Revin cu o problemă căreia i-am găsit o rezolvare parțială acum ceva luni de zile, în sensul că am primit ceva screenshot-uri de la instalare MAC OS, din păcate nu toate sînt publicabile. Motiv: e cam gata manualul de utilizare MAC OS, am găsit și editor, ceea ce a dat un impuls. Mai am ceva piguliri de făcut, cel mai greu îmi este să găsesc screenshot-uri de la instalare. Mulțumesc celor care mi-au trimis ceva poze, din păcate doar 2-3 sînt publicabile, de calitate și de rezoluție bună, restul sînt neclare și puchinoase. Nu poate fi vorba să fac poze cu camera pozînd ecranul, ies prost pozele.
Cineva spunea că se pot face poze folosind VMWare ori Parallels. OK, instalat ambele aplicații, băgat DVD Leo și tentat să fac poze. Nu merge, nu recunoaște DVD Leo, nici fizic nici imagine .iso, ca boot DVD. Poate sînt eu idiot și nu știu cum se face, deci cum se face? E OK dacă vreau să pun uindăuz sau linux, cu astea merge ușor, ca uns. Cum fac poze de la instalare MAC OS X folosind una dintre astea două? Sau altă metodă?
Nu vreau să renunț...
Mie unul cea mai buna solutie mi se pare o masina virtuala (in care sa instalezi un hackintosh) pe un windows. Pe timpul instalarii sub windoz face cate screenshoturi crezi.
Zic, nu am incercat dar nu vad de ce nu ar merge.
Stiu ca nu este deloc frumos si elegant sa folosesti un hackintos dar uneori scopul scuza mijloacele.
Mie unul cea mai buna solutie mi se pare o masina virtuala (in care sa instalezi un hackintosh) pe un windows. Pe timpul instalarii sub windoz face cate screenshoturi crezi.
Zic, nu am incercat dar nu vad de ce nu ar merge.
Stiu ca nu este deloc frumos si elegant sa folosesti un hackintos dar uneori scopul scuza mijloacele.
Aș folosi, dar detalii, te rog. Nu știu cum se face. Eu speram să fie simplu și să meargă prin VMWare ori prin Parallels, dar văd că nu, ori nu știu eu șpilul.
Pe VMWare sau Parallels merg doar Leo sau Tiger pentru hack, sigur nu merg pentru Mac, dar cred ca exista si o modalitate mai putin ilegala, dar doar cu Tiger si numai pentru PPC. Exista un emulator pentru PPC pe Linux / Windows. Senumeste pearPC http://pearpc.sourceforge.net/about.html Linux este gratuit, pearPC este gratuit, iar un TigerPPC sigur ai
Pe VMWare sau Parallels merg doar Leo sau Tiger pentru hack, sigur nu merg pentru Mac, dar cred ca exista si o modalitate mai putin ilegala, dar doar cu Tiger si numai pentru PPC. Exista un emulator pentru PPC pe Linux / Windows. Senumeste pearPC http://pearpc.sourceforge.net/about.html Linux este gratuit, pearPC este gratuit, iar un TigerPPC sigur ai
să încercăm măcar asta, deși - pt uniformitate - mi-ar trebui screenshot de la instalare Leo.
Bun. Dacă aveți screenshot-uri de calitate de la instalare Leo, altele decît cele pe care mi le-a trimis un macuser (scuze, am uitat cum se numește), atunci vă rog să o faceți. Repet: de bună calitate, reproductibile în volum tipărit.
cateodata e misto sa vezi ecranul real, unii folosesc pentru portfolio poze cu printuri reale in loc sa puna direct lucrarea digitala. daca ai poze prea dezastru si te multumesc altele eu pot incepe o instalare pe mb pe un alt hard, cu ecran, cu tastatura, sau fara nimic. aici un iMac ar da bine cu totul.
Da, tocmai am citit și eu documentația minimală. Deci nu… Pantera e prea veche, am nevoie de screenshot-uri Leo, eventual cîteva din Tiger, pt comparație. Deci cum D-zeu face un utilizator poze de la instalarea sistemului de operare, că încep să mă enervez…
cateodata e misto sa vezi ecranul real, unii folosesc pentru portfolio poze cu printuri reale in loc sa puna direct lucrarea digitala. daca ai poze prea dezastru si te multumesc altele eu pot incepe o instalare pe mb pe un alt hard, cu ecran, cu tastatura, sau fara nimic. aici un iMac ar da bine cu totul.
dom’le, de făcut poze pe PB precum și pe monitor extern de 17 inci am încercat, dar iese nasol de tot, ca naiba… Știu și eu, dacă poți pierde niște timp, am nevoie de poze instalare Leo, cu etapele instalării: cum apare lista limbilor, cum te duci în Disk Utility, opțiuni și variante cu DU (formatări, re-formatări, partiționări…), cum dai drumu etc. etc. Să fie acolo multe, să am de unde alege.
bine, am sa incerc una diseara si daca te multumeste fac si la instalare.
Păi NUMAI de la instalare am nevoie, în rest am destule și e ușor să le fac. Cu instalarea nu mă descurc să iasă ceva ca lumea. Repet: dacă ai timp și iese, fă cît de multe poze de la instalare Leo, mai ales cu Disk Utility, eventual și cu alte utilitare. Nu e nevoie să instalezi nimic, nu asta mă interesează, ci cum merge utilitarele, variante de lucru, DU, custom install (variante, ce pui, ce nu pui, etc.). Fă cît de multe, pune-le pe stick/CD și vedem cum facem dup-aia.
Dacă reușești, te trec la capitolul mulțumiri eterne.
Cattus Thraex Pentru ca-mi esti simpatic :p
Iti dau eu solutia…nu este tocmai ortodoxa dar functioneaza, ea vine tot de la hackintosh
Sau daca nu vrei sa te complici spune exact ce poze ai nevoie si le fac eu
L.E. Mda am incercat sa instalez Leopard folosind to leopard ca baza si un osinstall.mpkg modificat…
Pot face poze, insa problema este ca nu sunt exact ca alea care le ai la o instalare normala, lipseste backround, meniul de sus etc se pot face cu photoshop-ul insa e ceva de munca…
Stiu ceva baieti care au reusit sa ruleze Leopard sub Vmware, insa nu vor neam sa divulge secretul din motive de bani(abia asteapta Vmware sau Paralells sa puna mana pe el mocca)
Am un 10.4.10 care merge in Vmvare, eu zic ca daca schimbi backround-ul cu unul de leo nu se prinde lumea :p
[ Modificat: 04 Martie 2008 03:19 AM de THe_KiNG ]
Cattus Thraex Pentru ca-mi esti simpatic :p
Iti dau eu solutia…nu este tocmai ortodoxa dar functioneaza, ea vine tot de la hackintosh
Sau daca nu vrei sa te complici spune exact ce poze ai nevoie si le fac eu
L.E. Mda am incercat sa instalez Leopard folosind to leopard ca baza si un osinstall.mpkg modificat…
Pot face poze, insa problema este ca nu sunt exact ca alea care le ai la o instalare normala, lipseste backround, meniul de sus etc se pot face cu photoshop-ul insa e ceva de munca…
Stiu ceva baieti care au reusit sa ruleze Leopard sub Vmware, insa nu vor neam sa divulge secretul din motive de bani(abia asteapta Vmware sau Paralells sa puna mana pe el mocca)
Am un 10.4.10 care merge in Vmvare, eu zic ca daca schimbi backround-ul cu unul de leo nu se prinde lumea :p
Păi tot findcă sînt simpatic, fă-mi cîteva poze de la instalare, dacă poți, văd eu dacă merge au ba. Întoarce pe toate fețele faza aia, apoi alegem ce e mai bun. Mersi.
Gata am facut 5 poze @ 1280*800, daca mai vrei ceva sa-mi zici.
La aia unde selectezi limba nu am cum sa fac, la fel si meniul customize, pentru ca apar alea de hack… :p
Uite si una din ele:
Gata am facut 5 poze @ 1280*800, daca mai vrei ceva sa-mi zici.
La aia unde selectezi limba nu am cum sa fac, la fel si meniul customize, pentru ca apar alea de hack… :p
Uite si una din ele:
BTW poate ma “lipesc” si eu de varianta electronica a manualului, este bun la casa omului
Da, bune… Mai poți face cîteva întorcînd pe cîteva fețe Disk Utility și opțiunile de instalare (ce se vede cînd apeși pe Options), maxim alte 5, te rog. Da, astea-s frumoase, se văd ca lumea. Să-mi zici cu ce nume te trec la rubrica mulțumiri.