze! nu m-am putut abtine.

bilili invinge, mah…stie toate femeili…

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

pai daca zice de ntsc, e probabil de playstation sau console dinacelea. in rest nu poate face referire decat la dvd, la un content ceva de pe el smile
oricum nu e bai daca e folosit pe pc.
problema e numai la redarea pe tv smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •