Am cumparat de ceva vreme o cutie de HDD extern fabricata de catre Canyon ( http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Peripherals/Storage/Portable_HDD/CN-HDD25 )in care am pus un hard disk de 2.5 ramas dintr-un laptop. L-am formatat pe Mac si apoi l-am legat la PC-ul unui prieten sa imi iau de la el niste filme si ceva muzica. La copiere totul a mers perfect, insa cand il conectez pe Mac si copiez unele fisiere, pur si simplu ingheata copierea si nu mai face nimic. Am crezut ca a patit ceva hard disk-ul si i-am dat o verificare atat pe Mac cat si pe PC. Surpriza: disk-ul nu are nici o problema, mai mult, fisierele le pot copia pe PC fara nici o problema.
Cand il pun inapoi la Mac, aceeasi problema; unele fisiere nu le pot copia oricat de mult as incerca. Am formatat hardul de mai multe ori atat pe PC cat si pe Mac, i-am si facut doua partitii, insa tot asa. Cand vrea el copiaza toate fisierele, cand nu, nu le copiaza. Mai foloseste cineva cutii externe de la Canyon ( http://www.canyon-tech.com )?
Daca aceste cutii nu sunt compatibile cu Mac-urile, desi Canyon spune ca sunt compatibile, va rog sa imi recomandati si mie de unde sa cumpar cutie pentru hard de 2.5 externa cu conectare pe USB.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
In cazul asta explicatia poate fi de la numele f.f. lungi si/sau cu caractere permise in uindoze si nepermise pe mac
Fa o arhiva mare zip cu toate fisierele care le vrei (eventual doar copiere in arhiva , fara comprimare) vezi daca se copiaza si la dezarhivarea pe mac stuffit o sa aiba grija sa trunchieze numele…
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
bine bre tu tii cu ursu’ ???
eu ii dau o solutie sa ramina “Mac driven” si tu ii zici de GRAS32 ???
sa aiba dupa aia probleme cind copiaza fisiere de pe mac?
Hard-disk-ul e formatat pe Mac in sistem MacOS Extended; la prietenul meu pe calculator am instalalt Macdrive 6…
nu e o idee bun; mai degrabă formatează MSDOS. e drept că și mie mi s-a întîmplat să nu pot copia fișiere (foarte mari) copiate la grămadă, dar cred că se datorează fragmentării accentuate, dar dacă le reiau pas cu pas, deci mai mici, merge.
dacă schimbi frecvent fișiere între win și mac os, mai degrabă format msdos
bine bre tu tii cu ursu’ ???
eu ii dau o solutie sa ramina “Mac driven” si tu ii zici de GRAS32 ???
sa aiba dupa aia probleme cind copiaza fisiere de pe mac?
Nu exista problema intre Mac si Win daca e formatat FAT32. Am un Lacie extern pe USB de 2 luni si merge perfect pe ambele platforme. Singura problema e ca nu poti copia un fisier mai mare de 4GB pe FAT32.
pentru filme si muzica nu este problema, nu este nimic atat de mare de 4g doar daca nu v-ati jucat cu ceva dvd, ceea ce ma indoiesc din primul post.
cum s-a mai zis de 2 ori, fa-l fat32. mie imi merge bine asa…
ps: mac driven este anyway, din moment ce macosx stie fat32
pentru filme si muzica nu este problema, nu este nimic atat de mare de 4g doar daca nu v-ati jucat cu ceva dvd, ceea ce ma indoiesc din primul post.
cum s-a mai zis de 2 ori, fa-l fat32. mie imi merge bine asa…
ps: mac driven este anyway, din moment ce macosx stie fat32
Err , au aparut HD-ripurile. Iar calitatea HD se meeeerita /